Ik kan investeren in het hier en nu én ingeschreven staan bij de woningbouw zodat we wat achter de hand hebben mochten we om welke reden dan ook ons huis moeten verlaten. Ik vind dat niet meer dan normaal eigenlijk of heb jij ook geen verzekering oid?
Even een vraagje, wij zijn getrouwd, ik sta nog ingeschreven bij een woningbouwvereniging in mijn oude woonplaats, ver, ver weg hiervandaan. Mijn man staat ingeschreven bij een woningbouwvereniging in onze nieuwe woonplaats, we huren nu particulier. Nu vraag ik me af, kan ik me ook nog inschrijven bij dezelfde woningbouwvereniging, voor als er ooit wat gebeurd? Anders ben ik zometeen door de nood gedwongen terug te verhuizen naar mijn oude woonplaats...
Hier ook ingeschreven. Ik ga er echt niet vanuit dat het mis zal gaan, maar je weet maar nooit. Mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder stond niet ingeschreven. Een hel, echt een hel voor ons als kinderen was het gevolg
Je krijgt dan geen huis toegewezen, maar kan wel ingeschreven staan normaal gesproken. Er kan van alles gebeuren waardoor je vaste inkomen wegvalt en dan kun je dus wel een huis huren als dat nodig is..
wij staan niet ingeschreven en ben het niet van plan ook. Ik vind een verzekering totaal iets anders dan voor een huurwoning ingeschreven staan. Daarbij heeft het hier geen zin. De huurhuizenmarkt is in verschillende categorieen ingedeeld, en degene waar wij dan aanspraak op zouden moeten maken (sociale huurwoningen) daar mag je max 3 jaar voor ingeschreven staan en dan begin je weer opnieuw.
Mee eens. En ook logisch en eerlijk. De wachtlijsten worden zo toch anders gigantisch en jongeren kunnen dan nooit aanspraak maken op een eigen huisje als er allerlei anderen steeds hoger blijven staan?
Dat zien we dan wel weer. Ga me ook niet op voorhand overal voor indekken. Bovendien is de woningnood hier in de provincie niet zo hoog als in de grotere steden en wachtlijsten zijn niet zo heel lang. In de particuliere sector ook veel te krijgen en er zijn hier in de regio, voordeel in deze provincie, ook veel vakantieparken met mooie grote chalets waar je ook ter overbrugging maanden in kunt zitten als het moet.
Nee wij staan niet ingeschreven en ga dat ook niet doen. Er zijn in onze ogen altijd wel andere opties en als wij de hypotheek niet zouden kunnen betalen dan kunnen wij ook geen huurwoning betalen (die lasten liggen nl gelijk zelfs met huurtoeslag etc).
Ik heb echt geen idee hoe het werkt... maar je hoort wel altijd dat de wachtlijsten gigantisch zijn en in de grote steden soms wel 8 jaar!
Je kan prima ingeschreven staan met een te hoog salaris, je krijgt alleen pas een huis als je inkomen minder hoog is. En dat komt nogal eens voor.
Zo is het in de grote steden al tientallen jaren. In de hoofdstad is de minimum wachttijd tien jaar, en dan zit je echt niet op een leuke plek.
Ik heb het niet gedaan. Wij zijn getrouwd en hebben beloofd altijd voor elkaar te zorgen, enz. Zo voelt het voor ons, maar ik snap ook heel goed dat anderen dat naïef vinden en het zelf anders doen. Andere risico's hebben we wel zo goed mogelijk afgedekt. Mijn man werkt, ik blijf de eerste jaren thuis bij ons komende kindje (hopelijk kinderen). We hebben daarom verre van maximaal geleend voor de hypotheek, extra verzekering voor arbeidsongeschiktheid. En als mijn man overlijd, kan ik financieel blijven leven zoals ik nu gewend bent.
Volgens mij werkt het als volgt: je staat ingeschreven, verdient daarmee elke maand punten. Je kunt reageren op een woning, degene met de meeste punten krijgt het huis. Ja, jongeren hebben weinig punten en mensen die heel lang staan ingeschreven en toch een huis hebben veel, maar dat maakt dus niet uit, want ze reageren toch niet op woningen (behalve dus in geval van scheiding/overlijden/werkloosheid). Ik denk niet dat de wachtlijsten zo lang zijn doordat mensen zoals ons staan ingeschreven, meer omdat de vraag naar goedkope huurwoningen gewoon groter is dan het aanbod.
het is overal anders hier werkt het niet met punten gewoon diegene die reageert en het langst staan ingeschreven krijgt het. hier maakt het ook niet uit of je nooit reageert of elke week.