Je lievelings gerecht (geen fastfood oid) + evetueel het recept

Discussie in 'De lounge' gestart door 2mam2, 16 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland

    Heb je het recept?
     
  2. Oogjes

    Oogjes Actief lid

    24 jun 2012
    129
    0
    16
    oh mag ik het recept? heb nog geen lasagna gemaakt in mijn slowcooker...
     
  3. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    Oh er zijn zoveel lievelingsgerechten hahaha, maar pasta in roomsaus met zalm en spinazie, risotto spinazie en saoto soep (zelf gemaakt uiteraard met verse ingrediënten) staan wel bovenaan en als toetje zelfgemaakte red velvet taart met zelfgemaakte Cream cheese frosting...yummmmmmiieee hahaha
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Gegrilde zalmfilet met aardappeltjes en heel veel broccoli en sperzieboontjes erbij.. Heerlijk! En ghormeh sabzi, dat is een stoofpotje met lams of rundvlees, veel tuinkruiden en wat bonen erdoor.. Daarnaast wat rijst! Heb meteen honger😅
     
  5. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    19
    38
    0161
    Curry: kip eventueel voor marineren met tandoori of masala kruiden.

    Olie in de pan verhitten, rogan josh kruiden(of andere curry kruiden)
    Ui en paprika fruiten, kip erbij, wanneer de kip een aangebraden is de saus mix erbij, tomaten puree met yoghurt een thee lepel knoflook en ginger beetje water erbij en met een deksel erop gaar stoven met verse pilau basmati rijst erbij. En je kan het verder zo veel aan of uitkleden als je wilt zo kun je er ook verse tomaat in doen voor meer textuur en peper om het extra pittig te maken.
     
  6. Kim31

    Kim31 Bekend lid

    7 dec 2011
    539
    3
    18
    NULL
    NULL
    Ja!
    Chorizo (ongeveer 200 gram) in plakjes snijden en met olie uitbakken in de soeppan op laag vuur. Chorizo eruit vissen en in de overgebleven olie en het chorizovet een teen knoflook, drie paprika's en een ui bakken. Twee flinke eetlepels oregano, zout en peper toevoegen. Als de uien en paprika zacht zijn 400ml tuinkruidenbouillon toevoegen en twee in blokjes gesneden aardappels. 20 minuten zachtjes laten koken en daarna blenderen. Serveren met de uitgebakken chorizo erin.
    Makkelijk, vullend en ontzettend lekker!
     
  7. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Nog iemand anders lekkere recepten?
     
  8. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
  9. Gizje

    Gizje Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.661
    0
    0
    Spitskool ovenschotel

    Pastasalade

    Boerenkool voor de oudste dochter
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.275
    6.802
    113
    Verse pasta(kussentjes met vulling...liefst ham) met knoflook, champignons en olijfolie ( geserveerd met salade...liefst mozzarella met tomaat en bladspinazie)

    In een pannetje ruim olijfolie doen...
    Verse knoflook toevoegen met de champignons...op laag vuur laten bakken. Beetje zout en peper erbij..

    Verse pasta heel kort koken.

    Dan afgieten en de knoflook/champignon mengsel erbij doen.

    Genieten.
     
  11. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Wat houden er veel mensen van lasagna! Dat is ook wel mijn favoriet denk ik. Ik maak het altijd op de klassieke manier, tomatensaus, spinazie, gehakt en bechamelsaus. Maar dan wel met vegetarisch gehakt, aangezien ik vegetariër ben :p Dat smaakt trouwens bijna hetzelfde, want ik heb het vaak genoeg voor anderen klaargemaakt en die proefden het verschil amper.
     
  12. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.446
    1.843
    113
    Inderdaad veel lasagne liefhebbers. Echt erg, ik heb dat nog nooit gegeten:$

    Mijn favoriete lunchgerecht is eierwrap met gerookte zalm;

    2 eieren klutsen en op halfhoog vuur bakken. Even af laten koelen en ondertussen een klein handje pijnboompitten roosteren. Omelet besmeren met een dun laagje kruidenroomkaas (ik gebruik meestal gewoon die van de lidl, paturain kan ook). Dan voor de helft beleggen met rucola melange, ca 100 gram gerookte zalm hieroverheen snipperen en tot slot de pijnboompitjes eroverheen strooien. Geheel oprollen en smullen maar;)
     
  13. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.446
    1.843
    113
    Ik heb vorige week stifado gemaakt, ook zoooooo heerlijk:):)
     
  14. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Spaghetti vongole:
    Pancetta bakken met knoflook en rode peper, vongole erbij en omscheppen. Witte wijn erbij en met deksel op de pan de schelpen gaar koken. als ze allemaal open staan de spaghetti erbij (maken we het liefst zelf) . Door elkaar roeren en dan verse peterselie erover.

    Tagliatelle met eend en sinaasappel portsaus:
    Eend bakken, eerst het vet op de huid, daarna op de andere kant totdat de eens rosé is.
    Ondertussen broccoli koken
    Saus maken van 200 ml sinaasappelsap, 200 ml port en een pot runderfond, dit goed inkoken tot de juiste dikte.
    Pasta koken.
    En dan pasta opscheppen, broccoli erbij, eend in plakken erop en dan overgieten met de saus.

    Steak sandwich:

    Ciabatta afbakken in de oven.
    biefstuk bakken in boter en olie
    Op de ciabatta rucola en rode ui in ringen leggen.
    Plakken biefstuk erop
    Plakken tomaat eroverheen
    En dan balsamicosiroop
     
  15. Tooto

    Tooto Niet meer actief

    Turkse manti! mmm of Mousaka!
     
  16. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Ik heb gisteren de paprikasoep gegeten en het was heerlijk
     
  17. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.027
    551
    113
    pastitio is ook heerlijk. alleen nooit zelf gemaakt nog
     
  18. Boekenwormpje

    Boekenwormpje Bekend lid

    1 feb 2014
    903
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ga weer eens wat uitproberen hiervan. 😊
     
  19. tuc

    tuc Niet meer actief

    wow die steak sandwick ga ik dít weekend nog maken!
     
  20. Chantalleke

    Chantalleke Bekend lid

    6 feb 2007
    606
    0
    0
    doktersassistente
    Apeldoorn

Deel Deze Pagina