Hoi dames, Tijdens bloedonderzoek bleek dat ik O Negatief als bloedgroep heb. Mijn vriend heeft B Positief. Ik krijg over 2 weken (op 2 november) dus een injectie. Maar ik snap er nog niet zo heel veel van. Ik weet wel, indien ik die niet krijg dit "probleem" zorgt voor een miskraam bij volgende zwangerschappen. Is het voor ons alnog mogelijk dat ik na de bevalling niet nog een keer een injectie krijg? En gaat het dan wel goed met de volgende zwangerschappen? Mijn vriend zegt nu al dat hij over zo'n 2, 3 jaar graag nog een kleine erbij wilt. Al denk ik nog niet zo heel ver vooruit, eerst deze spruit afwachten
Hoi sweetchocolate, Ik ben ook O negatief ( kwam hierachter na een miskraam in april en kreeg dus toen een anti-D spuit ). Ik ben nu alweer 21 weken zwanger en het is zo dat je bij 30 weken zwangerschap een anti-D spuit krijgt en, indien je baby een positieve rhesusfactor heeft, krijg je een spuit na de bevalling.
Je kunt er geen miskraam van krijgen hoor! Bij een eventuele volgende zwangerschapzou je volgende kindje alleen veel bloedarmoede kunnen krijgen. Dit wordt nu dus door de injectie voorkomen. Bij de geboorte van dit kindje halen ze bloed uit de navelstereng. Dit bloed wordt nagekeken. Is het rheseus pos. krijg jij nog een injectie. Is het bloed neg. dan hoef je geen injectie meer. Overigens krijg je de injectie bij een volgende zwangerschap w.s. weer bij de 30 weken.
De Rhesus-negatieve moeder zal dus antistoffen gaan aanmaken, welke door de placenta gemakkelijk naar de foetus kunnen gaan. Deze antistoffen zullen zich vasthechten op de antigenen van de rode bloedcellen van de foetus. Het gevolg is het ontstaan van een hemolytische anemie (bloedarmoede ten gevolge van een versnelde afbraak van rode bloedcellen).Bij ernstige bloedarmoede bij de foetus heeft zijn hart last om het bloed rond te pompen waardoor zich vocht ophoopt in de buik en rond de longen van het kind.Dit heeft dus soms foetaal hartlijden (hartdecompensatie) en hydrops (abnormale vochtophoping in de lichaamsholten) als gevolg. De zwangerschap kan evolueren tot miskraam of een mors in utero (doodgeboren kind). Zeer gevaarlijk voor de foetus is immers ook het bilirubine (= toxisch product dat vrijkomt door celdestructie). Het niet gebonden bilirubine zet zich vast in de weefsels van het kind (het gevolg is geelzucht)) en in de hersenen met onherstelbare schade aan het zenuwstelsel als gevolg. Zomaar ff wat internet geplukt.. waarom risico lopen als het met een simpel spuitje te voorkomen is?
Met andere woorden, als jouw kindje de bloedgroep van je vriend zou hebben, hebben jij en je kindje niet dezelfde bloedgroep en kan je lichaam anti-stoffen gaan maken. Ik ben ook o-negatief en heb na mijn vorige zwangerschap 3,5 jaar geleden meteen een injectie gekregen met anti-stoffen voor de eerstvolgende zwangerschap. Dus geen zorgen..je zult idd alleen waarschijnlijk na je zwangerschap met een weer een injectie krijgen....en dan hoef je verder nergens over na te denken als je weer zwanger wilt worden!
Ik ben o-negatief. Ik kreeg een spuit met 30 weken. Bij de bevalling werd bloed van mijn zoontje gecontroleerd en hij heeft dezelfde bloedgroep. Ben nu weer zwanger en zal weer een spuit krijgen. Beter voorkomen!
Ik ben ook O-negatief en mijn man is B-positief. Bij mijn 1e zwangerschap heb ik een Anit-D prik gekregen bij 30 weken en 1 na de bevalling. Ze nemen dan wat bloed af uit de navelstreng van de baby. Mijn oudste dochter was positief (ze kijken niet nar bloedgroep, alleen naar rhesusfactor) en dus kreeg ik nog een prik. Bij de 2e zwangerschap weer bij 30 weken, maar niet na de bevalling, want mijn jongste dochter is rhesus-positief. Er wordt veel verteld over deze prikken en ik ben ook geen fan van prikken. Laat je vk de prik even in haar hand opwarmen en probeer je been stil te houden, maar je tenen te wiebelen. Hierdoor verplaatst de vloeistof snel. Succes enne....je weet waar je het voor doet, he?
Bedankt, het is voor mij nu in ieder geval een heel stuk duidelijker. Inderdaad, ik weet waar ik het voor doe
hier ook de vorige x 2 prikken gehad (in de bips) niks geen last gehad! je voelt het prikje even maar dat was alles
Hier met 30 weken ook de anti-d beide zwangerschappen gehad Na mijn curretage met 12 weken ook een anti-d prik gehad Na de geboorte van mijn zoontje hoefde ik gelukkig geen extra spuit, want hij was ook negatief van bloedgroep Nu even afwachten of we na de bevalling wel een anti-d spuit extra moeten, hopelijk niet, maar anders is het niet anders, altijd beter om te verkomen!
Hier ook iemand met O-Rhesus factor negatief. Er is niets om je zorgen over te maken. Met 30 weken krijg je een anti-D injectie (laat hem even opwarmen in je hand want het is een vrij dikke vloeistof en dat scheelt je een hoop onnodige pijn). Ik kreeg hem in mijn bovenbeen en had 2 dgn erna klein beetje spierpijn ervan en soort beursgevoel op de plek zelf. Daarbij nemen ze bloed af om te kijken of je lichaam niet per ongeluk al anti-stoffen aanmaakt en bij volgende controle krijg je de uitslag van deze waarden. Neem je deze injectie niet, dan kan je volgende kind een rhesusziekte hebben (zeer zware bloedarmoede) of andere gevolgen die niet leuk zijn om te vermelden. Kennisje van mij had die injectie niet gehad door slechte controle e.d. en moest bij volgende zwangerschap om de 4 weken een bloedtransfusie in d'r baarmoeder/placenta buik!! krijgen, ze is inmiddels wel moeder van kerngezonde dochter maar die elke 4 wkn transfusies zijn wel een aanslag op emotie geweest. Je krijgt na de bevalling alleen een injectie als blijkt dat jouw kind (bloed uit navelstreng) een andere rhesusfactor heeft dan jij nu hebt. Anders is de prik helemaal niet nodig. dus eigenlijk vertel ik nu precies hetzelfde als anderen al voor mij gedaan hebben succes met je zwangerschap.
Wie weet antwoord op mijn vraag? Ik heb met 9 weken een miskraam gehad. Heb zelf bloedgroep A-negatief, mijn man heeft positief. Ik heb geen anti-D-prik gehad. Heb het toen wel nagevraagd, maar gezegd werd dat het niet nodig was omdat ik nog maar kort zwanger was geweest. Begin nu toch te twijfelen, omdat ik lees dat iemand na een curretage wel een prik heeft gehad.
Met die vraag zit ik nu eigenlijk ook hier precies hetzelfde als bij jou en ook geen prik gehad ze hebben er niet eens naar gevraagd.
voor de 10/11 weken zwangerschap geven ze geen prik als het misgaat, het kindje heeft dan nog niet voldoende bloed aangemaakt dat het schadelijk voor de moeder en eventuele later komende kindjes zou kunnen zijn
Ik heb na mijn curretage wel een anti-d injectie gehad , maar na mijn bbz zijn ze het vergeten/of hebben ze het niet gedaan .. Waardoor ik bij mij n laatste zs anti-stoffen in mijn bloed had....Gelukkig had mijn kindje er geen last van en was het alleen voor mezelf gevaarlijk..Als je een bloedtransfusie nodig hebt en je weeet niet dat je anti-stoffen in je bloed hebt zitten kan het gevaarlijk zijn...Bij mij werd het na de bevalling een spoedje naar de ok, omdat mijn placenta net zelf kwam en ik teveel bloed verloor en er dus geen bloed voor mij was vanwege die antistoffen ......... Als je in het begin van de zs bloed laat prikken , weten ze al gelijk ofer anti-stoffen in bloed zitten , als jedaarover niks hoort zit het wel goed ....
ik ben a negatief met jeremy heb ik ze 2x gehad met lynette geen die heeft het zelfde bloedgroep nu met roxan ook weer beide keren de wed is nu ook veranderd dat je met 30 weken zo ie zo een spuit krijgt als je a of o negatief bent
klopt,maar das al langer zo , maar ik heb die anti-d gehad tijdens de zwangerschap , maar toch nog steeds antistoffen in mijn bloed ....Waarschijnlijk doordat ik hem bij mijn bbz had moeten hebben en niet gehad heb ..........
Dat kan hoor. Ik heb bij de zwangerschap van de jongste te veel antistoffen in mijn bloed gehad. De bevalling is daardoor eerder ingeleid en hij had bloedarmoede. Hij heeft gelukkig geen bloedtransfusie nodig gehad na zijn geboorte, het was net op het randje. Waarschijnlijk heb ik na de bevalling van mijn 2e te weinig anti-D gekregen, waardoor ik het nu aanmaakte. Voordat we aan mijn huidige zwangerschap zijn begonnen hebben we alles nog een keer extra nagevraagd bij de gynaecoloog en kinderarts. Aangezien het pas zo laat in de zwangerschap was dat de antistoffen stegen, hebben ze gezegd dat het risico dat het vroeg mis zou gaan klein was. Laten we het hopen...ik blijf het spannend vinden of het goed gaat.