welk vlees gourmetten?!

Discussion in 'De lounge' started by miss C, Dec 7, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    #1 miss C, Dec 7, 2010
    Last edited: Dec 7, 2010
    hoi lieverds,
    ik ben al bezig met de boodschappen en bestellingen voor de kerst, nou gaan we 2e kerstdag gourmetten! wat voor vlees gebruiken jullie altijd met gourmetten?!
     
  2. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    Jan 12, 2010
    3,872
    0
    0
    wij gebruiken altijd (kopen grote pakken vlees en maken er zelf kleine stukjes van en kruiden het bijv):
    -shoarma.
    -biefstuk.
    -kipfilet.
    -varkenshaas.
    -zelfgemaakte hamburgertjes.
    -je hebt ook mini gordon bleu.

    en als extra erbij op de tafel:

    -stokbrood natuurlijk.
    -kruidenboter.
    -je kan er plakjes kaas en ananas bij leggen is heerlijk om te bakken in die kleine pannetjes.
    -champignons.
    -paprika.
    -salade.
    dit vinden wij altijd heerlijk maar ik denk dat je dat standaar vind hihi
     
  3. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    ik vind dit ook allemaal heerlijk!
    zal ik het anders gewoon toch lekker standaard houden?!?!?!
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik ben bang dat het toch vrij standaard is;):

    - kipfilet
    -slavinkjes
    - hamburgertjes
    - varkensfiletlapjes a la minute
    - biefstuk
    - zalm
    - speklapjes a la minute
    - shoarma
     
  5. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    Apr 10, 2009
    4,080
    65
    48
    Zoetermeer
    Ja,standaard is lekker!!! hahaha
     
  6. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    Oct 14, 2010
    16,543
    3,057
    113
    wij doen het dit jaar waarschijnlijk wel wat luxe dingen bij..
    wild en lam erbij..
    maarook de standaarddingen hoor
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Vlees:
    - Kipfilet naturel
    - Kipfilet gemarineerd
    - Varkenshaas
    - Biefstuk
    - Gepaneerde mini hamburgers (kerrie en paprikasmaak denk ik, want ze zijn geel en oranje gepaneerd - dit bestel ik bij de slager)
    - Soms nog wat vis (hoeft van mij niet zo, maar er zijn familieleden die dit heerlijk vinden)

    Groente en bijgerechten:
    - Stukjes paprika
    - Gesnipperde ui
    - Champignons
    - Aardappelschijfjes
    - Stokbrood (errug veel)
    - Sausjes: knoflooksaus - pate royal (zakje Duyvis) - satesaus
    - Kruidenboter
     
  8. truus1980

    truus1980 VIP lid

    Sep 26, 2007
    6,259
    2
    36
    Bij Emmen
    Ik maak vaak ook omelet (boerenomelet van Knorr) erbij...kun je zo in je pannetje bakken. :D ook errug lekker
     
  9. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    nog ff 1 vraaggie,

    hoeveel gram vlees moet ik ongeveer per persoon hebben ik moet er wel bij zeggen het zijn grote eters...
     
  10. Coco

    Coco VIP lid

    Aug 31, 2007
    6,135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Naast alles wat al genoemd is vind ik schijfjes courgette ook heel erg lekker erbij.
     
  11. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    super bedankt voor alle tips...
     
  12. snoemf

    snoemf Actief lid

    Nov 4, 2007
    191
    0
    16
    hier doen we er ook nog vaak pannekoekmix bij

    frikandellen in stukken snijden en lekker bakken
     
  13. Senais

    Senais Fanatiek lid

    Jul 27, 2008
    3,089
    0
    0
    Hier ook vrij standaard:
    -kipfilet naturel
    -Kipfilet gekruid
    -Biefstuk
    -Varkenshaas
    -Pangasiusfilet
    -Garnalen
    -Mini hamburgers en mini slavinken

    Erbij:
    -Stokbrood
    -Pindasaus/mayo/whiskysaus/knoflooksaus
    -Cheddarkaas (heerlijk op een stukje stokbrood en die even onder de plaat zetten)
    -komkommer
    -tomaatjes
    -ui
    -paprika
    -champignons

    Standaard en heerlijk :D
     
  14. jettje

    jettje Fanatiek lid

    Jan 30, 2007
    1,541
    0
    0
    zv-er
    Hoi hoi,

    Je kan ook een wild schotel samen stellen.
    Deze schotels kan je ook kant en klaar in de winkels halen.
    Vaak zit er verschillen soorten biefstuk in. Het is wel iets duurder.
    Vis is ook erg lekker voor de gourmet.

    Hier wat vlees ideetjes
    Biefstuk
    Kalkoenfilet
    Kipfilet
    Rundervink
    Gemarineerde lamskotelet
    Gemarineerde blanke kalfsbiefstuk
    Kipschnitzel
    Mini-saté
    Gepaneerde runderhamburger met mini hamburgerbroodje
    geitenkaas met ontbijtspek er omheen

    Voor de vis
    Zalm
    garnalen
    pangafilet

    Succes met het opstellen van je schotel.

    Groetjesss jetje
     
  15. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    #15 miss C, Dec 7, 2010
    Last edited: Dec 7, 2010
    dit is mijn lijstje:

    - kipfilet
    - slavinkjes
    - hamburgertjes
    - varkensfiletlapjes a la minute
    - biefstuk
    - zalm
    - speklapjes a la minute
    - shoarma
    - varkenshaas
    - mini cordon bleu
    - schnitzeltjes
    - mini sate'tjes
    - pepersteakjes
     
    - stokbrood
    - kruidenboter
    - champignons
    - paprika
    - uien
    - eitjes
    - komkommer
    - tomaatjes
    - sausjes

    weten jullie nog dingen die ik kan toevoegen?!
     
  16. Essenhout

    Essenhout Niet meer actief

    Chipolata worstjes, hamburgertjes, kipfilet, slavink, shoarma, biefstukjes. Dat soort dingen idd, kopen meestal die standaard pakketten of we halen het en maken het zelf.
     
  17. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    May 31, 2010
    3,254
    0
    0
    aardappelschijfjes vinden wij ook altijd erg lekker!

    Wat ik vaak maak: gehakt kruiden, balletjes maken, plat drukken kaas erin dicht vouwen, plakje spek erom heen en bakken maar!!

    Standaard vlees:
    -shoarma
    -frikandellen
    -gehakt
    -kipfilet
    -varkensfilet
    -worstjes
    -lever
    -biefstuk

    Groente:
    -ui
    -paprika
    -tomaat
    -champignons
    -
     
  18. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    niemand?!
     
  19. flowertje

    flowertje VIP lid

    Jun 8, 2007
    10,165
    0
    0
    Zwaag
    Wij maken altijd eeen lekker kaassausje hahahahhaah
    zibder dat sausje geen gourmet
    Je doet in je pannentje wat slagroom en die doe je even onder de plaat dan haal je hem eronderuit en doet er wat geraspte kaas ib weer eronder en dat even laten staan af en toe roeren enover je kipfilet doen hmmmmm ben er zo verslaaft aan
     
  20. missym

    missym VIP lid

    May 14, 2006
    7,750
    12
    38
    400 gram per persoon? Zou ik denk ik doen.
     

Share This Page