Hallo, Ik ben van plan om van bladerdeeg iets te bakken voor oudejaarsavond. Dat ga ik morgen op oudejaarsdag doen, maar je moet de bladerdeeg bestrijken met ei, alleen zag ik net dat de eieren die ik heb houdbaar zijn tot 2 januari. Kan ik deze nog gebruiken vinden jullie? Of is het net aan en beter verse eieren kopen? Nadat de bladerdeeg bestreken is met ei, wordt het wel gebakken natuurlijk, maar ja, de eieren liggen al een tijdje in de koelkast. Wat zouden jullie doen? Bedankt alvast!
Gewoon gebruiken hoor, naar mijn inzien gaan eieren niet zo snel over de datum, en deze zijn dat nog geeneens dus no problem. Gebruik regelmatig eieren die al over de datum zijn, en zet ze vaak niet eens in de koelkast.
Gewoon gebruiken. Ik kijk nooit naar de THT van een ei, als je het ei breekt en stinkt dan is hij niet goed meer. Ik gebruik geregeld over de THT eieren en leef nog steeds. Veel succes met kokkerellen.
Er staat TENMINSTE houdbaar... dus daarna kan ook nog (even ruiken en kleur bekijken e.d. Dit geldt voor alle voedingsmiddelen in Nederland. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld UK waar 'best before' op de verpakking staat of zelfs 'consumate before'
je kan het heus wel gebruiken ik zou dus zelf maken morgen en dan kan je ze gewoon 2 dagen houdbaar houden in de koelkast dan weg gooien niet de eieren maar de hapjes zelf
Ja klopt...dat kan je gewoon gebruiken...ikzelf ben heel snel vies van dingen (met name melkproducten)...ja echt heel erg..gooi vaak dingen weg nadat ze 2 dagen open zijn geweest...maargoed...dat ben ik! Maar met eieren...idd als het niet goed ruikt...weggooien en anders lekker opeten!...en 2 jan is pas zaterdag!!!!...volgens mij is het morgen na klokslag 12 wel op!
op eieren staat een houdbaarheidsdatum omdat dat moet van de keuringsdiensten. Maar na deze datum zijn eieren nog gewoon goed hoor, je ruikt vanzelf als een ei niet meer goed is, of blijft drijven als je hem in water legt. Eieren kan je trouwens het beste buiten de koelkast bewaren, door het vocht in de koelkast gaat er een beschermlaagje van de eieren af. Buiten de koelkast zijn ze dus nog langer goed!