Ik heb dus wéér een afspraak om over Sem te praten. Dit keer omdat ze vinden dat hij té druk is. Ze gaan eerst filmen en daarna gaan we het daarover hebben. Ergens vorig jaar vroeg ze of Sem wel goed kon horen, want volgens haar was hij doof. Wij naar de HA en hij was verkouden dus een beetje vocht achter de oren, dus ws. kwam het daardoor. De pieptest had hij goed doorstaan. Dan was er die keer dat ze zei dat hij wat achterliep met zijn spraak. Dat klopt idd. en hij was ook heel laat begonnen met praten. En sommige lettergrepen slikt hij gewoon in. We zijn al op gesprek geweest bij de basisschool en dit ook aangegeven aan de juf, en volgens haar viel het wel mee. Een ander keertje had mijn kind geen fantasie. En hij wilde niet meedoen met fantasiespelletjes. Een paar weken kwam ze daarop terug en zei dat het allemaal goed ging en dat ze misschien beter niks had kunnen zeggen. Mijn vraag is of dit op alle KDV gebeurt of dat die van mij gewoon wat oplettender is dan anderen.
als het dingen zijn waardoor het kindje niet goed functioneert of het groepsproces verstoort dan zou ik daar idd wel een gesprekje over aangaan. Ik zou eerst kijken wat wij er zelf aan kunnen doen, maar dan is een gesprek de volgende stap.
Bij mij zeiden ze ook een keer, is ze niet doof? Nou nee, ze is gewoon super eigenwijs Als je zegt, kom je hier, dan doet ze alsof ze niks hoort, als je zegt, wil je een koekje, komt ze direct Wij hadden met 1 leidster ook steeds gedoe. Op een gegeven moment was ik het zat en heb ik gewoon gezegd, wil je dat voortaan eerst met de andere leidsters overleggen, kijken of zij dat ook vinden voor ik weer op gesprek moet komen? Nu heeft ze nooit meer wat.
Ze zijn hier niet zo expliciet. Ze letten wel goed op. Zo had mijn jochie een vriendje, die 2 deden heel veel samen. Maar eigenlijk remden ze elkaar in hun ontwikkeling. Als de ene wat sip was, ging de ander er de hele dag naast zitten, ipv te spelen. Dat gebeurden teveel. Ze hebben toen in overleg de jongens wat meer gestimuleerd los te spelen. En af en toe 1 van de jongens naar een andere groep gebracht. Dat is goed opgelost. Ook 1 keer per jaar een gesprek met zijn mentor. Die observeert hem dan een halve dag, en vult ontwikkelings-formulieren in. Daaruit kwam anderhalf jaar geleden dat zijn taalontwikkeling beter kon. En hebben ze een poos hem alleen genomen om voor te lezen. Ze denken ook mee met zindelijk worden, of zijn weerbaarheid. Maar echt zo duidelijk als bij jullie niet. Het is meestal even bij het ophalen 5 minuten napraten.
Hoi Hoi Ik denk dat wij het echt getroffen hebben met ons kdv. Ons meisje gaat 3 dgn in de week en ze heeft superlieve leidsters. 1x in het jaar is er een ouderavond en wordt alles mbt ontwikkeling enz besproken ook kun je dan zelf dingen aangeven en vragen. In maart hebben wij de eerste ouderavond. Tussendoor geven ze dingen aan zoals, of ze goed geslapen heeft, goed drinkt, als de ontlasting wat te hard is, als ze niet lekker is enz. Heel erg fijn allemaal. Dus wel oplettend, maar op een fijne manier. Groetjes, Sleepy
Op zich vind ik het wel goed dat ze goed op mijn mannetje letten, maar af en toe ga ik echt twijfelen of mijn kind wel normaal is. Ik ben benieuwd naar het gesprek wat gaat komen. Ik moet ook zeggen dat het maar 1 leidster is die zo specifiek is. De anderen zijn alleen van: ja, het is goed gegaan en hij was hartstikke lief.
Ik zou ook onzeker worden als ik zoveel afspraken zou hebben om het over mijn kind te hebben. Ik vind mijn kdv oplettend genoeg. We krijgen genoeg feedback om te weten hoe het met ons ventje en dametje gaat en ik krijg de indruk dat ze begrijpen wie ze die twee dagen in de week verzorgen. We hebben goeie overdrachtgesprekken gehad toen zoonlief naar nieuwe groepen ging maar verder niet. Ze maken wel opmerkingen bij het ophalen maar die zijn eigenlijk altijd positief of 'algemeen bekend' (hij krijgt echt alles open he?.. JA! hahahaha) Ik zou het prima vinden om een gesprek te hebben maar ik zou het wel erg op prijs stellen als ze zeker zouden weten als ze iets vermoeden.
ik zou eerlijk de kriebels krijgen van zoveel gesprekken en oplettendheid hoor. ik krijg het gevoel bij dit verhaal dat ze dingen aan het 'zoeken" zijn ofzo. ik zou het zeker aankaarten met een hogere in functie of dit normaal gedrag van de leidsters is en of het gebruikelijk is binnen de organisatie. ik zou hier niet vrolijk van worden. oplettend is 1 maar dit is wat overdreven.
wij hebben een keer per jaar een 15 min gesprek met ouders en als wij ons zorgen maken om een kind dan houden we een logboek bij en kijken wat we zelf kunnen verbeteren zo niet dan vragen we schoolmaatschappelijk werk die zo ie zo vaak komt om ff te observeren en dan praten we met ouders en als het gaat om ander gedrag bijv agressie of juist heeel terughoudend dan bespreken we dat wel met ouders ik vind niet dat je als leidster mag zeggen is hij doof of zoiets wij zijn geen artsen zo ie zo worden dingen nooit gelijk gezegt maar altijd in overleg met een collega Als ik me wel zorgen maak om iets medisch zeg ik het wel tegen een ouder en geef altijd als advies om naar een arts te gaan want misschien is het iets wat wij over het hoofd zien of iets wat makkelijk verholpen kan worden Maar ouders ongerust maken doen wij niet
Bedankt voor jullie antwoorden, dames. Ik ben benieuwd naar het gesprek van volgende week (als het doorgaat want de leidster is ziek) en dan hoop ik dat dat het laatste gesprek word, want daarna gaat hij naar de basisschool.