Aangezien ik het standaard "aardappels-groente-vlees" een beetje zat ben, ben ik wat ovenschotels aan het uitproberen. Alleen zijn die meestal of met room of met kaas, niet zo gezond dus. Heeft iemand recepten, of een website met recepten voor gezondere ovenschotels?
zoek op recepten voor bake tray recepten dan vind je vanalles wat in de oven gaat ook zonder de sauzen. Traybakes: makkelijke (en lekkere) traybake-recepten! | 24Kitchen 70+ traybake recepten van Allerhande | Albert Heijn (ah.nl)
1 kilo zoete aardappel 400 gr ( vega) gehakt 2 uien 2 tenen knoflook 400 gram wortels 400 gr doperwten (diepvries) 400 gr kikkererwten 2 blikjes tomatenpuree scheut water 4 tl gedroogde tijm handje geraspte kaas zout en peper Kook de zoete aardappelen en stamp fijn tot een puree. Rul het vega gehakt, doe er de ui en knoflook bij tot de ui gefruit is. Wortel in stukjes erbij en even mee aanbakken. Dan de tomatenpuree en tijm erdoor. Scheutje water erbij. Daarna de kikkererwten en de doperwten erdoor mengen. Even goed doorelkaar roeren. Gehakt-groentemengsel in een ovenschaal doen. Daarbovenop de zoete aardappelpuree. Klein beetje kaas erop en nog een minuut of 20 in de oven.
Leuk! Ik lees even mee, ben eigenlijk ook op zoek naar lekkere en gezonde overschotels. Makkelijk, van te voren klaar te maken en tijdens de spits hoeft het alleen nog ik de oven en heb je tijd voor je kinderen. Ideaal! Die van @LisbethSalander klink al lekker en heb ik opgeslagen. Deze is ook lekker: https://miljuschka.nl/zalm-uit-de-oven-recept/ Niet echt een ovenschotel, maar traybake. Wel zelfde principe.
Gehakt tomatensaus prei aardappelpuree. Gehakt bakken, prie er door bakken, tomatensaus (uit pot of zelf gemaakt) er door. Laagje aarappelpuree in ovenschaal, tomatenprut er op en dicht smeren met aardappel puree.
Dit zijn enkele favorieten van ons. Vaak voeg ik wel meer groente toe. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193037/ovenschotel-met-aardappel-puree-gehakt-en-bloemkoolrijst https://www.lowcarbchef.nl/recept/bloemkool-ovenschotel-met-gehakt https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R177680/spinazietaart
Puree maken van aardappels en gehakt rullen met kruiden naar keuze. Gehakt in een ovenschaal, daar boven op de aardappelpuree. Diepvries spinazie opwarmen en goed laten uitlekken. Evt kruiden met zout, peper en knoflook. Spinazie bovenop de aardappelpuree. Dat allemaal "aftoppen" met pijnboompitjes, zongedroogde tomaat, brie en raspkaas. Even in de oven (180) totdat de kaas goed gesmolten is. Heerlijk!