Alert op E.coli bacterie Bacterie eist slachtoffers in Duitsland Geplaatst: woensdag 25 mei 2011 12:39 Gewijzigd: woensdag 25 mei 2011 12:39 GRONINGEN - De GGD en de gezondheidscentra in Groningen zijn extra alert op meldingen van mensen die getroffen zijn door de E.coli bacterie. De kwaadaardige variant van de bacterie veroorzaakt heftige darmstoornissen en diarree en kan zelfs dodelijk zijn. Besmetting ontstaat vaak door het eten van niet goed doorbakken vlees. Duitsland is in de greep van een mysterieuze variant van deze E.coli bacterie. Bij onze Oosterburen zijn al honderden mensen besmet geraakt en al enkele dodelijke slachtoffers te betreuren.
jeetje, zoveel doden al Het is echt een rotbacterie.. Lenn heeft m gehad bij de geboorte.. We letten al ontzettend op hygiëne (handen wassen na toiletbezoek scheelt al enorm) en goed doorbakken vlees..
ik heb gelezen dat deze bacterie (die in duitsland EHEC) vooral voorkomt bij het niet goed wassen van tomaten, sla en komkommer. dus deze heeft niet zozeer met vlees te maken maar zal uiteraard ook wel in vlees voorkomen.
dana das lekker...vorige week nog bij kaufland( duitse supermarkt ) gewinkeld. heb er sla, komkommer en tomaten gekocht.. zou k die nu nog kunnen eten dan ? Moet ik die nu super super super goed wassen?? doe normaal al groenten wassen maar vind het toch wat eng. Vind het zo zonde was niet goedkoop ... en vlees heb ik daar ook gehaald, kip, kalkoen en rund... ( tartaartjes en biefstukjes ) baal nu dat ik daar me boodschappen gedaan heb eigenlijk.. he verdorrie
Ik zou het weg gooien hoor, al is het maar voor je eigen gevoel. En ze moeten goed die handjes wassen na een toilet bezoek, viezerikjes. Het is echt een heftige variant, ik bedank er voor.
Of misschien zit er bij een grote slachterij wel iemand die verschrikkelijk aan de race is en elke keer zijn handen niet wast.
Groenten kan je gewoon goed wassen. En het risico van vlees? Tja, dat loop je hier ook. Maar volg je gevoel. Dat ik het niet zou weggooien, betekent niet dat jij dat niet moet doen.
Onderzoek naar EHCE-bacterie in Nederlandse groenten | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
ik lees aan welke leeftijd deze vrouw is gestorven 89 jaar. tsja en groenten was ik altijd. maak me er allemaal geen zorgen over
Las ik net ook, maar ik maak me (nog) geen zorgen. Uiteraard zal ik de berichtgeving wel in de gaten houden.
Ik zelf zou oppassen met het vlees wat je niet goed door bakt en met de rauwe groenten. Je zou bijvoorbeeld de komkommer en tomaat nog in warme gerechten kunnen verwerken. Die kip en kalkoen zou ik gewoon goed opletten dat het niet rauw is, de tartaar en biefstuk zou ik denk ik niet eten. Al zal je zelf natuurlijk de inschatting moeten maken.
dit is wat er op nu.nl staat, ik vind het nog wel meevallen allemaal nu: De darmbacterie EHEC is een gevaarlijke variant van de E.coli-bacterie. De bacterie zorgt meestal alleen voor diarree en in sommige gevallen merken mensen er zelfs niets van. De diarree is gemiddeld na vier dagen over. In twee tot zeven procent van de besmettingen krijgen patiënten complicaties, zoals nierproblemen. Van deze groep overlijdt twee tot negen procent. De bacterie heeft in Duitsland al voor honderden zieken gezorgd, vier zijn overleden. Ook in Nederland is een persoon ziek geworden door de bacterie. De patiënt werd ziek na een bezoek aan Noord-Duitsland. Ook mensen in Zweden en Denemarken zijn mogelijk geïnfecteerd.
Net als allerlei vogelgriepjes, mexicaanse griepjes. M.i is het echt nog een storm in een glas water. 1 op 3 krijgt kanker, vind ik verontrustender en ik maak me dus geen zorgen over een darmbacterie. Dood gaan we allemaal.