Jonge baby niet in auto laten slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Veertje1979, 19 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. In de krant:

  AMSTERDAM - Het is levensgevaarlijk om baby's rechtop te laten slapen, bijvoorbeeld in een kinderzitje. Dat concluderen Canadese wetenschappers. Zij onderzochten 508 onverwachte overlijdensgevallen van zuigelingen in de provincie Quebec tussen 1991 en 2000.

  Het gevaar komt voort uit de reflex om het hoofd rechtop te houden, en zodoende ongehinderd te kunnen ademhalen. Deze reflex is bij zuigelingen nog niet ontwikkeld. Wanneer een zuigeling rechtop zit, wordt de ademhaling eerder verstoord, met de dood door verstikking als gevaar. Baby's van 1 maand en jonger lopen volgens de onderzoekers ook nog eens vier maal zo veel kans om op deze manier door verstikking om het leven te komen dan oudere baby's.

  De onderzoekers waarschuwen ouders dan ook baby's nooit in een zittende positie te laten slapen, of in een houding te plaatsen waarbij zij zittend in slaap kunnen vallen, zelfs niet op schoot bij vader of moeder.

  Drie procent van de onverklaarde overlijdensgevallen wisten de Canadezen hiermee te verklaren, bericht de Daily Mail vanochtend. Moderne stoeltjes, waarin de zuigelingen liggend kunnen slapen, zouden ongevaarlijk zijn.
   
 2. noura

  noura VIP lid

  27 apr 2006
  8.819
  0
  0
  ik heb nog nooit gehoord van een kindje wat overleden is in een autozitje tijdens slaap

  maxi cosi`s liggen ze toch meer in? en tegen de tijd dat ze in een andere stoel gaan zijn ze toch een stuk groter? plus dat die stoelen volgens mij allemaal een ligstand hebben?
   
 3. Moesje78

  Moesje78 Fanatiek lid

  26 apr 2006
  2.177
  1
  0
  lijkt mij ook.....
   
 4. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Heb ik geen onderzoek voor nodig, dit is iets wat jezelf kan bedenken lijkt mij, je gezonde verstand gebruiken!
   
 5. wendyp

  wendyp Niet meer actief

  Ik denk dat het toch wel een sport kan zijn, om je baby wakker te houden, tijdens een autoritje....
   
 6. tumtummetje

  tumtummetje Fanatiek lid

  8 jul 2006
  1.594
  1.271
  113
  Nou, idd ja. Amber valt al in slaap als ze de auto ziet hihi. Dan lijkt het me wel erg lastig om haar wakker te houden.
   
 7. runner

  runner VIP lid

  12 jan 2006
  5.387
  0
  0
  katwijk ZH
  de volgende keer zal ik aan de kleine vragen of ie z'n oogjes open wilt houden.... ;)

  wat een onzin!
   
 8. bloem31

  bloem31 Actief lid

  10 jul 2007
  388
  0
  0
  Ja heel hard zingen in de auto en haar steeds bezig houden..... ik zie mezelf al bezig onderweg zeg.
   
 9. jopie

  jopie VIP lid

  10 aug 2006
  6.030
  1
  0
  Putten
  Zo jong kunnen ze niet eens zitten.
   
 10. Duveldraakje22

  Duveldraakje22 Fanatiek lid

  22 mei 2006
  3.674
  1
  0
  Heerlijk voor mn kleine meiden zorgen!
  Vught
  Sorry, maar hoe wil je anders je baby veilig vervoeren en idd een maxi-cosi is er volgens mij voor gemaakt dat je kleine meer ligt.

  Liefs,
  Duveldraakje
   
 11. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  Dit onderzoek is een buitenlands onderzoek en heeft dus ook betrekking op buitenlandse autostoeltjes. MaxiCosi's zijn veilig (liggen ze idd ook veel meer in). MaxiCosi's worden niet in het buitenland verkocht, dus zou je over onze vertrouwde MC geen zorgen maken.

  Een paar maanden geleden stond ook al zoiets in de krant en dat ging toen om stoeltjes in Nieuw-Zeeland. Tijdje daarna kwam toen ook het bericht dat dit niet betrekking had om MC. In een MC schijnt nog nooit een kindje te zijn overleden in zijn slaap. Gelukkig maar!
   
 12. Moo

  Moo Bekend lid

  21 jun 2005
  873
  0
  0
  Wormerveer
  Heel hard zingen heb ik laatst ook gedaan, maar dat was om boven zijn gebrul uit te komen en ja echt waar, daar is hij van in slaap gevallen. :)
  Hard en vals, maar dat maakt hem niet uit.
  Tja, je moet wat heh als je alleen in de auto zit en de reis duurt nog een uurtje....

  Maar idd, dit zal zeker geen betrekking hebben op de maxi cosi hoor.
   
 13. bloem31

  bloem31 Actief lid

  10 jul 2007
  388
  0
  0
  Hahaha Moo bij ons was dat hetzelfde hoor.
  Ik ging ook zingen omdat ze zo hard huilde. Even daarna sliep ze. Moet zeggen dat ik daar wel blij om was, want ze was zo moe!
   
 14. leeuwen77

  leeuwen77 Bekend lid

  7 mrt 2006
  710
  0
  0
  duik instructrice
  bonaire
  Ze willen je ook overal bang voor maken! Ik had er nog nooit van gehoord dat je kleine in het autostoeltje dood kan gaan! En mijn autostoeltje komt uit amerika! Dus daar wordt iedereen al gelijk aangeklaagt als er ook maar iets mis is! Dus ik neem aan dat dit andere autostoeltjes zijn dan die wij gebruiken!
   
 15. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  1
  0
  Er is wel meer onderzoek gedaan, maar MC's worden ook wel voor dingen gebruikt waar ze niet voor zijn.
   
 16. MissPuma

  MissPuma Fanatiek lid

  29 dec 2005
  4.389
  0
  0
  Tja dat wordt dan bij Keano wel moeilijk om hem wakker te houden in de auto...die slaapt al zodra hij in zijn autostoel zit...
  En het lijkt me ook niet echt veilig, je eigen constant om moeten draaien in de auto om je kind wakker te houden...(ik bedoel als je alleen in de auto zit...), dan let je ook niet echt meer op de weg lijkt me...

  Liefs, misspuma
   
 17. zwangie

  zwangie Actief lid

  9 apr 2007
  127
  0
  0
  Wij hebben een autozitje van Römer en het valt mij op dat ddie veel meer een zit-houding heeft dan een maxi-cosi. Toen mijn dochtertje korter dan ongeveer 55 cm was moest je inderdaad even goed opletten dat ze niet met haar kin op haar borst zat, maar nu zeker niet meer. Er zit geen andere stand op trouwens (volgens mij schreef iemand dat).
  Ik moet eerlijk zeggen dat ze er inderdaad thuis ook wel eens in zit omdat het zitje op het wandelwagen-onderstel kan en dan kun je haar "aanschuiven" aan tafel i.p.v. op de grond zetten zoals met het wipstoeltje.
  En inderdaad, als je een baby in de auto wakker kunt houden verdien je een lintje, want ik ken juist alleen maar ouders die gaan rondrijden om huilende baby's in slaap te krijgen... ;)
  Maar, hoe zit het dan met draagdoeken? Daarin hebben ze ook een soort halve zithouding en er zijn toch ook heel veel draagzakken waarin ze echt rechtop hangen?
  Soms wordt ik echt wanhopig van alles wat je niet zou mogen, dan kun je toch je kind zowat niet meer uit de slaapkamer halen?
   

Deel Deze Pagina