IUI maart/april 2019

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Kleinepuk, 21 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland
  Hallo !

  Wij beginnen waarschijnlijk in april met onze eerste IUI, als het een beetje mee zit zal het deze maand al zijn. Afgelopen dinsdag te horen gekregen dat wij mogen starten met IUI. Oktober 2017 mijn spiraal laten verwijderen en tot nu toe niks gebeurd op het gebied van zwanger worden.

  Oktober 2018 een doorverwijzing van de huisarts gekregen en de standaard onderzoeken doorlopen en hier kwam niets bijzonders uit. Alles klopt eigenlijk maar nog geen zwangerschap. In december 2018 zijn wij voor een half jaar naar "huis gestuurd" om het nog even zelf te proberen maar mijn geduld was op en ben dus deze maand al heen geweest.

  Gelukkig een hele begripvolle fertiliteitsarts die meteen wil beginnen met IUI inclusief de hormonen. Ik word binnen 2 weken gebeld voor een afspraak en krijg dan een "prik cursus". SUPER spannend dus en ben benieuwd wie er met mij wil mee schrijven over onze avonturen. Ik ben namelijk ook erg nieuwsgierig naar JULLIE verhalen en avonturen.

  Groetjes !

  Kleinepuk
   
  Barbara1 en Sara190 vinden dit leuk.
 2. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  Wil graag met je meeschrijven. Mag weer starten met iui zodra ik ongesteld wordt maar dat lijkt nu een probleem te zijn. Gaan dus waarschijnlijk of nou ja hopelijk in april weer starten.

  Fijn dat je zo snel kan beginnen. Snap dat je niet langer zelf wilde 'aanrommelen'. Als de wens zo groot is, is iedere maand er 1 te lang. Welke hormonen ga je gebruiken?

  Mocht je vragen hebben stel ze gerust. Heb helaas al zeker 4 jaar zkh ervaring. Dus wie weet kan ik helpen
   
 3. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland
  Hoi ! Ik lees inderdaad jouw onderschrift en zie dat je er al een pittige weg op heb zitten. De hormonen die je hiervoor heb gebruikt waren om jouw cyclus regelmatig te krijgen ? Of zie ik dat nou verkeerd?

  Ik vond inderdaad 1,5 jaar al erg lang maar weet dat er mensen zijn die al veel langer bezig zijn! Lief dat je zo meedenkend ben en als ik vragen heb zal ik jou onthouden.

  De soort hormonen weet ik eigenlijk nog niet. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik zijn verhaal deels niet meer heb opgeslagen nadat hij zei dat we mochten starten ;) zodra ik de prik uitleg krijg zal ik alles wel horen ! Weet alleen dat hij het over 10 dagen lang hormonen prikken had. Of was het op de 10e dag terug komen? Hmmm begin nu te twijfelen haha !

  Groetjes
   
 4. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  Snap dat wel hoor. Je krijgt zoveel uitleg in 1x en slaat dan meestal maar de hoofdlijnen op. Schrijf de vragen die je hebt anders gewoon op dan vergeet je volgende keer niets. Meestal is t de eerste echo rond die dag ja. En blijf je prikken tot de follikels groot genoeg zijn. Dan een ander goedje spuiten om eitje te laten springen.

  Ik gebruik de hormonen omdat ik geen eisprong van mezelf krijg. Er groeien geen follikels Komt door pcos. Zit helaas alweer een jaar na mijn miskraam dus vandaar de stap naar IUI.
   
 5. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  Super spannend zo'n eerste ronde. Alles is natuurlijk nieuw. De iui zelf is gelukkig niet eng of pijnlijk en leggen t vaak goed uit.
   
 6. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland
  Heb jij tot nu toe na jouw miskraam geen eisprong gehad ? Of wel gehad maar niet bevrucht ?

  Ja ik vind het super spannend ! Maar sta er best nuchter in en laat het op me afkomen. Gezonde spanning en enge spanning tegelijk
   
 7. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  Ja wel eisprong gehad met medicatie maar niet bevrucht helaas.

  Hoop voor je dat ze snel bellen.
   
 8. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Hoi Kleinepuk en @Barbara1 !

  Ik sluit bij jullie aan. Wij zijn sinds december 2016 aan het proberen zwanger te worden, maar hebben iets langer geduld op weten te brengen... 4 januari 2018 zaten we bij de HA voor een verwijzing naar de gyn, en november laatste gesprek daar: niets gevonden, probeer nog maar 3-6 mnd zelf; de gyn zei letterlijk: vrij maar lekker door, en kom maar terug als je ongeduldig wordt'.

  Afgelopen cyclus weer mis, en elke cyclus gefrustreerder en verdrietiger, dus bij m'n laatste ongi besloten weer naar de gyn terug te gaan (we gaan wel naar een ander ziekenhuis i.v.m. kortere afstand t.o.v. m'n werk). Beetje jammer is dat ik nu (zondag) alweer op dag 20 zit en nog geen nieuwe verwijzing heb, m'n HA werkt niet zo goed mee, ik heb al aardig wat telefoontjes gepleegd... Maar dinsdag ga ik op 't spreekuur langs bij de HA en ga ik niet weg zonder verwijsbrief.

  Het ziekenhuis dat ik op 't oog heb zegt 1 week wachttijd te hebben voor het eerste gesprek, met een beetje geluk kunnen we dan starten in de volgende ronde.
  De gyn die ons onderzocht heeft stelde voor dat we starten met IUI met milde hormoonstimulatie, dus Gonal-F (FSH) en Ovitrelle (HCG); ik neem aan dat onze nieuwe gyn hetzelfde voorstelt.

  Dus: ik ga op CD22 de verwijsbrief hebben en een afspraak maken bij de gyn, op dag 28 of 29 de eerste afspraak hebben... Uitgaande van een cyclus van 31 dagen zou ik op 7 april al moeten beginnen met spuiten. Hm, misschien is die cyclus starten wel erg optimistisch...:|

  Nouja, hoe dan ook, ik klets graag met je mee; het gaat voor mij ook allemaal nieuw en spannend zijn!
   
 9. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland
  Hey Nooompje !

  Wat fijn dat je reageert en wat een verhaal zeg! "vrij maar lekker door" oh wat erg !
  het feit dat je bij hem op de stoel zat zei volgens mij al genoeg over het "ongeduld" lijkt mij.

  maar goed! wel super goed dat jij morgen er achteraan gaat en voor jezelf op gaat komen. Kon je niet toevallig met je oude verwijsbrief gewoon terecht bij het nieuwe ziekenhuis? waarschijnlijk heb je dat allang zelf bedacht ;)

  Zoals ik jouw verhaal lees en zoals ik in mijn dossier van het ziekenhuis online heb kunnen zien krijg ik dezelfde medicijnen die jij voorgeschreven kreeg in het eerste ziekenhuis. Ik heb al het 1 en ander opgezocht er over en het schijnt wel ok te zijn qua humeur schommelingen e.d. daar ben ik namelijk een beetje bang voor. Ikzelf ben geen held met hormonen, reageer daar altijf wel heftig op. maar we gaan het zien !

  Je bent inderdaad erg optimistisch, ik denk namelijk dat jij ook nog wel een soort uitleg krijgt over de medicijnen en het prikken ervan. Daar wacht ik nu ook op en dan kunnen we starten. Ik gok dat het voor mij toch echt niet aankomende cyclus gaat zijn. Maar hey ! dan gaan we wel gelijk op als dat het geval is.

  Ikzelf ben 28 (bijna 29) en mijn partner is 31 (bijna 32) en vroeg me af hoe oud jullie zijn? ook @Barbara1 ?

  Groetjes !
   
 10. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Ha Kleinepuk,

  ik heb heel wat telefoontjes gedaan inderdaad, naar verschillende ziekenhuizen om te informeren waar ze de echos doen en de iui's, en wat de wachttijden zijn, en toen een ziekenhuis gekozen en gebeld met de vraag wat ze nodig hadden; verwijsbrief, maakt niet uit van wie, huisarts krijgen ze meestal. Dus ik huisarts bellen, assistente zegt: zelf dossier opvragen bij de gyn; gedaan (gaat weer ff overheen); paar dagen later weer gebeld: brief ligt morgen voor je klaar. Manlief gevraagd brief op te halen, 1e dag geen tijd voor, 2e dag er langs geweest, geen brief, uitleg (die niet even doorgebeld werd?) = de behandelaar moet verwijzen. Nou ja prima, zal wel, dus de poli gynaecologie gebeld (mn gyn is n aardige vrouw overigens hoor, maar ze heeft alleen maar Jip-en-Janneke-taal 'lekker doorvrijen'...), de gyn zou de vraag krijgen, bij geen gehoor is het goed en wordt de verwijzing geschreven. 2 dagen later belt mn gyn: ik wil je wel verwijzen, maar dan wordt het door de verzekering als 2nd opinion gezien en niet als regulier behandeltraject en dat zal financiele consequenties hebben; dus beste is de huisarts te vragen, zal ik die voor je bellen? Ja graag... dus ik weer 2 dagen gewacht, bel ik de huisarts, assistente: nee ik zie niets staan over contact met de gyn, bel morgen even terug...die morgen was dus vrijdag, en na overleg met de huisarts bleek dus dat ik langs moet komen....pfff...om moe van te worden...

  Oude brief zou inmiddels meer dan een jaar oud zijn en dus niet meer geldig, bovendien issie digitaal verstuurd; dus heb er geen kopietje van... en ik vind ook wel dat de huisarts moet weten waar haar patienten overal in het medische circuit rondhangen hoor; maar dit gepingpong word ik een beetje tuureluurs van.

  Mja, qua bijwerkingen enzo laat ik het maar gewoon over me heen komen. Ik ben (denk ik) niet zo extreem gevoelig voor medicijnen/hormonen etc; ik kan zonder medisch excuus al wel schommelen met emoties, maar vaak is dat wel terug te leiden naar stress en slaaptekort bijvoorbeeld...Maar straks wat vaker boos of een flink potje janken, moeten we wel aankunnen lijkt me, anders komt het tijdens de zwangerschap wel :p

  En inderdaad, 'gezellig' samen starten dadelijk heeft ook wel wat; na de paasdagen gaan we gewoon knallen! (en prikken en ovutesten doen en echos en nog nerveuzer op wachtbankjes zitten:oops:)

  Ik ben 31, m'n man is 32. Beiden geen kinderen, inmiddels ruim 11 jaar samen, waarvan nu iets van 4 jaar samenwonend en daarvan ruim een half jaar getrouwd.
   
 11. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland

  Hahaha moet stiekem toch een beetje lachen om jouw uitleg van de situatie! Helemaal de Jip en Janneke gynaecoloog :roflmao:! Heel goed dat je gewoon heen gaat, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Lijkt me niet dat de huisarts heel moeilijk gaat doen aangezien je de verwijzing al eens heb gehad. Wel een beetje zonde van de tijd want ze hadden tijd kunnen besparen door gewoon digitaal nogmaals 1 te sturen. Maar goed het is zoals het is en je kan er nu zo weinig mee.

  Wel slordig gegaan allemaal. Als je afwacht dan kom je dus blijkbaar nergens in dit zorg systeem. Zoals jij bij je huisarts op de stoep staat morgen zo stond ik bij mijn gynaecoloog na nogmaals 3 maanden zelf proberen (terwijl hij eigenlijk 6 had gezegd) ik had me voor elk mogelijk antwoord van hem ingedekt en wist PRECIES wat ik ging zeggen om hem onder tafel te lullen :roflmao:

  Kom ik daar binnen zegt hij : goh ! Het is bijna mei he (sarcastisch).... ik : ja m’n geduld is op! Hij : dan gaan we maar beginnen!

  Hahaha alleen dat antwoord had ik niet verwacht. Maar dolblij mee ! Laat je weten hoe het is gegaan morgen?
   
  nooompje vindt dit leuk.
 12. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  Nog niks gehoord begrijp ik? Balen. Ik ben 34.
   
 13. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  @nooompje wat een verhaal. Zo jammer dat t zo moelijk moet zijn en je overal achteraan moet.

  Even doorvrijen . Tsja goed dat je nu gewoon actie gaat ondernemen. T is heel verschillend per zkh hoe snel alles kan gaan. Hopelijk in jouw zkh snel aan de behandeling.
   
  nooompje vindt dit leuk.
 14. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  #14 nooompje, 26 mrt 2019
  Laatst bewerkt: 26 mrt 2019
  Ik denk dat de meeste gynaecologen het best snappen dat we ongeduldig worden...Megafijn dat de jouwe meteen door wou pakken; hoop er zeer binnenkort ook zo één te hebben.

  Ik laat jullie uiteraard weten hoe het bij de huisarts loopt... Hoe dan ook: ik laat niet weer bloed prikken op B12 en ga zeker niet aan de B12-injectieso_O (mijn huisarts is een B12-goeroe)
  (naalden in mijn lijf alleen voor een goed doel; en daar moet ik zelf achter staan.)
   
 15. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Jupjup, ik duim dat het een beetje soepel loopt als ik eenmaal binnen ben bij de poli...

  Even doorvrijen hebben we gedaan hoor; afgelopen 2 jaar vaker dan in totaal in de 6 jaar ervoor denk ik ;)
  En dan te bedenken dat we strakjes wellicht cyclussen over moeten slaan mocht de hormoonstimulatie te hard aanslaan :eek: moeten we nog gaan checken of de condooms nog niet over datum zijn ook :p:o:
   
 16. Barbara1

  Barbara1 Fanatiek lid

  1 okt 2014
  1.164
  442
  83
  @nooompje dat is inderdaad lang genoeg gevreeën op eigen houtje. Hopelijk snel een positieve test met wat hulp. Misschien net dat zetje wat nodig is.

  Bij mij zijn maandag cystes gezien op de echo en dat is de reden dat ik niet ongesteld wordt. Ik begin morgen met primolut om ongesteldheid op te wekken. Als die doorbreekt kijken ze op dag 3 hoever de cystes weg zijn. Als 't niet genoeg is moet ik weer 2 weken wachten en weer opnieuw aan de primolut. Hoop dat dat laatste niet nodig is.
   
 17. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Update!
  Verwijzing gekregen; de huisarts zag al aan mijn dossier dat ik aardig van kastje naar muur gestuurd ben; ze ging nog wel even pruttelen omdat ze toch vindt dat de gyn had moeten verwijzen, want ze moet als huisarts opletten dat ze niet te veel mensen verwijst om de zorgverzekeraars tevreden te houden... (ik heb een medische achtergrond, misschien dat ze dit daarom met me deelde.)
  We zijn nog geen 5 minuten binnen geweest (manlief meegenomen, morele ondersteuning etc) maar in die tijd heb ik zuur kunnen kijken:mad:, zij geprutteldo_O en me digitaal verwezen dus doel bereikt denk ik zo:D.

  Thuis meteen maar gaan bellen, handig dat digitale verwijzen! Aansluitend in digitale omgeving meteen weer de uitgebreide vragenlijst helemaal ingevuld.

  Maandag 1 april intake (nee geen grapje gelukkig:roflmao:); CD28, dus nog voor m'n ongi deze cyclus. We gaan wel even zien wat deze gyn gaat zeggen en wat 'ie wil doen (meten/testen/uitleggen) voor we ergens mee gaan starten.
  Ik vraag me ook af of ik niet ook baat zou kunnen hebben bij wat progesteron-achtige hormonen; heb een relatief korte luteale fase (9 of 10 dagen); maar ik weet niet wat dat zou doen met m'n nu regelmatige cycli... M'n vorige gyn zei dat een LF van 7 dagen of langer prima is, maar op de NOD-fora wordt iedereen kriebelig omdat ze niet voor 10DPO willen /mogen testen; daar kom ik dus nooit.:$ Soms bekruipt het gevoel me dat er mogelijk al een hoop bevruchte eitjes geweest zijn die gewoon geen baarmoederslijmvlies meer hadden om zich in te nestelen... Maar of dan Clomid een goed idee is (eisprong eerder opwekken) of proberen LF te verlengen met bijvoorbeeld Primolut weet ik niet (laatste wordt geloof ik niet echt voor die indicatie gedaan in NL, maar ik heb nog niet alles uitgepluisd).

  In ieder geval dit weekend weer wat voorwerk doen; laatste paar cycli maar ff printen, wat extra inlezen in de behandelopties etc... :):)
   
 18. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  #18 nooompje, 26 mrt 2019
  Laatst bewerkt: 26 mrt 2019
  Hm, cystes van de PCOS neem ik aan? Ik hoop voor je dat de Primolut zijn werk dan doet:thumup:.
  Ik denk dat ik er heel onzeker van zou worden als ik niet een regelmatige cyclus had... Nu weet ik tenminste waar ik aan toe ben: elke dag vroeg tempen, aantal dagen LH-testjes, goed getimede 'gezelligheid', en vervolgens afwachten (maar nooit megalang voor mij dus); en als alles dan weer verkrampt en m'n ongi begint ff paar dagen balen (en huilen); en er dan maar weer tegenaan. Ik ben niet jaloers op je hoor...Hoop voor jou ook dat je nu het juiste zetje krijgt! :thumup::thumup:
   
 19. nooompje

  nooompje Actief lid

  20 dec 2016
  298
  192
  43
  Vrouw
  NULL
  NULL
  @Barbara1 Ik heb in het mei/juni-draadje je cysteverhaal gelezen; geen simpele PCOS lijkt t... Ik hoop voor je op een ongesteldheid of een 'mooie' echo vrijdag!
   
 20. Kleinepuk

  Kleinepuk Actief lid

  2 jan 2019
  106
  30
  28
  Vrouw
  Noord holland
  @Barbara1 wat vervelend van deze echo ! Hopelijk slaat dit aan en word je gewoon ongesteld en kan je gaan beginnen !
  Heb je dit eerder gehad of deze medicijnen eerder gehad ?

  @nooompje wat fijn dat de huisarts actie onderneemt ! Jippie jeej!
  Over je lutheale fase vind ik lastig te beoordelen maar je kan dit natuurlijk 1 april voorleggen aan de gynaecoloog. Schrijf alles op! Zodat je niks vergeet te vragen. Denk je dat je deze maand al kan beginnen ?

  Ik ben gister ongesteld geworden (2 dagen te vroeg) best bijzonder want normaal ben ik echt 28 dagen. Maar goed ! Deze maand nog niet beginnen want ik ben inderdaad nog niet opgeroepen voor de prik cursus @Barbara1. Hopelijk snel! Ik denk dat ik ergens rond Koningsdag mag beginnen met hormonen prikken.

  Wel op mijn werk alle leidinggevende mensen ingelicht en ze waren allemaal erg lief en begrepen het ook. Ze willen me allemaal helpen met vervanging regelen als dat nodig is enz.
  Ik ben vanmorgen wezen bloed prikken (op eigen intitiatief aangevraagd) op mijn schildklier waarden. Veel gelezen en gehoord dat die waarden van belang zijn bij het zwanger worden. Ik dacht we kunnen even bekijken of die ok zijn voordat we beginnen aan het traject !
  We houden elkaar weer op de hoogte hoop ik!
   

Deel Deze Pagina