Balletjes draaien..

Discussie in 'De lounge' gestart door Eerised90, 8 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Met wat maken jullie je gehaktballen?
    En hoe bereiden jullie ze daarna?

    Ik heb in huis:
    Gehakt ;)
    Paneermeel
    Eieren
    Paprika, Zout, Knoflook, Kerrie, Peper, Oregano, Provenciaalse kruiden, Basilicum, Peterselie, Ketjap saus.

    Ik ben het even kwijt, mannetje draait ze altijd :p .. Maar die is er pas om half 7 dusja!

    Heb even wat hulp nodig..
     
  2. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    ikzelf:

    rundergeakt met gehaktkruiden, klaar.... ik ben dus niet een culinairgehaktbalwonder :D :p;) maar smaakt altijd prima gelukkig
     
  3. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Ik doe altijd gemengd gehakt met gehaktkruiden en een ei erdoor;)
     
  4. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Leuk voor scrabble:D:p
     
  5. Nou aan jullie heb ik ook niks met je kant en klare gehaktkruiden.. hahahaha :D ! Die heb ik normaal ook hoor daar niet van ;) , maar ben ze nu vergeten.
     
  6. Miffy77

    Miffy77 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    2.725
    3
    38
    Maastricht
    Gehakt in een kom mengen met een eitje, beetje paneermeel, de kruiden die je wil (zout, peper, beetje mosterd, kerriepoeder, nootmuskaat, wat je maar wilt) en eventueel een gesnipperd uitje. Balletjes van draaien (ik maak altijd iets kleinere, niet van die megaballen ;)), en de balletjes nog even door het paneermeel halen met de buitenkantjes. Dan lekker bakken.

    Eet smakelijk!
     
  7. Vlekje

    Vlekje Fanatiek lid

    12 aug 2008
    1.443
    0
    0
    voedingsdeskundige en eigenaresse van: kwestievanv
    Somewhere over the rainbow
    Gehakt, eitje, beschuit of paneermeel, peper, zout (normaal gehaktkruiden), gesnipperd uitje. Dan moet je al een heel end komen. Maar je bent er inmiddels vast al uit ;)
     
  8. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    hier:

    gehakt, ei, paneermeel, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, evt uitje er door heen. goed mengen en dan in de paneermeel rollen en klaar ;)
    (je kan der evt ook nog komijn in doen, word het een beetje grieks van, of worchetsersaus)
    (hoe je dat ook schrijft
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.156
    8.130
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik kruid ze met gyroskruiden, komijn en knoflook.
     
  10. Nou ze zijn gedraaid en ga ze zo braden.

    Heb paneermeel en ei gedaan, beetje paprika poeder, knoflook, peper, kerrie en nog wat prov. kruiden en peterselie. Van alles wat!

    Zal wel goed komen denk ik hahaha.
     
  11. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Wij doen er altijd nog uitjes door, heerlijk.
     
  12. shanai

    shanai Bekend lid

    8 feb 2008
    816
    0
    0
    limburg
    uitje, sambal, ketjap, peper, zout, knoflook, ei, paneermeel
     
  13. piemie

    piemie Fanatiek lid

    28 mrt 2009
    1.769
    0
    0
    kapster
    het Gooi
    Sambal
    Knoflook
    Ketjap
    Sojasaus

    Lekker met rijst en satesaus..
     
  14. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Turkse gehaktballetjes (köfte)! Lekker!
    - Gehakt
    - Paneermeel (of gewoon een beschuit of 2)
    - Ei
    - Gesnipperd uitje
    - Verse peterselie
    - Knoflook (gaan je handen lekker van stinken als je ze draait :D)
    - Beetje paprikapoeder
    - Klein beetje komijnpoeder (djinten) niet te veel, want dit smaakt sterk
    - Beetje verse munt (als je het in huis hebt)

    Hier draai je niet grote balen van, maar meerdere kleinere , ovaal-platte ballen, precies in de vorm van je handpalmen. Zo ziet het er dan (rauw) uit.
    En, hoe smaakte het?
     
  15. fafa

    fafa Niet meer actief

    ook een tip om eens te proberen: ipv ei een scheutje melk.

    Bij mij scheurden mn ballen vroeger altijd, tot ik eens ergens las van iemand die melk gebruikte ipv ei. Nu altijd keurige, gave ballen. Misschien vind je het niks, maar ik zweer er tegenwoordig bij.
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.156
    8.130
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland



    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahhahaha
     
  17. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hahahahahaha!!!!!! Ik dacht het ook meteen!! :D :D
     
  18. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    ik heb al zo'n hekel om aan dat vlees te zitten met m'n handen, en dan ook nog een ei erdoorheen boetseren, bleaaagh... ik vind het gewoon vies hahahahaha, dus ik strooi er wat gehaktkruiden over, rol snel ballen en handjes wassen maar!! ben dus ook zo'n iemand die al het vlees met mes en vork snijd voor het bakken :D
     

Deel Deze Pagina