Wij wonen in een woning met 3 slaapkamers en een zolder waar een slaapkamer van gemaakt kan worden. Wij wonen in een rijtjeshuis. Nu zijn de mensen naast ons een half jaar geleden verhuisd. Nu woont er een jongen in van begin 20. En dat zou normaal gesproken geen probleem zijn. Alleen overdag hoor je hem niet maar 's avonds na 10 uur begint hij lawaai te maken. Zoals vanavond om 11 uur had hij waarschijnlijk een verstopping. Want er kwam een busje van een rioolbedrijf. Ze zijn tot 10 min geleden bij hem in de tuin bezig geweest. Hij draait de muziek nog al hard en geeft vaak feestjes. En als hij in het weekend thuis komt van uit de kroeg. En zijn vriendin blijft slapen dan hoor je ze de liefde bedrijven om 3 uur s' nachts. Nu is mijn vraag die meerdere hier in de buurt hebben waarom doen ze in zo'n groot huis een jongen alleen. Ik weet ook wel als er een gezin in zou komen dat die lawaai kunnen maken. En dat er ook jongeren zijn waar je geen last van hebt. Maar hij zit gewoon in een hele andere fase dan de anderen hier. Houd een woningcorporatie er geen rekening mee van dat het gezinswoningen zijn en er beter gezinnen in kunnen.
Tja, als het particuliere koop of verhuur is doe je daar natuurlijk niets aan. Is het via de woningbouw dan ligt het aan de regels die er al dan niet zijn. Misschien het gesprek eens met hem aangaan? Niet over zijn liefdesleven, want tja.. Dat doet iedereen ergens op de dag weleens toch? En de een is stiller als de ander (helemaal na evt stappen) haha Maar eventueel ander geluidsoverlast eens aankaarten? Misschien ook een kwestie van wennen aan andere geluiden? Kijk feestjes etc dat is natuurlijk anders, maar de relatief gewone leefgeluiden van een ander.. Dat is misschien wennen. Helemaal omdat hij blijkbaar een ander 'leefritme' heeft. Overlast is niet ok. Maar gewone leefgeluiden moeten kunnen. Hier de ene buurman waarbij de wekker om 5.30 ging. Werd ik eerst geregeld wakker van (tja, wat wil je met vrij gehorige huizen en op dat doodstille uur). Later niet meer. Of de wasmachine/vaatwasser van de andere buren. Die gaat rond 23 aan en hoor ik ook als ik in bed lig (schuin boven hun keuken). Tja. Hoort erbij
Hij weet van ons en meerdere mensen in de rij dat we regelmatig last van hem hebben. Dan gaat het een paar weken goed maar daarna vergeet hij het weer.
Het gaat ook niet om de leef geluiden want net zoals je zegt dat hoort er bij. Dit zijn heel gehorige huizen dus hij zal er bij ons ook wel last van hebben. Alleen bij de harde muziek en de vele feestjes daar hebben we wel zo iets van wat mag wel wat minder. Niet eens zo zeer voor ons maar meer van onze kleine die word er wakker van. We zijn ook niet boos of zo want we zijn ook zelf jong geweest. Alleen hij zegt geregeld ik zal er rekening mee houden en dan is het een paar weken goed. Wij klagen niet vaak bij hem maar de anderen uit onze rij wel van daar mijn vraag.
Nogmaals aangeven en anders ook, als je allebei huurt, dat je stappen gaat ondernemen als dit zo doorgaat (tenminste dat zou ik doen). Bij echt buitensporig lawaai van bijv een feestje kun je natuurlijk ook de politie bellen.
We hebben ook een jonge knul naast ons wonen in een eengezinswoning. Maakt hij te gek, dan stuur ik een whappie. Dan gaat vrij snel de muziek lager. Maar wij gaan vanaf het begin goed met hem om. We zijn zijn extra ouders. Hij eet zo nu en dan mee. Hij leent ons gereedschap. Hij laat onze honden uit, als we er niet zijn. Mijn advies, maak een grote pan pasta en vraag of hij mee eet..
Ik vraag me dat soort dingen ook altijd af. Ik heb in mijn appartementencomplex 3 (alleenstaande) dames van tussen de 70 en 90 wonen in een 5 kamer woning en ik woon als gezin in een 2-kamerwoning. Heeeel krom En dat terwijl er in mijn stad alleen maar senioren nieuwbouwwoningen worden gebouwd
Dat hij in zn eentje in een eengezinswoning woont lijkt me er niet toe doen toch. Er had net zo goed een stel of een gezin kunnen wonen waar je overlast van had. Want daar gaat het natuurlijk om, je ervaart overlast van hem. Is het echt vervelend of kan je bij jezelf te rade gaan dat het misschien wel meevalt. Als je er echt veel last van hebt dan zou ik gewoon toch nog eens het gesprek aangaan. Inderdaad uitnodigen voor een bakje koffie of een keer mee eten en dan erover praten. Als je goed contact hebt kan je vaak ook wat meer van elkaar hebben en kan je elkaar makkelijker aanspreken.
Ik zou zelf eens een goed gesprek met hem aangaan en daarin ook aangeven dat hij na een paar weken weer in zijn oude patroon valt.
Tegenwoordig is het al niet makkelijk om aan een (huur) woning te komen. Ik zou als twintiger met een vriendin dan ook niet gaan voor een appartement maar wachten tot een eengezinswoning vrij komt. Bij echt uitzonderlijke geluidsoverlast de politie bellen of gewoon nummers uit wisselen en een berichtje sturen als je last van hem hebt. Onderneem in ieder geval actie voordat de emmer vol is en je niets meer van hem kan hebben.
Hij moet ook ergens beginnen toch? Misschien denken hij aan zn vriendin wel aan trouwen en kinderen op korte termijn en heeft hij dit huis met het oog op de toekomst. Ik zou hem uitnodigen en over het overlast hebben, maar of dat de woningbouw daar rekening mee moet houden? Nee lijkt me niet nee.
Mijn man heeft ook 6 jaar lang alleen in dit huis gewoond. Waarom? Omdat hij het kon betalen. Ik zou zeggen: nodig m een keer uit.