Hallo, ben hier nieuw op het forum. Mijn vriend en ik proberen nu 2 maanden zwanger te worden. Nou ben ik natuurlijk een hoop aan het inlezen, maar hierover kan ik nergens iets vinden. Weet dat je tijdens de zwangerschap melk moet drinken, maar hoeveel? en moet dat ook al als je probeert om zwanger te worden? Ik vindt het namelijk supersmerig en krijg hier altijd buikpijn van, dus zal het alleen drinken als het moet. Hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen.
Ik weet van een vriendin van mij dat zij in haar zwangerschap inderdaad verplicht 2 glazen melk per dag moest drinken. En VIES dat ze het vond, dus dat was wat elke dag. Maar dan praten we over 10 jaar geleden dus ik denk dat ze dat inmiddels niet meer doen ofzo. Heb er dus wel van gehoord, maar nooit zelf hoeven doen.
ja dat stond mij dus ook bij, dat ik zwangere vrouwen altijd melk zag drinken (toen ik klein was) en dat me dat ook uitgelegd was dat dat moest. Een collega van mn vriend dronk het ook constant en als ik erover google zie ik alleen dingen dat het kindje bij te weinig melk te klein geboren kan worden, maar exacte dingen zie ik niet erover. We willen het niet navragen in de omgeving omdat we al gek worden van de vraag of we niet al zover zijn, dus vandaar de vraag hier
In mijn boekje staat dat je dagelijks 450ml zuivel moet drinken. Alternatief 350ml en en twee plakjes kaas op je boterham. Doordeweeks drink ik 2 glazen melk en 2 plakjes kaas een dag. Weekend 1 glas melk en ook 2 plakjes kaas Mja er staat ook in dat je 6 boterhammen op een dag moet eten. Ik eet er dagelijks 4 en krijg met moeite 5 weg
Ik lust geen melk nooit gedronken ook. Ik eet elke dag een kom yoghurt en eet kaas. Dus krijg wel zuivel binnen. Aan de vlk gevraagd of dit kwaad kon. Geen probleem zei ze.
Het gaat erom dat je meer calcium nodig hebt en daardoor waarschijnlijk meer behoefte hebt aan melk of andere zuivelproducten. Calcium zit zit in bijna alle zwangerschapsvitaminen.
Ik drink/dronk bijna nooit melk.... ben verslaafd aan karnemelk. Het gaat idd niet om de hoeveelheid melk, maar om de hoeveelheid zuivelprodukten.