Dit idd. En dan is het ook nog de vraag hoe je reageert op de medicatie, hoeveel eicellen ze verkrijgen, hoeveel bevrucht etc. @ts ik denk dat je het beste aan hun kunt vragen waar hun die 62% op baseren.
Ik heb na alle goede uitkomsten toch echt ook nog een half jaar weer zelf moeten proberen (en dan was het maar een half jaar omdat ik ook andere medische problemen heb en ze niet te lang wouden wachten). En toch ook echt 6 iui pogingen moeten doen voor ik naar ivf mocht overgaan omdat er niks mis was. Allemaal in België. En ook hier zijn wachtlijsten. Je kan geluk hebben maar een half jaar wachten op een eerste afspraak is ook geen uitzondering, en dan weer afwachten tot onderzoeken enz. Je hebt hier echt veel minder inspraak dan je nu voor je hebt denk ik. Wat wel echt een verschil is is dat je hier 6 terugbetaalde pogingen ivf hebt en in Nederland maar 3 dacht ik. En ze zullen hier in sommige ziekenhuis ook wel echt betere labos hebben misschien dan in nederland waardoor er hier hogere slaagkansen zijn (hoe goed het labo is is ook echt super belangrijk op slaagkansen hebben ze me verteld) Maar ze doen hier ook niet standaard veel meer onderzoek. Ik krijg nu na 3 jaar proberen pas eindelijk een onderzoek waarom ik niet reageer op de stimulatie na heel veel vragen, overleg en onzekerheden Ik denk dat je belgie misschien net iets te positief inschat
hey dank, tot nu toe heb ik belgie als beter ervaren, ik heb bij 3 praktijken een afspraak op korte termijn gekregen binnen 2 maanden, na je intake heb je daar niet lange wachtlijst en kan je starten binnen enkele weken tot 1 maand. Terwijl in Nederland eerste intake over 5 maanden is en daarna moet ik alsnog paar maanden wachten ligt ook aan behandeling hoe lang ik moet wachten. Wel heb ik Leiderdorp gebeld en daar is intake 3 maanden en daarna kan je starten. Dus dat is redelijk snel. Dus als iemand ervaring heeft met Leiderdorp hoor ik graag. wat mij echt tegenzit in nederland is (of ik denk te raar) als je 33 bent waarom moet je dan 6 tot 9 soms 12 poging iui uitproberen, voorgaand eerst IO uitproberen, Terwijl doktoren weten dat ivf slagingkans hoogste is onder 35 jaar. Maar dan zeggen ze wie weet lukt het wel met iui, maar wie weet lukt het gewoon niet met iui en dan ben je weer 34,5 a 35jaar snap je? Dan gaan je kansen met ivf gewoon lager. Als je 22 bent dan sta ik volledig achter probeer het echt op zo natuurlijk mannier. kliniek waar ik afspraak heb in belgie (bedoel niet alle kliniek belgie) die proberen iui maximaal 3a4 keer, ik heb afspraak voor Az sint jan brugge, ZOL limburg en ivf brussel jette. Laatste moet ik echt kijken of het vergoed kan worden. Kan je als nederland ook dan 6poging vergoed krijgen in belgie? Hoop ik natuurlijk niet dat iemand ooit 6 poging nodig heeft
Nee die 6 pogingen zijn alleen als je zelf in belgie woont. Ik heb nu iui gehad en ivf, en ik kan echt zeggen dat ivf veel en veel zwaarder is en dat ik heel erg goed snap dat als er niet meteen een reden voor is dat ze dat eerst proberen, ivf is veel duurder en veel meer medicatie ook, veel meer bijwerkingen, dagziekenhuis, enz. En ook hier moet je als alles goed is echt waar gewoon eerst die 6 pogingen doen. Ik weet niet goed hoe je erbij komt dat dat niet zo is hier? Ik moest 3 pogingen dan evaluatie en omdat er echt niks raar gevonden was moest ik toch echt nog eens min 3 pogingen doen vooraleer ze verder gingen met iets anders. Dan zeggen ze wel ja we doen eerst 3 pogingen en dan kijken we verder. In tussentijd is dan ook het labo nog eens dicht geweest dus dan schuift ook weer alles min een maand op. Je hebt gelijk dat je voor je het weet ineens heel veel tijd verder bent. Soms doen ze vb ook nog verder iui terwijl je wacht op de intake voor ivf. Ik had nu heel veel geluk en kon na 4 weken al terecht in Jette maar iemand die ik ken heeft 5 maanden moeten wachten. Je moet maar net geluk hebben of er plaats is. Voor de ivf opstart heb ik van half september tot eind januari moeten wachten. Het is echt niet alleen sunshine and rainbows hoor die fertiliteit hier in België. I wish..
Omdat we de zorgkosten samen ophoesten en dus de schaarse middelen op een efficiënte manier moeten inzetten. Als er niks concreets wordt gevonden, heb je met IUI gewoon een goede kans om zwanger te worden en ligt die behandeling als start dus het meest voor de hand. Ik had gewild dat IUI bij ons een optie was geweest.