Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Hi dames,

  Daar ben ik weer na een lange tijd, terug op Zwangerschapspagina. In 2016 ben ik bevallen van een prachtige jongen die nu fijn door de peuter puberteit gaat. De relatie tussen mij en zijn vader is helaas uitgegaan, ookal was het mijn keus door verschillende redenen.

  Uiteindelijk ben ik in een hele moeilijke relatie terecht gekomen. Maar toch met een lieve man, met een dochtertje met een verschrikkelijke start met haar. Maar hij wilde nooit kinderen, hij haat kinderen. Ik kreeg altijd naar mijn hoofd dat hij geen kinderen meer wou, altijd benadrukken tot op het punt dat ik schreeuwde dat ik geeneens kinderen met hem wou.

  We zijn 1,5 jaar verder en vooralsnog in die irritante LAT relatie. De relatie dat altijd draaide om hem en ZIJN kind te pleasen en op hun aan te passen. Niet eens aan mijn zoontje, ik voel me soms een verschrikkelijk persoon. Afgelopen zaterdagmiddag zat ik op de wc met een test dat binnen secondes resulteerde als positief en mijn wereld stortte in elkaar.. die maandag erop zou ik hem pas kunnen zien en het hem kunnen vertellen. Doodsbang voor zijn reactie.

  Die maandag avond kreeg hij paniekaanvallen en ging hyperventileren. "Het is uiteindelijk JOUW beslissing. Maar Ik wil het niet, ik kan het niet, ik wil er niks mee te maken hebben"... "de enige manier om onze relatie te redden is als jij het kind laat weghalen". Hij was niet boos..hij is wel zo reeël om te zeggen "it takes two".


  Ik wil nog graag een kindje... maar hoe kan ik dit alleen met een peuterpuber ? Ik zit in een mega dilemma. En ik weet niet meer wat ik moet. Ik heb een verleden met depressie, ik heb in December een baby doodgeboren zien worden van een goede vriendin.. hoe durf ik een abortus te overwegen ?! Dat overleef ik nooit... maar hoe ga ik dit alleen doen ?! Hoe leg ik die kleine uit waarom broerlief wel elke week wordt opgehaald door een papa. Waarom heb ik dan geen papa ?

  Wie wil er uiteindelijk iemand die twee kindjes heeft uit verschillende relaties ?

  Hoe maak ik uiteindelijk de beslissing ? Morgen heb ik een echo omdat de verloskundige denkt dat ik een heel stuk verder ben.. hij gaat wel mee, wat ik overigens tof vindt.. en het zal zeker helpen een keuze te maken... iemand die in een soortgelijke situatie heeft gezeten ? Of zit ?

  Groetjes,
   
 2. Want2beAmom

  Want2beAmom Fanatiek lid

  9 feb 2018
  1.088
  667
  113
  Vrouw
  Hier geen ervaring mee als moeder zijnde, maar wil hier toch wel graag op reageren. Uit jouw verhaal snap ik niet of je nu überhaupt wel of niet bij hem wil zijn. Een lieve man, maar een irritante lat relatie? Waarin jij jezelf maar constant moet aanpassen en de dochter van je vriend moet pleasen? Klinkt niet echt alsof je de relatie echt nog heel erg leuk vindt?

  Hoe je het moet doen met twee kinderen van verschillende vaders, waarvan er een niet in beeld is, weet ik niet. Ik ben zelf een kind in die situatie, maar heb er nooit echt bij stil gestaan toen ik klein was waarom ik mijn vader niet om mij heen had en mijn zusje wel. Ik groeide er mee op en het was gewoon zo. Nu vertrok later ook de vader van mijn zusje uit beeld, dus toen waren we nog met zijn drietjes.. misschien scheelde dat ook.

  Ik zou in ieder geval geen abortus doen, om praktische redenen, omdat je nu nog niet weet hoe je het moet doen. Als je zelf nog graag een kindje wilt, krijg je daar spijt van wat juist de depressie weer kan aanwakkeren en ook daar heeft je zoontje niets aan.

  Het is een lastige situatie, maar luister vooral naar jouw gevoel en laat je niet leiden door je vriend. JIJ bent diegene die het kindje draagt en jouw lichaam reageert daar op. Ik ben benieuwd hoe ver je bent, maar je hebt vast nog wel even de tijd om alles te verwerken en om je voor te bereiden op de komst van de baby.
   
 3. Mini25

  Mini25 Bekend lid

  12 mei 2016
  984
  273
  63
  Ik vind dit echt een hele erge/heftige uitspraak, wat klinkt als chantage. Ik persoonlijk zou niet eens met zo’n man willen en kunnen zijn en altijd voor m’n (ongeboren) kind kiezen.

  Het is nooit gezegd dat wanneer je het kindje weg haalt, de relatie wel stand houdt gezien de gehele situatie die je hierboven al omschrijft.

  Volg alsjeblieft je eigen gevoel, sterkte!
   
 4. RE080219

  RE080219 Fanatiek lid

  10 dec 2018
  2.029
  3.883
  113
  Heb in 2014 in een enigszins vergelijkbare situatie gezeten. En goudeerlijk: was ik er toen op tijd achtergekomen dat ik zwanger was (in plaats van de 19 weken dat ik al onderweg bleek), dan had ik de zwangerschap niet doorgezet. Hard maar waar. Zeker hard als ik nu naar mijn schitterende 4,5 jarige dochter kijk die ik voor alle goud in de wereld niet zou willen missen.

  Maar los van het feit dat het altijd heus wel goedkomt. Los van het feit dat je het ook alleen kunt, ja heus. Los van dat alles, zit je nu in de situatie waarin je zwanger bent van een (excusez le mot) luldebehanger die het duidelijk niet kan en niet wil, met wie geen band gaat komen, alleen maar spanningen en ellende en die ook al een dochter heeft (een zusje van jouw baby) waardoor er niet één, niet twee, maar dríé kinderen in dit verhaal betrokken zijn......... Een kind gaat hiermee opgroeien, met deze wetenschap. En los van... ja, dat alles, vind ik dat je wel echt eerlijk moet beslissen voor jezelf of het niet wijzer is en voor alle partijen beter om elkaar dit leed te besparen.

  Want hij gaat niet bijtrekken. Nope.

  Hard misschien, maar wel realistisch. Hoop dat je m'n post kunt opvatten zoals ik 'm bedoel.
   
  Juul75, RachelleNM en Louise11110 vinden dit leuk.
 5. RE080219

  RE080219 Fanatiek lid

  10 dec 2018
  2.029
  3.883
  113
  Oh en bijna vergeten: dumpen die hap. Ongeacht wat je uiteindelijk kiest, dump die malloot. Daar stel je je zoon toch zeker niet aan bloot...
   
  Leraje en Juul75 vinden dit leuk.
 6. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  15.082
  17.248
  113
  Vrouw
  Besef wel goed dat je de oudste kind wel meekrijgt hoe hij vrouwen leert te behandelen, want zijn eigen vader is een lamzak en de andere man in zijn leven ook. Dat kan hij overnemen later in zijn eigen relatie.

  Ongeacht wat je kiest: ik zou vooral goed bij jezelf te rade gaan waarom je je zo lang in dergelijke relaties stort. Zorg dat je zelf stabiel en gelukkig bent, dan tegen je ook geen behoefte meer aan dergelijke mannen die je naar beneden halen.
   
  suus1983, Zoe123 en Lies1611 vinden dit leuk.
 7. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Lieve dames,

  Bedankt voor jullie reactie.

  Vandaag de echo gehad en het hartje klopte. Via de buik echo zag ik 2 ringen waardoor ik wel een beetje in paniek was. Vaginale echo zag ik toch maar 1 ieniemienie garnaaltje. Hij was mee en zijn besluit is vooralsnog hard ookal was hij nogal behoorlijk emotioneel. Ik ben 5,5 week zwanger.

  Jullie hebben allemaal gelijk en ik vat niks persoonlijk of erg op.

  A.s. donderdag heb ik een besluitsvorminggesprek via Fiom omdat ik hier niet uit kom. Hier zal nog een echo gemaakt worden... Begrijp mij niet verkeerd, het is in mijn ogen gewenst. Alleen ik weet niet of het haalbaar is voor mij alleen....
   
 8. Line85

  Line85 Bekend lid

  27 feb 2017
  856
  871
  93
  Vrouw
  Regio Utrecht
  Succes bij deze moeilijke beslissing.
   
 9. Mini25

  Mini25 Bekend lid

  12 mei 2016
  984
  273
  63
  Sterkte :(
   
 10. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  15.082
  17.248
  113
  Vrouw
  Verstandig dat je langs het Fiom gaat :) Hoop dat zij je kunnen helpen de wirwar in je hoofd wat te ordenen zodat je een keuze kan maken.
   
 11. Libra89

  Libra89 Bekend lid

  10 aug 2017
  798
  472
  63
  Vrouw
  Wat een moeilijke situatie! In je verhaal lees ik wel wat tegenstrijdigheden en het roept bij mij vragen op zoals: Hoe vaak zien jullie elkaar en hoe goed ken je hem? Is zijn dochtertje van dezelfde leeftijd als jouw zoontje? Wist je dat de kans bestond dat je zwanger kon raken? En heb je dit met hem besproken?

  Goed dat je hulp zoekt bij je keuze. Nog een kindje als je nu al moeilijke tijden kent is niet niks. Wel geloof ik dat je er sterker uit kan komen en je gevoel voor jou tegenover je kind(eren) moet volgen. Niet je keuze laten afhangen van zijn reactie.

  Succes en sterkte met je beslissing.
   
 12. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  8.423
  5.376
  113
  De zin 'hij haat kinderen' was voor mij alleszeggend. Never nooit dat ik mijn kind zou laten opgroeien in een omgeving waar hij niet gewaardeerd wordt en enkel het andere kind in het gezin telt.
  Ongeacht je besluit zou ik je willen adviseren om sowieso afscheid te nemen van iemand die duidelijk niet in staat is om de verantwoordelijkheden op zich te nemen die nu eenmaal bij een samengesteld gezin horen en zich alleen druk maakt om zijn eigen persoontje. Jouw kinde(eren) hebben stabiliteit nodig en vooral het gevoel dat ze niet minder belangrijk of gewenst zijn dan een ander gezinslid. Ik ben van mening dat het jouw verantwoordelijkheid is om daar voor te zorgen en dat je het niet zou moeten laten afhangen van iemand die je praktisch chanteert met de mededeling dat jullie 'relatie' alleen te redden is wanneer je iets zou doen waar je misschien helemaal niet achterstaat. Kom op, daar voel je je toch zeker veel te goed voor?!
   
  boerderijmama, kly073, Leraje en 9 anderen vinden dit leuk.
 13. Huismuisie

  Huismuisie VIP lid

  10 aug 2016
  7.855
  8.642
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Even off topic maar wat leuk te lezen dat het zo goed met jou en je dochter gaat. Ik heb destijds je topic gevolgd maar wist niet dat je hier onder een nieuwe naam weer meeschreef. Heb me nog wel eens afgevraagd hoe het nu met jullie ging.
  :thumup:
   
  Annebeth en RE080219 vinden dit leuk.
 14. Huismuisie

  Huismuisie VIP lid

  10 aug 2016
  7.855
  8.642
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Ik had zelf veel meer aan het gesprek bij de abortuskliniek dan die bij het fiom. Niet om je te ontmoedigen maar vond het FIOM alleen maar voor meer twijfel zorgen.

  Hier worstelde ik een beetje met eenzelfde vraag. Ga ik niet teveel spijt krijgen van mijn keus.

  Je hebt de positieve test als punt onder in je handtekening gezet. Dit zegt voor mij al een hele hoop. En dat je je dus al aan het hechten bent aan dit kindje to be.

  Des al niet te min ben je nog maar erg kort zwager. Ik was destijds al 13 weken (foutje op de eerste echo, die was leeg) ik zou een abortus in jouw situatie wel echt heel serieus overwegen ondanks dat je het allemaal vast wel red.
  Je hebt de optie om met de kennis van nu een bepaalde toekomst aan je kind te geven. Een met een vader die hem niet wil en kinderen haat. Al zal dit niet het antwoord zijn waar je naar zoekt. Jij wil dit kindje heel graag en dat snap ik.


  Ik zou absoluut de liefdesrelatie met deze man verbreken. En enorm hard aan jezelf gaan werken. Leer alleen zijn! Je bent heel snel na de relatie met de vader van jou oudste in een nieuwe gestapt. En bovendien een ongezonde.

  Na 1,5 jaar nog niet samenwonen is absoluut niet gek. Dan al samenwonen is best wel snel zelfs.
  Hier heeft mijn vriend zoon pas na een maand of 8 daten voor het eerst gezien. Nu bijna 2 jaar verder zijn we pas een handjevol keren wat samen gaan doen met zn drietjes. Wellicht is dit weer wat langzaam. Maar vriend, die heel bewust kinderloos is, moet gewoon rustigaan wennen. En dat gaat heel goed. Hij is heel lief met zoon.
   
 15. Mies97

  Mies97 Actief lid

  11 dec 2016
  122
  28
  28
  NULL
  NULL
  Wat ontzettend goed van je dat je een gesprek aan gaat bij fiom en niet uit blinde paniek besluit tot een abortus omdat je vriend dat wil.

  Ik denk dat het besluit echt bij jou ligt en als jij het kindje wil houden dan is dat jou keus, hij heeft daar niks over te zeggen, en hij komt op mij sowieso een beetje over alsof hij niet weet wat hij wil, hij zegt tegen jou dat hij het niet wil en dat jullie relatie alleen gered kan worden als je het weg laat halen, maar hij gaat wel mee naar een echo en is daarna emotioneel.

  Kan het zijn dat hij zo reageert uit angst of paniek ?
   
 16. Jacy82

  Jacy82 Bekend lid

  24 nov 2018
  670
  365
  63
  Vrouw
  Ik ben het eens met wat RE080219 schrijft

  Wil wel toevoegen zeker omdat je depressiegevoelig bent. Kies je toch voor abortus (of wat nu nog kan bij zo een korte zwangerschap, de abortuspil, dat is iig nog een natuurlijke manier van verlies), dan moet je dat alleen doen als JIJ die keuze voor jezelf gemaakt hebt en niet omdat je je door hem gedwongen voelt. Want het zal je ook doen ook als je er zelf voor kiest, maar als je het voor hem doet en niet zelf erachter staat zal dat het zo veel moeilijker maken te verwerken.
  Ik kan je niet precies uitleggen hoe het voelt, maar wel dat het moeilijk is dan een depressie te voorkomen. En je het hem sowieso moeilijk kan vergeven als je zelf graag meer kinderen wilt.

  Zelf vond ik het verwerken echt vreselijk, maar weet ook dat ik uit liefde voor mn kind heb gekozen het niet aan te doen om te moeten leven met ongewenst te zijn door 1 van zn ouders en daarnaast natuurlijk andere onzekerheden van onstabiele situatie toen. Bij mij was het wegens medische redenen helaas ook lastig om door te gaan, maar dat maakt het noet minder lastig. En ondanks wat ik had kunnen hebben, en dat ik dat dolgraag had gewild, ben ik aan de andere kant nog steeds overtuigd dat het niet fout was deze keuze te maken.
   
 17. bijnamama1988

  bijnamama1988 Fanatiek lid

  8 jun 2013
  3.526
  3.571
  113
  Vrouw
  Friesland
  Ik heb 2 kindjes van 2 papa's en ben (weer) alleen.
  Je mag me PB'en :)
   
 18. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Hij is absoluut geen open boek, zal hij ook nooit worden. We zijn ook nog eens collega's dus we zien elkaar wel dagelijks en prive zien we elkaar 4-5 dagen in de week afhankelijk van hoe onze weekenden loopt ( kinderen of niet ). Het is dus echt een LAT relatie. En anders zien we elkaar prive 2 dagen, waarvan we 1 dag alleen zijn.

  Zijn dochtertje is 2.5 jaar ouder dan mijn zoontje. En je merkt dat zij ronduit jaloers is op mijn zoontje wegens de hoeveelheid moederliefde dat hij ontvangt. Ze doet hem vaak fysiek pijn en het liefst achter de schermen.

  Ik heb endometriose, dus dat dit door de pil is heen gekomen door diarree is al een heel ding. En uiteraard niet vanzelf sprekend dat ik zomaar weer zwanger kan raken. Hij was zeker dat hij geen kinderen meer wou, dan had een knoop ideaal geweest en dat had ie toen ook wel meegenomen. Maar hij was 99,9 procent zeker dat hij geen kind meer wou.
   
 19. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad

  Klopt, en hoe dan ook. Ik zou hem ten allertijden niet willen pleasen of z'n zin willen geven.
   
 20. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Ik denk dat dat gewoon een feit is. Dat hij zo reageert uit paniek en angst. Laat ik het zo zeggen, een lastige start met zn dochter ( 26 weken geboren ) en het nodige wat daarna komt en wat daarvoor afspeelde met zijn ex..
   

Deel Deze Pagina