is de bevalling al bezig?

Discussie in 'De bevalling' gestart door talia, 13 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. talia

  talia Fanatiek lid

  27 nov 2005
  2.561
  0
  0
  kapster
  belgie
  hoi mirjam ik wilde dit toch ook even aan jouw vragen.
  ik heb nu al een paar dagen het gevoel dat ik moet bevallen, ik heb nog geen bloedverlies of water verlies gehad, maar ik heb ontzettend veel last van krampen in mijn buik rug en liezen alsof ze uit elkaar getrokken worden, ik heb ook echt veel harde buiken toch zeker zo een 8 op een uurtje. ik heb ook heel erg het gevoel alsof ik mijn maandstonden moet krijgen, ik heb al wat meer in het ziekenhuis gezeten omdat ik dacht dat het begonnen was maar er was dus niks aan de hand. moet ik nu toch wat meer opletten ook omdat ik wat pijnlijk gevoel in mijn schaamstreek heb?

  en dan wilde ik ook even vragen of het wil zeggen dat onze jongen 2weken vooruit is op zijn groei dat hij ook vroeger komen zal?

  ik ben zelf van belgie en mijn gyn is hier wat te kort over en stuurt me om de haverklap naar het ziekenhuis waar ik liever niet elke dag zit omdat ik me zorgen maak.

  alvast bedankt,

  groetjes Talia
   
 2. Mirjam

  Mirjam Verloskundige

  2 dec 2005
  11.590
  2
  0
  verloskundige en lactatiekundige IBCLC
  Hoi Talia,

  waarschijnlijk heb je last van voor- of indalingsweeën. Dit zijn frequent terugkerende krampen van de baarmoeder die nog niet voor ontsluiting zorgen. Pas als er regelmaat in zit (elke 5 minuten een wee van 1 minuut of langer) en de weeën worden zwaarder (je moet ze wegpuffen), dan is de bevalling begonnen. Pijn in de schaamstreek heeft ook te maken met je bekken, alle banden worden slapper, onder andere door de hormonen en je zwaarder wordende buik, en daar kun je pijn van hebben in bekken en schaamstreek.

  Als je baby wat harder groeit dan gemiddeld zegt dat nog niets over het moment waarop hij geboren wordt, het kan dus nog wel even duren!

  Ik hoop dat ik je vragen zo beantwoord heb.

  Mirjam
   
 3. talia

  talia Fanatiek lid

  27 nov 2005
  2.561
  0
  0
  kapster
  belgie
  bedankt voor je antwoord mirjam, voel me al wat gemakkelijker.

  groetjes Talia
   

Deel Deze Pagina