Dat ligt er maar net aan welk brood ik maak, als ik bepaalde soorten platbrood maak, of sodabrood, dan is dat zonder gist en die zijn inderdaad compact. Nederlands brood, bolletjes, batbot (wordt in de pan gebakken ipv de oven) of een groot rond brood uit de oven (etc) zijn daarentegen wel luchtig, door het gebruik van gist. Qua recepten: ik vind die van Levine echt een aanrader! (http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com, ze heeft ook een paar broodbakboeken) en het basisrecept voor brood van Teunie is ook wel iets voor beginners: https://eenvoudigleven.blogspot.com/2008/07/brood-bakken.html?m=1
En het meel, kopen jullie dat online bij een molen oid, of werken de pakken van de supermarkt ook om mee te beginnen?
Meel uit de supermarkt gaat prima hoor. Sterker nog, in NL vond ik het bloem van Lidl (voor wit brood) fijner dan die van de molen. Molen was niet dichtbij voor ons (geen auto) en kocht daarom meel (dus de volkorenversie) gewoon bij AH.
Ik maak veel brood zelf. Favorieten hier zijn pompoenpitten brood, lekker donker (met rosbief, peper, zout, beetje mayo, pijnboompitjes en rucola) Rozijnenbrood met goede belegen kaas. Knoflookbrood met zongedroogde tomaatjes, olijven (lekker met zelfgemaakte pesto/tappenade)
Zo donker mogelijk met pitten en zaden. En dan lekker boter en kaas erop. En heeeeel af en toe haal ik wel eens een vers wit brood. Die wordt dan gegeten met pure hagelslag
Van gewoon brood een tijgerbrood. Lekker dikke sneden, beetje olie en pezo op. En verder ben ik gek op stokbrood en pistolets.
Dat doe je dan toch ook maar 1x met het brood toch? Droogt zo vreselijk snel uit vind ik.... De pecan caramelkoeken van de ah vind ik wel heerlijk, die bestel ik elke week
Bruin brood met lekker veel pitjes, liefst pompoenpitten. I like!! Oh en Italiaanse bollen rijk belegt met.... vanalles
Ooooohhh hmmm ik kan niet kiezen. Mijn man bakt ons brood en we plaatsen dan altijd een bestelling bij een molen via internet. De arme pakketbezorger vroeg zich laatst al af wat we gekocht hadden. Zonnebloembrood, bijna alle soorten bruin brood, stokbrood, foccacia, pizza etc. Mijn man maakt het allemaal met de hand. We bakken in broodvormen, zelf vormen zoals een stokbrood maar ook in een Dutch oven. De geur ook van vers brood hmmmm zo lekker. We gaan binnenkort ook eens proberen of we croissants kunnen maken, nieuwe uitdaging
Eigenlijk net als bij chocolade....al het brood is heerlijk! Melkwit, uit de broodrooster met boter en jam. Multigranenbrood met allemaal lekkere zaden erdoor, heerlijk met wat kaas. Harde bolletjes, zachte bollen, goede croissants, en in deze tijd kerststol met noten vruchten en echte spijs mmmmm allemaal heerlijk!
Één vraagje. Wat word er met de rozijnen gedaan, die in jullie rozijnenbroden zitten? Daar zit zo een specifieke smaak in, maar hoe komt dit? En ook, zijn er veel verse bakkers in Nederland of word brood voornamelijk in de supermarkt gekocht?