Recept macaroni

Discussie in 'De lounge' gestart door Tese, 17 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik lust het niet maar manlief wil graag weer een keer macaroni eten.
    Weten jullie hoe ik het moet maken? Hij wil graag met gehakt en boterhamworst. Ik bedoel de macaroni met zo'n ranzig blikje tomatenpuree. :D Bah, ik lust het echt niet....
     
  2. Truus21

    Truus21 Niet meer actief

    Ieuw dat vind ik ook zo vies he! Dat komt er hier echt niet in ;) kan je dus niet helpen helaas.
     
  3. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    1 Grote pan water koken
    2 250 gr. gehakt rullen
    3. half blikje tomatenpuree door het gehakt roeren als alles bruin is
    4. evt. gesneden groente toevoegen
    5 zodra water kookt macaroni in de pan doen
    6 Macaronikruiden van knorr aan het gehakt toevoegen
    7 150 ml water aan het gehakt toevoegen
    8 goed roeren
    9 evt. gesneden smac toevoegen
    10 als de macaroni klaar is (even proeven) afgieten en even laten schrikken
    11. rest tomatenpuree toevoegen aan macaroni, roeren
    12. gehaktmengsel en macaroni bij elkaar doen, roeren
    14 evt. ketchup of geraspte kaas er overheen doen.

    Eet smakelijk.
     
  4. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    gehakt rul braden, dan tomatenpuree erdoor en groente.
    ik doe vaak gehaktkruiden, peper, knoflook en een soort pesto achtig spul erdoor.

    als de macaroni gaar is alles door elkaar en eten maar.

    eigenlijk kan je alles door de macaroni doen.
    ik doe er zelf ook nog wel eens verse spinazie door of kipfilet ipv gehakt.

    liefs doris
     
  5. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Wij gebruiken 500gr rundergehakt. En denk 350/400 gram macaronie. Verder een flinke ui, knoflook, prei en een flinke winterpeen. Verder 3 blikjes tomatenpuree en de knor macaroniemix "pasta" (zit in kuipje)

    De ui met knofloop fruiten in olijfolie.
    Dan gehakt erbij.
    Prei in reepjes snijden, en peen in kleine blokjes.
    Als het gehakt rul gebakken is de peen erbij, even goed roeren, dan de prei erdoor.
    Vervolgens het bakje met de macaroni mix in een bakje met 100cc water verdunnen. Dit bij het gehakt samen met de tomatenpuree. En even laten pruttelen (wel goed doorroeren regelmatig).
    Lekker met augurkjes en met geraspte kaas.

    Ik doe er geen boterhamworst of smac door, dat vind ik dus vies.
     
  6. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Zo maak ik macaroni en mijn man en ik smullen ervan:

    benodigdheden:
    - mediterraanse mix voor macaroni
    - vlindertjes (pasta)
    - rundergehakt
    - zak Italiaanse groentemix

    Pasta volgens de verpakking koken.
    Gehakt rul bakken. Groente erdoorheen en ongeveer een kwartier meebakken. Later de mix erdoor (met water, wat op de verpakking staat) . Pasta erdoor. En smullen maar....

    Wij doen er altijd nog gebakken uitjes op en chillisaus. Soms ook geraspte kaas. Jammie.
     
  7. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Ik maak de macaroni altijd met gehakt, champignon, courgette, rode paprika en ui.

    - Eerst het gehakt rullen in de pan met de ui erbij.
    - ondertussen water koken
    - Als het gehakt bruin is de groente erbij doen.
    - Als het water kookt de macaroni in de pan doen (beetje olie erbij)
    - De groente roerbakken tot het gaar is.
    - Als de groente goed is een zakje Honig macaroni saus erbij doen samen met een blikje tomaten puree.
    - als alles klaar is mengen in een pan (groente en macaroni bedoel ik dan)

    Ik vind het altijd lekker om er verse sla en geraspte kaas erbij te doen.


    Nou, nu heb je toch genoeg opties. Leuk om te zien dat iedereen het anders doet. Ga ook eens iets anders proberen.

    Succes!
     
  8. Loe

    Loe Niet meer actief

    Suzie zo doe ik het ook!
     
  9. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    O heerlijk,ik kan het elke dag wel eten..
    Ik doe het hetzelfde maken als de rest , alleen zit er bij mij geen gehakt in,alleen maar smac en groenten,jammieee
     
  10. MamaUk

    MamaUk Niet meer actief

    hmmmm.... wij maken macaroni op heel veel verschillende manieren. Oma's macaroni is favoriet in de familie (alleen niet zo gezond ;))

    kook de macaroni in 3 bouilon blokjes
    bak plakjes ontbijtspek uit en in stukjes
    kook 2 eitjes en snij in stukjes
    maak van 2 eitjes een omelet en snij in stukjes
    snij een dikke plak ham in stukjes
    mik alles doorelkaar met tomatenpuree uit blik

    evt op smaak brengen (ja... nog zouter :D) met maggi.
     
  11. Sannehai

    Sannehai Niet meer actief

    @Moor dat is een aparte macaroni, hij klinkt wel lekker!

    wij doen het zo:

    Of ik gebruik een pak bertolli pittige pasta saus, of ik maak de saus zelf.

    gehakt rul bakken

    ui, knoflook, paprika, champignons erbij doen

    macaroni koken

    dan dus of het pak saus bij het gehakt+groente doen of de zelfgemaake saus erbij doen

    zelfgemaakte saus:

    knoflook
    2 blikjes tomatenpuree
    beetje water
    ketchup
    italiaanse kuiden(lekker veel)
    sambal

    dan de gekookte macaroni erdoor doen, lekker veel geraspte kaas erover en nog wat komkommer voor erbij:)
     
  12. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik maak macaroni altijd zo:

    Gehakt / tartaar rullen in de pan, uitje/ champignon/ paprika er bij..

    Macaroni koken.. beetje zout toevoegen..

    Pot pastasaus van de Heinz.. je hebt 3 varianten.. ik zelf vind original het lekkerst..

    Als de groenten goed zijn gegaard de pastasaus toevoegen.. en laten opwarmen..

    Macaroni bij door de saus heen..

    Evt geraspte ( slankie) kaas er over..

    Lekker met een rauwkost of salade, augurkjes, zilveruitjes.. jummie!!
     
  13. Tese

    Tese Niet meer actief

    Bedankt allemaal!! Ik heb manlief de recepten laten lezen en hij heeft gekozen voor de macaroni van vlinderbloem.
     

Deel Deze Pagina