Ik vraag me af of iemand weet of mozzarella ook van rauwe melk is gemaakt. Ik heb nog geen mozzarella gevonden waar au lait cru op staat namelijk. Ook nog geen waar au lait pasteurise op staat trouwens. Ik heb echt geen idee... Wie kan me helpen?
Je hebt 2 verschillende soorten (volgens het internet!!) Het zou dus wel op de verpakking moeten staan, staat het er niet, zou ik het zelf persoonlijk niet eten. Groetjes
Ik heb ook geen idee, maar om elk risico uit te sluiten zou ik het dan ook niet nemen. Ga je het verwerken in een recept? Als het goed verhit wordt kan het ook geen kwaad meer trouwens, dan is de bacterie ook verdwenen. Groet, Carlijn
Ja maar als het op bv een pizza zit gaat het toch de oven in, en dan maakt het niet uit. En ik heb laatst op een verjaardag verse mozzerela gegeten, en voordat ik dat deed ben ik eerst de keuken in gelopen voor de verpakking, en daar stond op dat het niet van rauwe melk gemaakt was. Dus ik kon het gelukkig opeten!
Bedankt voor de reacties. Ik ben gek op heel veel soorten kaas, maar ik wil geen risico lopen uiteraard. Dat van het verhitten is een goeie tip. Dan durf ik het wel aan op een broodje of op een pizza ofzo.