denkende mensen kunnen misschien geen vinger kwijt raken maar wel last hebben van psyhische druk en problemen.
Tuurlijk is dit zwart/wit. Even voor het kortzichtige evenwicht dat mensen het met een kantoorbaan slapend rijk worden.
Nee ik geloof heus wel dat kantoormensen hard werken hoor. Maar minder fysiek dan iemand in de bouw, en minder kans op fysieke klachten. Ik denk dat mensen met een kantoorbaan sneller last hebben van psychise druke etc. elke baan heeft natuurlijk wel wat. Maar ik denk dat de bouw FYSIEK zwaarder is dan een kantoorbaan
Kantoormemsen uitgerust? Wat een onzin. Kom maar eens een maandje met mij meedraaien, 60 uur in de week minimaal en dan niet een beetje suf typen maar die volle 60 uur ook echt nadenken! Na een werkdag (welke pas stopt wanneer ik in mijn bed lig) ben ik kapot! Maar ik werk met veel plezier. Nee ik ben niet rijk, zoals mijn collega's altijd tegen mij zeggen: "chaos jij verdient veel, je krijgt het alleen niet" . Veel geld maakt niet per definitie asociaal, natuurlijk zijn er rijken mensen die asociaal zijn maar goed volgens mij zijn er meer asocialen die niet rijk zijn!
Oorspronkelijk geplaatst door Umm85 Ik vind ook echt dat die mensen (verpleegkundigen, bejaardenverzorgsters etc) meer waardering verdienen. Wat waardering betreft, daar ben ik het ook zeker mee eens!
Nee. Ligt er uiteraard wel aan hoe je aan het geld bent gekomen. Hard gewerkt? Geniet er lekker van. Heb je gewoon een rijke papa, dan ligt het er nog aan wat je met het geld doet. Criminele circuit? Afmaken die handel. Vind het sowieso een beetje een rare vraag. Rijk zijn is niet per definitie asociaal, maar kan wel asociaal maken. Zo denk ik er in ieder geval over.
Lastige stelling omdat het niet zo zwart wit IS. Als iemand hard werkt en daar rijk mee wordt. Top. Is er discriminatie in banen voor wie er meer geld kan verdienen? Ja absoluut. Sowieso vrouwen in dezelfde functie als een man verdienen vaak minder. Mensen met een hele belangrijke maatschappelijke taak (docent, vuilnisman, zorg) verdienen veels en veels te weinig. Plus dat ons systeem de rijke mensen 'verwend' Er zijn meer fiscale voordelen bijvoorbeeld. Als je meer geld hebt is het makkelijker meer geld te houden. Het systeem is absoluut niet eerlijk. En laten we eerlijk zijn. De elite runt het land. En die zorgen goed voor hunzelf hoor! Maar alle respect voor mensen die hard werken en daar rijk mee worden. Hoewel ik het er absoluut niet mee eens ben dat dit meestal voetballers, bankdirecteuren, politici, entrepreneurs, etc zijn. Liever mensen met wat meer moraal Maar ja, zo zit het systeem in elkaar.
Kom maar een dagje bij mij op kantoor meedraaien ik ben na een dag op kantoor vermoeider/moeier dan na een dag op de werkvloer. En ik weet echt wel wat hard werken is hoor De rechterhand zijn van de baas, bestellingen regelen, administratie bijhouden, vergaderingen, gesprekken, afspraken, nieuwe ideeën ontwikkelen, menukaart bijhouden/maken/wijzigen etc etc etc. Op zaterdagavond werk ik van 17.00-04.00 uur dus ik ken beide kanten in het bedrijf. Ga jij maar eens op kantoor zitten om voor crisismanager te spelen, dan praten we wel weer. On topic; Rijk zijn is niet per definitie asociaal. Wel het gedrag wat er soms door komt. Mijn man verdiend leuk, maar speelt letterlijk dagelijks met zijn leven en fysiek is het zwaar werk dus wat dat betreft vind ik dat hij dat verdiend. Draait uren per week waar je u tegen zegt en is de hele week van huis. Maar goed, de verschillen in salaris in bepaalde sectoren zijn in mijn ogen gewoon te groot.
Ik vind het asociaal om rijk zijn en hard werken met elkaar te verbinden zoals sommige mensen dat doen. Het suggereert namelijk dat als je niet rijk bent, dat je niet hard werkt. En die vlieger gaat niet op. Wij zijn geen grootverdieners (2x onderwijs) en we werken daar best een aantal uren voor. Maar we vinden ons werk ook allebei erg leuk. Dus hoewel er periodes zijn die echt niet-leuk-te-druk zijn, genieten we de rest van het haar erg van onze werkzaamheden, zelfs als we die in onze vrije tijd uitvoeren. Maar ik ken mensen die (nog) minder verdienen dan wij en daar veel harder voor werken. En dan ook nog eens een baan die ze gewoon echt niet leuk meer vinden doordat ze bijv. emotioneel en lichamelijk mishandeld worden. Dat is oneindig veel zwaarder dan ons werk, dat gewoon leuk is maar gewoon een paar vervelende aspecten heeft. Voor de echt hyperrijken vind ik wel dat het asociaal is als ze niet naar rato hun best doen om hun medemensen te helpen. Ik geef een deel van mij inkomen aan goede doelen, omdat ik het kan missen. Zij kunnen dat ook missen en ik vind dan ook eigenlijk dat ze min of meer verplicht zijn om dat te doen.
Sorry maar deze opmerking stoot mij voor het verkeerde been. Dus jij wilt zeggen dat wij niet hard werken en wij niet moe zijn na een week werken van meer dan 100 uur ieders. Ja wij zitten de hele dag op kantoor hebben een eigen administratie kantoor, maar denk je dat dan mentaal niet zwaar is. Ieder zijn baan/werk. Ik zeg niet dat jou ouders en ieder ander die fysiek/mentaal zwaar werk hebben niet hard werken en moe mogen zijn. Maar vind de opmerking erg raar
Rijk zijn is geen karaktereigenschap, asociaal zijn wel. Die dingen kun je niet simpel met elkaar verbinden. Daarom vind ik de persoon in kwestie (Van GroenLinks) wel asociaal. Hij oordeelt over anderen, terwijl hij niet eens weet hoe de persoon in kwestie rijk is geworden. Bovendien weet hij niet hoe miljardairs hun geld besteden. Dat politici wachtgeld opstrijken, daar hoor je ze nooit over. Dan nemen ze het aanbod altijd aan. Dat vind ik wel asociaal. en dan die discussie over wie er harder werkt; denkende of uitvoerende niveau. Nou ik ken allebeide varianten. Werken met je hoofd is keivermoeiend en stressvol, maar als je thuis komt heb je nog lichamelijke energie over. Als je uitvoerend werkt is je lijf moe na een dag werken, maar dan heeft je kop geen uitdaging gehad. Op die manier is beide soorten werk, hard werken. Het punt is; op het moment dat je alle lonen gelijk zou hebben, mensen niet 100 uur gaan werken als het ook 40 kan. Dan zou iedereen uitvoerend werk willen doen, want dan kun je op tijd naar huis. Bovendien hoef je dan niet zo lang naar school. Stel je kan naar school geld verbrassen of je kunt gaan werken, dan kies je eerder voor werken. Simpel omdat je dan bij werken geld verdiend. Nu is het systeem zo; als je doorleert, krijg je uiteindelijk een hoger loon, dus kan je die studie veroorloven. Uiteindelijk werkt iedereen dan nog even hard, met ieder zo de risico's van zn vak (stress of slijtage van lichaamsdelen).
Ja, ik vind het -meestal- wel redelijk asociaal. Vooral omdat die groep nogal schermt met "ik heb er hard voor gewerkt" en totaal geen oog heeft voor alle mazzel die ze daarbij gehad hebben en ook niet voor al het harde werken van mensen die slechts een fractie hebben van wat ziji hebben.... Als je met een bedrijf zoveel verdient, kunnen je producten goedkoper. Als je een hoge functie hebt en daarmee zoveel verdient, kan dat dus minder en in plaats daarvan kunnen de gewone salarissen dan gewoon een beetje omhoog. En als je prof-voetballer ofzo bent: gemeenten moeten maar stoppen met subsidieren van allerlei voorzieningen voor voetbal, want als dat wel kan, maar bejaarden of andere hulpbehoevenden kunnen geen thuiszorg meer krijgen, dan doen we echt echt echt iets heel erg gruwelijk fout met z'n allen
Je hebt wel een erg negatieve kijk op mensen als je denkt dat de enige motivatie om een bepaald beroep te kiezen, geld is. Ik heb destijds bewust voor de hulpverlening gekozen, terwijl ik wist dat ik dan minder zou verdienen dan als ik een meer commerciele richting zou kiezen. Maar van die commerciele richting zou ik niet heel erg gelukkig zijn geworden... En ik ben daarin beslist niet de enige.
Ben ik het op zich mee eens, maar er zijn ook fysiek zware banen die heel goed verdienen. Rijk worden kan op vele manieren, maar je kan niet alles zwart/wit gaan bekijken.
Laat ik het beter verwoorden. Ik werkte zelf in kledingwinkel en stage drogist zelfs ik voelde het in me rug en was zwanger tijdens me stage. Kledingwinkel is natuurlijk minder zwaar werk dan bouw enzo. Kantoor is niet makkelijk qua denken maar in bouw,ken je eerder klachten krijgen met je lichaam. Mijn vader heeft meerdere klachten van werk gekregen aleen laat hij het niet merken. Mijn broer is afgestuurd voir maatschappelijke werker. Moet je ook goed denken