Kunnen jullie mij helpen? Ik heb op internet het volgende recept gevonden voor Tiramisu, die heb ik gister gemaakt. Maar het bleef een vloeibare substantie. Heb ik iets vergeten? Ik heb me precies aan het recept gehouden. (alleen overal de helft van) Ingredienten Voor 4 Personen: - 500gr mascarpone - 1.25 dl sterke koffie - 4 eierdooiers - 2 eiwitten - 100 gr poedersuiker - 4 lepels amaretto - 200gr boudoirs (= lange vingers) - 3 lepels cacaopoeder Bereidingswijze Doop de boudoirs in de koffie en schik ze in een schotel. Maak een beslag van de eierdooiers, de suiker en de amaretto. Voeg de mascarpone toe. Klop de 2 eiwitten luchtig en meng ze door het beslag. Besmeer de koekjes met het beslag en zet het geheel in de koelkast. Voor het opdienen bestrooien met de cacaopoeder
ik maak hem anders 4 eierdooiers 250 gr mascarpone 75 gram suiker en zakje vanille suiker 125 ml slagroom 75 ml koffie lange vingers en cacaopoeder het is wel beter om hem een nacht van te voren stijf te laten worden in de koelkast
Misschien waren de eiwitten niet stijf genoeg? Het moeten echt van die witte pieken worden, die je op de kop kunt houden zonder dat ze vallen. (dit lukt niet als er een beetje eigeel bij zit, of als de kom een beetje vettig is). Wat ook kan, is dat je de stijve eiwitten te lang of hard door het overige beslag geroerd hebt, dan gaan ze namelijk weer 'stuk'.
de eieredooiers met de suiker kloppen tot romig mengsel wordt de mascarpone loskloppen met wat koffie de slagroom kloppen dan het mascarpone met het eimengsel en de slagroom laten stijf worden in de koelkast een uurtje ongeveer en daarna alles in schaal doen en dan een nacht laten staan
De eiwitten waren goed stijf, maar die heb ik idd erna met de mixer door het overige beslag geroerd, dus zijn ze weer stuk gegaan... hmmm Dank jullie wel voor de racties, en die andere tiramisu ga ik ook nog eens proberen te maken!
die eiwitten kun je er het beste op het laatst doorheen spatelen, beetje voorzichtig en niet te lang. succes bij de volgende keer! wordt vast lekker!