Ik vind het prima hoor. Ik maak altijd wel zelf taart, als ik een moeilijke of nieuwe taart maak, maak ik wat minder hapjes. Meestal maak ik iets van gevulde eieren, of wraps. Heb altijd wel stokbrood en toastjes met wat salades en brie. En altijd iets van rauwkost (komkommer in hartjes en bloemetjesvorm is leuk ). En iets van nootjes/zoute sticks. Avondeten vaak een soepje. Ik heb niets aparts voor de kinderen, vind dat onzin, ze lusten ook toastjes enzo. En zijn sowieso toch drukker met spelen dan met eten. En van gegraai en geloop met eten hou ik helemaal niet, dus ze kunnen bij de tafel wat eten en dan weer verder spelen.
Vind het ook best wel karig.. wat bijvoorbeeld heel lekker is dat is de heksenkaas tomaat basilicum van zuivelhoeve. Dipstokjes erbij en klaar! Wat wij verder zoal hebben staan is; wraps olijven fuet worst kaas met Italiaanse kruiden erin gehaktballetjes gevulde ham rolletjes met roomkaas gemengd met verse kruiden met lekker weer bowl neerzetten.
jaaaaa...... en in een een kringetje op tuinstoelen en.... koffie uit een thermoskan. oke. Ontopic. Ik ben meer van t uitgebreide. Zonder stress hoor. Maar een verjaardag is bij ons vaak al incl avondeten voor 20man. Zeker de kinderverjaardagen. We starten vaak met DE taart en evt nog andere taart en soesjes. dan wat zout en zoet op tafel (nootjes. Chipjes. Chocolaatjes.pepernoten of kerstkransjes. En dan vaak iets te dippenensmeren. (Broodje, toastje, groentjes) en dan eten.
Hier doe ik voor de kids vaak ook nog een fruitschaal met aardbeien, meloen en druiven. En afhankelijk van het weer en ijsje. Voor volwassenen naast wat jij doet stokbrood met salades.
Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel mensen je hebt. Hier bij de kinderverjaardag hooguit zo'n 12 a 15 mensen. Ik heb dan taart/vlaai, chippies/nootjes, kaas/worst/hapjes en toastjes. En na afloop kan ik de helft weggooien, want het is altijd teveel. Maarja, liever teveel dan te weinig, stom he
Hangt er ook een beetje vanaf welke tijden het is natuurlijk. Wij zelf vieren verjaardagen altijd rond borreltijd, 16.00/17.00 tot ..... Ik maak dan een hele tafel vol met hapjes, o.a Mini tomaten taartjes Club sandwich Gehaktballetjes met satesaus Visballetjes Quiche Kleine croissantjes met knakworstjes of kaas Pastasalade Stokbrood met kaasjes en tapenades Turks brood uit de oven met kaas/ham/salami Sushi Rauwkost met dipsaus Fruitsalade Wraps met carpaccio En nog veel meer. Misschien dat hier nog een ideetje tussen staat?
Hier taart, chips zoutje en ws kaas komkommer en wraps. Omdat famillie van ver komt daarna ws soep met broodjes en koude schotel Voor de kids cupcakes en een snoeptaart ws en mbt eten hetzelfde als de volwassenen
Wij hebben vaak: Taart chips nootjes kaas / worst/ komkommer stokbrood met salades en laatst had ik ook dippers: Soepstengels met ene lekker dipsausje echt lekker!
ik zou zeggen prima zo, mensen komen toch om de verjaardag te vieren en om bij elkaar te zijn? toch niet voor het eten? dan zou bij mij de verjaardag gauw afgelopen zijn...
borrelhapjes uit de frietpan bak ik meestal en altijd heb ik een grote pan groentesoep erbij... verder zoutjes, chips enz tis hier altijd een vreetfestijn
Ik maak 's middags altijd broodjes knakworst. Dat is een enorm succes bij ouders en kinderen. Verder zijn fruitspiesjes hier populairder dan taart bij de kinderen! (bij de Turkse supermarkt scheelt het erg veel geld).
Ik vind het ook best karig. Ik haal altijd veelste veel in huis (dat is ook zonde). Als je creatief bent dan hoeft het niet veel werk te kosten. Prikkertjes maken met knakworstje, augurkje, kaas. Wrapjes, zijn ook niet echt veel werk. Als je echt geen hapjes wilt maken, dan zou ik toch een stokbroodje met salades neerzetten. Warme snackjes, lopen hier ook altijd als een tierelier. Taart, kaasje, worstje, chips, vind ik altijd zo saai en standaard. Ik vind het helemaal erg als het ook nog eens allemaal op tafel staat in plasticbakjes (van die goedkope). Staat veel gezelliger als het in leuke schaaltjes zit. Oeh, ik klink wel erg verwend he.
Hier maken/hebben we: -dadels met roomkaas erin of dadels met walnoten erin -schijfjes komkommer, olijven, fetakaas -kerstomaatjes -wraps beleggen met bijv roomkaas en kalkoenfilet en die in kleine stukjes snijden dat ze aan een cocktailprikker passen -taart En dan maken we altijd een warme maaltijd, meestal iets met rijst en kip of rijst en vlees. Gemiddeld komen hier met een verjaardag zo'n 25 mensen die dus allemaal blijven eten.
Grappig die verschillende meningen hierover. Wat we gaan doen is taart, verschillende soorten chips/nootjes, wraps zalm/kaas en kaas/worst, komkommer/cherry tomaatjes
Hihi zie trouwens lekkere dingen voorbij komen die ik even zal onthouden leuk!! Succes met beslissen. Het is maar net hoe druk het gaat worden en hoe de situatie is. Blijven ze mee eten of niet? doe wat denk dat goed / genoeg is.