verdikkings middel zelf gemaakt fruithapje

Discussion in 'Voeding' started by Damali, Apr 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Damali

    Damali Fanatiek lid

    Aug 18, 2008
    1,238
    170
    63
    Als ik zelf appel of zo pureer is het altijd zo vloeibaar iemand tips om het dikker te maken behalve met banaan. In die kant en klare potjes zit zetmeel zou ik dat er gewoon door mogen doen om het dikker te maken?
     
  2. love 8

    love 8 Bekend lid

    Jan 16, 2009
    580
    0
    0
    ik lees wel eens dat mensen er rijstebloem indoen.
    ik heb er zelf geen ervaring mee.
     
  3. Maccy

    Maccy Bekend lid

    Dec 26, 2008
    513
    0
    0
    Ik deed er inderdaad een schepje rijstebloem doorheen, werkt perfect.
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    wat rijstebloem inderdaad. Maar als je dat niet standaard gebruikt is het ook zonde om de hele pak daarvoor open te maken.
    Anders wat papgranen of een verkruimelde liga of zo...

    Toen ik puur appel gaf deed ik deze trouwens raspen ipv pureren. Als dat nog te grof is voor de kleine kun je het nog verder fijnprakken met een vork. Zo wordt het niet zo vloeibaar.
    Voor peer en meloen had ik zelf ook geen oplossing, deed hier dus wat rijstebloem doorheen
     
  5. Wup

    Wup Fanatiek lid

    Apr 23, 2007
    4,912
    1
    36
    Ik doe meestal wat liga erdoor, maar is toch niet ideaal. Stukken peer/meloen dat lukt hier nog niet.
     
  6. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Kun je het niet uit laten lekken in een fijne zeef?
    Of de stukjes (ik neem aan gekookt) in z´n geheel geven?
     
  7. Druif78

    Druif78 VIP lid

    Feb 11, 2008
    9,724
    1
    36
    Appel raspte ik altijd en peer/ rijpe meloen in mini stukjes snijden. Pureren is idd geen optie. Soms doe ik het wel en geef ik het door de tuitbeker aangelengd met water. Een heerlijk fruitsapje!
    Toen ons zoontje 4-6 maanden was gebruikte hij ook JBPM en gebruikte ik dat om het dikker te maken.
     
  8. mel78

    mel78 VIP lid

    Feb 12, 2008
    8,320
    242
    63
    Ik doe er wat liga door, vind ze heerlijk. Maar rijstebloem zou ook kunnen (maar dat gebruiken we niet meer).
     
  9. Maia

    Maia Niet meer actief

    ik verkruimel altijd een (stuk van) liga erdoorheen. Maar ze is stukjes gewend dus dat is hier nooit een probleem.
     
  10. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    Jul 21, 2008
    6,665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Je kan ook nutriton gebruiken.
    Maar dat zou ik ook niet helemaal speciaal daarvoor gaan aanschaffen...is best duur namelijk in vergelijking met rijstebloem dan.

    Ik heb hier ook wel eens gelezen dat je daar (ook bij fruit) heel goed aardappel voor kan gebruiken.
     
  11. MG2009

    MG2009 Niet meer actief

    klein snijden ipv pureren?
     
  12. Bowen

    Bowen VIP lid

    Jul 21, 2008
    7,344
    0
    0
    OV
    Ik vroeg me dat vandaag ook af en heb eens gekeken op een potje wat er nou precies in zat. En daar stond ook rijstebloem blij, dus dat heb ik er ook door gedaan en idd hapje werd iets dikker. :D
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Je kunt fruit heel goed indikken met een geprakt aardappeltje. Aardappel is heel neutraal van smaak en hypoallergeen, dus heel goed hiervoor te gebruiken.
    Maar op zich, wat de anderen ook al zeggen, appel gewoon raspen, of in stukjes aanbieden kan met 6 maanden ook heel goed. Ik legde de partjes meestal iets van 15 seconden in de magnetron, liet ze afkoelen en gaf ze dan gewoon zo in de hand.
    Pureren hoeft eigenlijk niet meer met 6 maanden, gewoon prakken of stukjes kunnen de meeste kinderen motorisch gezien wel aan hoor!
     

Share This Page