IVF in Diakonessenhuis of UMC Utrecht?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Cela2019, 3 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Cela2019

  Cela2019 Lid

  3 okt 2019
  6
  0
  1
  Vrouw
  Dag allemaal,

  Sinds januari 2019 zijn wij in behandeling bij Diakonessenhuis in Utrecht. Bij mij is niets gevonden, maar mijn vriend heeft verminderde zaadkwaliteit. Drie IUI behandelingen hebben vooralsnog niets opgeleverd. Er volgt nog één behandeling en hierna wordt overgegaan op IVF. Wij denken erover om over te stappen naar het UMC Utrecht. Vanwege het feit dat hier mogelijk meer expertise in huis is en wij soms twijfelen over hoeveelheid (up-to-date) kennis in het Diak. Ik ben benieuwd naar ervaringen die mensen hebben in het UMC dan wel Diak met IVF behandelingen. En is iemand bekend met de wachttijden na intake? Bedankt voor jullie meedenken!

  Cela
   
 2. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.598
  895
  113
  Het Diak doet alleen de punctie, de rest van IVF gebeurd ook in het Umc. Ik weet niet of dat de overstap nog steeds waard maakt voor jullie?
  Mijn ervaring met het Diak is dat ze erg vasthouden aan de protocollen en die werken nou eenmaal niet voor iedereen. De dames van de fertiliteit vond ik overigens altijd erg aardig, de artsen wat stugger.
   
 3. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  7.279
  2.350
  113
  Vrouw
  Ik ben totaal geen fan van diak, welke poli/afdeling ook.

  Ik ben net overgestapt van rijnstate naar umc utrecht. Nu eerst weer iui/kid en als dat niet lukt ivf. Tot nu toe prima geholpen bij het umc en ik voel me welkom/fijn.
   
 4. Cela2019

  Cela2019 Lid

  3 okt 2019
  6
  0
  1
  Vrouw
  Oh wat fijn om te horen! Dat het laatste deel van IVF in het UMC zal plaatsvinden speelt ook mee. Ik las ergens dat je na de punctie zelf met de eitjes naar het lab van het UMC moet rijden. Dat zie ik helemaal niet zitten eigenlijk. En lijkt me ook niet goed voor de eitjes... Ik zie het juist als reden om over te stappen. Daarnaast vind ik de artsen ook niet erg fijn (op één zeer nieuwe jonge arts na)... Ik hoop dat ik bij het UMC betere ervaringen zal hebben. Ik ben alleen bang dat ik opnieuw op een lange wachtlijst wordt gezet. Momenteel staan we op de wachtlijst van het Diak. Helaas kan niemand mij vertellen hoe lang de wachttijd zal zijn. Hoop dat het meevalt. :)

  Bedankt voor het meedenken!
   
 5. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.598
  895
  113
  Wij hebben idd de eitjes zelf vervoerd, maar me daar nooit onzeker over gevoeld. Ze worden echt heel goed ingepakt. Bij ons uiteindelijk 12 eicellen, dus die reis goed doorstaan!
  Maar gezien je verdere ervaring zou ik idd ook de overstap wagen. Hopelijk hoef je niet lang te wachten.
   
  Siepie85 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina