Cupcake vorm. Hoe zakken ze niet in?

Discussie in 'De lounge' gestart door M28, 21 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    Ik heb van die papieren cake vormpjes maar die zakken altijd zo in. Is er een trucje voor, behalve dat je de papiertjes in een cupcake bakblik moet doen??
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik weet geen ander trucje dan het bakblik hoor, dat is er volgens mij ook niet.
     
  3. Maia

    Maia Niet meer actief

    2 papiertjes over elkaar heen doen eventueel. Maar het beste blijft toch gewoon het bakblik!
     
  4. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    de oven tussentijds niet open doen!

    Als je ze graag wat plat wil en niet te bol kun je het beste de tempratuur van de oven opbouwen dus niet meteen volluit zo voorkom je ook dat ze bovenop open barsten.

    Maar wanneer zakken ze dan precies in?
     
  5. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    Bedoel niet de cakejes maar de vormpjes wordt zo wijd zeg maar. Hmm toch maar bakblik halen dan
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    oooo
    ja idd bakblik maar dat is nog niet zo eenvouding om een goede maat bakblik te halen want het past niet overal in. Ik heb zelf ook 2 silicone vormen van dr oetkar {blokker} die werken ook prima en de ijzeren heb ik van xenos.
     
  7. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Ik heb een ijzeren cupcake blik van de Ikea, werkt prima!
    De cakejes blijven prachtig in vorm
    Na het bakken leg ik er gelijk een glazen plaat op, dan worden ze mooi plat.
    Ook weeg ik af hoeveel ik in elk vormpje doe, dan krijg je de mooiste.
    En ik heb een super recept!
    Bij mij mislukken ze dus echt nooit!
     
  8. Milaa

    Milaa Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.310
    0
    0
    Wat is jou recept dan :D ?
     
  9. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    Wil je dat recept delen??? En goed plan van die glazen plaat
     
  10. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Je moet trouwens ook niet teveel beslag er in doen he
     
  11. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Hier mijn recept:
    Ingrediënten:
    ◦125 gr. boter
    ◦125 gr. zelfrijzend bakmeel
    ◦125 gr. witte basterdsuiker
    ◦2 eieren
    ◦½ zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
    ◦2 à 3 eetlepels melk

    Werkwijze:
    ◦Verwarm de oven voor op 180 á 200ºC
    ◦Doe alles behalve de melk in je keukenmachine of mixerkom
    ◦Laat mengen of mixen
    ◦Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe
    ◦Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinpan
    ◦Verdeel het beslag over de vormpjes
    ◦Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin

    Ik vul de vormpjes altijd voor 2/3. Als ik het weeg is dat volgens mij zo'n 43 gram per vormpje. Na het bakken zet ik er gelijk een vuurvaste glazen plaat op, dan worden ze mooi plat. Dat is erg handig als je ze evt wil bekleden/versieren met marsepein of fondant.
     
  12. M28

    M28 Fanatiek lid

    20 apr 2009
    1.044
    0
    0
    Dank je wel
     
  13. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Heb hem genoteerd! Thanx
     
  14. Milaa

    Milaa Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.310
    0
    0
    Ga 'm gelijk noteren! En morgen uitproberen alsi k tijd heb :)
     

Deel Deze Pagina