Ik had bedacht om morgen deze ( http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/251/Herman_den_Blijker_over_citroentaart) citroentaart te maken. Maar ik twijfel of hij wel "zwangerproof" is. De taart gaat niet in de oven. Maar het mengsel waar ei in zit moet je wel 3 minuten laten doorkoken. Is dat voldoende? Wat denken jullie? Ben normaal heel nuchter met eten maar m'n logisch verstand lijkt ineens verdwenen, begin gewoon te twijfelen .
Volgens mij kan dit prima omdat je het aan de kook brengt. Eieren pasteuriseer je al rond de 70 graden dacht ik.
Of het officieel zwangerproof ik weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik hem tijdens mijn zwangerschap zou hebben gegeten. Met gemak. De hele taart.
3 minuten goed koken van het eiermengsel lijkt me voldoende om het veilig te maken hoor. Maar in bastognekoeken zit wel kaneel, waarmee je op schijnt te moeten passen omdat het voor bloedstolling kan zorgen. Ik vermijd zelf (met heel veel moeite) het hele sinterklaasschap uit voorzorg maar dit jaar.. En de rest van alle lekkere kaneelproducten dus...
Tenzij je een hele kruiwagen vol gaat eten of die cinamonchallenge gaat doen kan je gewoon kaneel eten die in koekjes of pepernoten zitten hoor.
Dat is niet nodig hoor. Heb me daar in het begin ook in verdiepd en besproken met de VK. Met mate kaneel is geen enkel probleem. Het gaat er echt om dat je niet dagelijks een theelepel wegwerkt zeg maar. Je kan gewoon losgaan in het sinterklaasschap dus . Hier geniet ik regelmatig van zelfgemaakte kaneelbroodjes . En naar aanleiding van alle reacties hier morgen ook van een citroentaart . Voor de zekerheid verhit ik het dan gewoon 5 ipv 3 minuten. Dan is het sowieso wel goed.
Dat mag . Ik sta daar wat soepeler in. Vooral omdat je anders heeeeel veel dingen moet gaan laten staan. Maar zeker in de eerste maanden is het belangrijkst dat je je er zelf goed bij voelt!
Oeh klinkt heerlijk! Ik heb op vakantie tiramisu gehad, heel slecht, maar het eten was zoo vies dat ik het niet kon weerstaan... De taart lijkt me wel zwangerechapsproof hoor! En dat van die kaneel; appeltaart met kaneel, kandijkoeken en kruidnoten kun je gerust eten hoor! Geloof dat ik eens heb gelezen dat een heel potje kaneel eten schadelijk kan zijn (werkt bloedverdunnend) maar in zulke lage dosis is het echt niet schadelijk
Weer wat geleerd. Laatst nog heel pak bastogne koeken opgegeten in een craving. Niet overna gedacht dat er natuurlijk Kaneel in zit, oeps.
@manaolana hoe is de taart geworden? Zit erover te denken hem morgen ook te maken! Anders ga ik voor deze: https://www.nigella.com/recipes/cherry-cheesecake (eerder gemaakt en altijd een succes)
Ja was lekker!! En echt niet ingewikkeld. Kleine tip: er moeten 5 dooiers in. Betekent dat je nog 5x eiwit over houdt. Als ik niet zwanger was geweest had ik due opgeklopt met suiker (als een meringue). Over de taart gedaan en dan even afbranden . Nu niet gedaan omdat ik dat onvoldoende verhitting vond. Maar denk wel dat dat hem helemaal af maakt . Jouw receptje ziet er ook goed uit! Ga ik ook een keertje proberen.
Kaneel wordt inderdaad afgeraden tijdens de zwangerschap. Het zou vooral de stof coumarine zijn die schadelijk kan zijn voor ongeboren baby’s. Toch zit in speculaas of in sommige taarten of cakejes zo weinig kaneel, dat deze hoeveelheid eigenlijk te verwaarlozen is. Ook de eieren lijken mij niet meteen een probleem als deze 3 minuten doorgekookt werden. Geniet maar met volle teugen van de taart!