Hallo iedereen, Hier een vraagje over fertiliteitsonderzoeken in Gent. Ikzelf ben net aan het herstellen van een curretage. Helaas met verhoging en griep dus ik wacht het nog even af hoe het gaat. Ondertussen logeert n vriendin bij me die voor me zorgt omdat mijn man moest werken vannacht. Zij vertelde me net dat ze al 3 miskramen achter de rug heeft en er hier in NL maar niets gevonden wordt. Ze vertelde me dit pas nadat ik haar vertelde over mijn missed abortion. Dus zei ik haar dat er op dit forum veel over gesproken wordt. Omdat ik heel veel steun heb gehad aan dit forum wil ik namens haar wat vragen stellen. ( ze heeft een inlogaccount aangemaakt maar ze kreeg geen bev. mail) Vrg1. Hoe heet de kliniek in gent? UZ of vrouwenkliniek? Vrg2. Heb je een verwijzing nodig? Zo ja van wie? Vrg3. Is er een lange wachttijd? Vrg4. Worden de kosten vergoed? En zo niet, wat ben je kwijt voor een vruchtbaarheidsonderzoek van man en vrouw? We zouden het heel erg op prijs stellen als we hier antwoorden op kregen. Heel erg bedankt alvast!
Excuus als dit onder een ander onderwerp valt maar ik wist even niet zo snel waar ik de vraag kon stellen.
Sterkte voor je vriendin. Er zijn genoeg verhalen van vrouwen bij wie het goed kwam nadat ze in Gent onder behandeling kwamen. Op herhaaldemiskramen.nl is veel info te vinden. Oa onder 'praktische informatie'.
Zelf heb ik 5 missed abortions gehad. Waaronder 2 toen ik al onder behandeling in Gent was. Ze hebben hier mij eindelijk onderzocht wat ze in ned niet deden, of oppervlakkig deden. Ze kwamen erachter dat ik Hashimoto heb en ik ben aan de Euthyrox enzo. Hebben inmiddels via adoptie uit china en via IUI D te Gent 2 prachtige zoons en hopen dat we nog een brusje mogen krijgen voor de heren.
Ik zou graag toch nog even wat willen vragen.. Doet zo'n huisarts of gynaecoloog niet moeilijk dan over een verwijzing? Zeggen ze bijv niet " je kunt deze onderzoeken ook in NL doen dus het is onZin naar Gent te gaan bla bla"... Of valt dat wel mee?
Laatste vraag.beloofd... Moet je je hele dossier opvragen en meenemen naar Gent of mag je gewoon daar alles uitleggen en een schone lei beginnen als het ware? Met alle onderzoeken.. Als je het vertrouwen in de gynaecologie in NL kwijt bent en bereid bent daar ook zelf aan te betalen?
De onderzoeken die ze in Gent doen, doen ze lang niet allemaal. Zie ook het kopje praktische zaken op herhaaldemiskramen.nl. Ik zou me laten doorverwijzen door m'n ha als je in je gyn geen vertrouwen meer hebt. Vraag je dossier vast zelf op, nu al. Dat duurt toch even. Ziekenhuis is verplicht om daar een kopie van aan je te geven op jouw verzoek. Dan kan Gent meteen zien wat er al gedaan is. Scheelt dubbel onderzoek. Als je de keus hebt, vraag dan naar dr. De Sutter. Toparts en onafhankelijk denker. Overigens ging ik zonder verwijzing naar Gent. Nooit iets over gehoord.
Dankje voor je antwoord. Kun je toelichten wat je bedoelt met lang niet alle onderzoeken? Want als we het zo lezen op het forum lijkt het erop dat zelfs de algemene onderzoeken daar beter zijn dan in NL. Maar verwachten ze dat je eerst in NL een heel traject doet? En een verwijzing is denk ik vooral handig ivm verzekeringen. We hebben vanmorgen op de site herhaaldemiskr.nl bij praktische informatie alles gelezen idd. Doen ze die onderzoeken uiteindelijk wel of alleen op verzoek? Alvast dank voor je antwoord.
Ik weet dat algemeen onderzoek, naar bv schildklier, progesteron, immuunziektes ook in NL gedaan kunnen worden. Ze worden alleen vaak niet gedaan bij herhaalde miskramen omdat artsen hier herhaalde mk's nogal eens zien als een 'ziekte' met slechts 1 remedie: het maar blijven proberen. Maar an sich kunnen dat soort onderzoeken dus best in NL worden gedaan als je een bekwame gynaecoloog of immunoloog vindt.
En ze verwachten niet een heel traject vooraf maar ik zou je wel aanraden te proberen vast zo veel mogelijk in NL gedaan te krijgen in de wachtmaanden. Dat scheelt heeel veel tijd.
Je vraagt een verwijzing van je huisarts en zegt dat je naar Gent wil. Dat is jouw keuze. Hier heb je gewoon recht op om zelf je ziekenhuis te kiezen. Dat is geen punt. Je kan gewoon via de mail je dossier opvragen en door laten sturen, of ophalen, en meenemen naar Gent.
Ik moest de allereerste keer jaren geleden eerst langs de onthaal met mijn verwijzing van AZM en even 200 euro toen voorschieten (krijg je terug van je verzekering) voordat ik plaats kon nemen in de wachtkamer.
Mij hebben ze ook niet goed nagekeken in ned. Ik was voordat ik mijn man kende 2 keer zwanger geweest. Een keer tot 17 weken en een keer tot 12 weken, beiden missed abortions. Van mijn man werd ik via het AZM met ICSI zwanger van een tweeling werd een missed abortion met 11 weken. Ze zeiden dat ik pech had en dat we 80% kans hadden op een goede zwangerschap. In Gent werd prof de Sutter erbij gehaald na mijn 2e missed abortion via IUI D. En zij zag in 1 oog opslag dat mijn TPO veeeeel te hoog waren en bleek ik Hashimoto te hebben. Zou idd prof de Sutter vragen, zij is heel kundig op het gebied van herhaalde miskramen. Nadat ik dus aan de medicijnen ben gezet ben ik goed zwanger geworden.
Ik ging ook langs de onthaal, maar verwijzing vroegen ze niet om en ik hoefde niets voor te schieten. Van anderen hoorde ik wel dat ze 100 euro moesten voorschieten. En idd, interpreteren is ook een kunst. Sterker nog, immuungerelateerde-schildklierproblemen als oorzaak voor miskramen: De meeste NL- gyns vinden dat nog onzin. Toch vaak gelezen dat vrouwen met onbehandelde schildklieraandoeningen veel mk's kregen en na behandeling wel zwanger bleven. Enfin, we dwalen af. Op naar Gent dus, TS .
Hihi ja precies ts op naar Gent ! Overigens zeiden ze wel tegen mij dat ze niet zeker weten dat die hashimoto zorgde voor de ma s maar dat ze verder niets afwijkends konden vinden .
Nee, zeker weten doen ze het niet. Maar het is opvallend hoe vaak het voorkomt bij vrouwen met herhaalde mk's. Zelfde geldt natuurlijk voor progesterontekort in de eerste fase van een zwangerschap, hidden C en een overactief immuunsysteem. Er zijn aanwijzingen, maar het is niet onomstotelijk bewezen dat het een oorzaak is.
Ik loop sinds kort in UZGent , zij waren degene die constateerde dat mijn schildklier traag werkte en dat innesteling hierdoor niet lukte. Ik zou zeggen mocht je hier in Nl uitbehandeld zijn neem die stap, wel nuchter erheen gaan en laat het op je afkomen. Ik voelde me totaal begrepen.
Fijn! En ja, ze zijn daar verbijsterend aardig en begripvol, en nuchter en verstandig! Ik wist niet wat ik meemaakte.