jeeeeej heb zelf caramel popcorn gemaakt!!

Discussie in 'De lounge' gestart door shenoby, 24 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    eerder vond ik de caramel popcorn van de duyvis zo lekker.
    maar je kunt ze nergens meer kopen.
    nu heb ik het zelf geprobeerd en het is gelukt!!
    jeeej me is happy,en het smaakt heerlijk.
     
  2. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    jippieee ik kom eraan!! :D
     
  3. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    vertel vertel vertel .. Hoe heb je dat gedaan :D

    Zit hier start klaar :D
     
  4. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    gewoon zoete popcorn halen voor in de magnetron.
    mais kan ook.
    als je mais gebruikt gewoon in een pan met deksel verhitten tot (bijna) alles is gepopt.

    zorg dat je popcorn klaar is voordat je met de suiker begint.
    op ongeveer 200 gram suiker een half kopje water toevoegen.
    roeren..
    pan op hoog vuur zetten.
    en blijven roeren met een pollepel.
    als het de caramel kleur heeft en het is lekker soepel over de popcorn gieten.
    popcorn roeren zodat er overal caramel zit.
    en dan het liefst uit elkaar op bijv een bak plaat leggen
    en dan even drogen.
    kan ook in een schaal maar dan moet je het even met een vork uit elkaar bikken.
    warm is trouwen ook lekker...
     
  5. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    laten drogen ? Ja dat kan natuurlijk niet he, die zijn al op voorda ze zijn afgekoeld ;)

    Thanx voor de tip, ga het morgen gelijk maken :D
     
  6. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    laat maar even weten of het is gelukt en wat je ervan vond
     
  7. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Denk er wel om met het maken van de caramel. Dat blijkt het beste te gaan in een pan zonder anti aanbak laag. Het liefst een gietijzeren. Tenminste dat staat me nog bij van vroeguh, toen ik nog kooklessen had op de basisschool. En dat is al héél lang geleden....Waarom dat precies is, weet ik niet, maar het zou zonde zijn als je je pannen weg kan gooien. Misschien omdat je de suiker echt moet branden, of omdat je anders de resten suiker er niet meer uit gebikt krijgt tijdens de afwas... ik heb geen idee.
     
  8. shenoby

    shenoby Niet meer actief

    het beste is in een koperen pan idd.
    ik heb gewoon een kook pan gebruikt.
    en kreeg de suiker er wel weer uit.
    als je het laat aanbranden kun je de pan waarschijnlijk wel weggooien.
     

Deel Deze Pagina