Mijn rijbewijs heb ik van mijn ouders gekregen en een beetje spaargeld ( 1000 gulden, ofzo). Ik vond dat prima! Zelf leren om ergens hard voor te werken, daar vind ik niks mis mee. Wij sparen ook wel voor onze kinderen, maar ws zullen ze toch een deel van hun studie zelf moeten bekostigen. Ik kan nu eenmaal niet voor 4 kinderen hun complete studie betalen en dat vind ik ook niet nodig. Van het geld op hun spaarrekening kunnen ze evt. ( een deel) van hun rijbewijs betalen.
Mijn ouders hebben ons rijbewijs betaald (als we niet zouden roken). Daarnaast krijgen we eens in de zoveel tijd een leuke geld verassing met kerst. Dan mogen we bijv een rekening opheffen die op onze naam staat met gespaard geld!
Nee mijn ouders hadden de mogelijkheid niet om dat te doen. Mijn schoonouders daarin tegen hebben dit wel gedaan en mijn man 'gedwongen' altijd de helft van zijn inkomen te sparen. Hierdoor heb ik gezien hoe belangrijk een lekker centje is al heb ik het zelf aardig gered zonder financiële hulp van mn ouders. Wij sparen zeker voor onze kinderen omdat tegen de tijd hun op zich zelf zullen gaan het harder nodig zullen hebben dan dat ik/wij hadden
Nee, geen rijbewijs of studie of geld in mn hand gekregen. Op een gegevent moment wilde ik hbo na mn mbo gaan doen maar mn vader vond het onzin en moest of direct het huis uit of 400 euro kostgeld betalen. Ben maar gaan werken en binnen een jaar vertrokken. Ben er nog chagrijnig van.
Mijn ouders hadden een soort verzekering afgesloten die uitkeerde als we gingen trouwen of als we 21 werden (toen ze hem afsloten was trouwen voor je 21e nog wat gangbaarder dan tegenwoordig )
Oh ja dat ken ik.. ik mocht maar tot m'n 21ste thuis blijven wonen en daarna moest ik weg. Nou wilde ik ook eigenlijk wel heel graag weg, want was het zat thuis.
Nee, maaaaar ik heb bij speciale gelegenheden wel altijd iets van een bedrag gekregen (bijv bruiloft, eerste auto, samenwonen). Ik heb zelf alles voor mijn studie betaald (woonde ook niet meer thuis). Wij sparen wel voor onze dochter. Juist omdat er in de toekomst zoveel onzekerheden zijn met studeren. Het wordt er allemaal niet goedkoper op. En wij willen wel dat ze straks kan gaan studeren.
Ik dacht dat ik de eerste was die hier zou gaan schrijven dat mijn vader al ons spaargeld heeft geplunderd voor ik 18 was. Maar ik lees het hier gewoon al 2 keer terug! Leuk he, zulke vaders Mijn man daarentegen komt uit een enorm goed nest en had een erg goed gevulde bankrekening toen ik hem ontmoette. Ik geniet nu nog altijd elke dag van het feit dat zijn ouders dat voor hem konden en wilden doen. Ik hoop ook zeker dat ik hetzelfde voor mijn toekomstige kindje kan doen.
Mijn ouders hebben altijd mijn schoolgeld betaald, rijbewijs kreeg ik van mijn vader en mijn ouders hadden ook wel wat gespaard toen ik uit huis ging. Niet heel veel, maar ik kon er wel een paar meubels van kopen Schoonouders hebben niet gespaard voor mijn man, zijn opa & oma wel.
Ja, en mijn ouders sparen nu nog steeds voor mij en andere kinderen en ook de kleinkinderen. Elk jaar mag je een belastingvrije gift schenken en die krijgen we elk jaar. Heel aardig maar snap ook goed dat dit een luxe positie is.
Ja maar die was geplunderd voordat ik 18 was... M'n ouders hebben blijkbaar financieel een moeilijke tijd gehad. In mijn hele leven is er wel 300 gespaard. Dit wil ik echt anders dien voor onze kinderen. Wij willen als de omstandigheden het toe blijven staan sparen tot 15.000 per kind. Dat is wel beetje mijn streven zodat als ze willen een mooie studie kunnen volgen.
Nee voor mij is er niets apart gehouden. Mijn broer is twee jaar ouder en is een keer flink ziek geweest. Toen heeft hij van familie e.d. ook allemaal veel meer cadeautjes en geld gehad, want het was een zielig jongetje. Mijn broer had het geld aardig snel verbrast. Toen ik beheer over mijn eigen rekening kreeg, had ik de helft minder als hem, maar heb er 4x zo lang over gedaan om t uit te geven. Juist als je niets hebt, leer je wel zuinig te denken. Ik hoop dat wij in staat zijn om voor ons kind (onze kinderen?) wel een beetje bij elkaar te sparen. Een opstart is altijd fijn.
Ja. Alleen is mijn "vader" zo'n l*l om t niet te geven toen ik 21 werd. Ach ja, hoop dat hij er gelukkig mee is. What goes around, comes around denk ik altijd maar.
Ja dit was voor trouwen of samenwonen dus toen mochten we er pas bij. Schoolgeld betaalden ouders ook altijd
Wij kregen geen spaarpotje mee, maar onze studies zijn wel volledig betaald. Enige wat ze daarvoor vroegen was dat we ons best deden Rijbewijs en andere dingen allemaal zelf betaald. Van mijn ouders hebben we bij grote levensgebeurtenissen (huis kopen, huwelijk en nu voor de kleine) steeds een bijdrage van een paar honderd euro gekregen, bijvoorbeeld een wasmachine enzo! Van mijn schoonouders krijgen we zo nu en dan een leuke 'bonus', ook vaak bij grote levensgebeurtenissen.
Mijn ouders hebben mijn rijbewijs en opleiding betaald. (Totdat ik te lang erover deed, toen ben ik zelf gaan betalen. Wat ik ook terecht vind hoor). Verder heb ik voor mijn 18e verjaardag een leuk bedrag gehad en is er nog een beleggingsrekening op mijn naam. Ik heb het geld tot nog toe niet nodig gehad en ben er zelf bij gaan sparen. Mocht ik ooit kinderen krijg dan hoop ik dat ik in de positie ben dat ik ze hetzelfde kan geven als dat ik van mijn ouders heb gekregen.