Whahaha, worst uit blik, ik denk dat, behalve mijn gasten, ik nog het meest verbaasd zou zijn En mijn kinderen balen inderdaad regelmatig van me met mijn geëxperimenteer maar ik geloof dat dat wel een beetje gecompenseerd wordt door de keren dat ze het eten wel lekker vinden, en met name onze wekelijkse toetjes
Ja, had je vroeger niet iets van Smac of zo? Ik herken het wel. Ik had een vriendin vroeger waarvan haar ouders altijd heel culinair kookten en die kwam graag bij ons eten omdat wij ook af en toe patat haalden Maar achteraf gezien was ze er wel heel blij mee, want ze leerde zo wel alles eten en was geen zeur, in tegenstelling tot andere kinderen die weleens bij ons over de vloer kwamen en kinderen die nu bij ons thuis komen. Die toetjes zijn echt hemels van jou.
2x een half uur, 3x is eigenlijk nog beter. En tussendoor volledig laten afkoelen. Ik zout de couscous wel een beetje, maar doe verder niks in het water, het enige doel van het water is nl het garen van wat er in de bovenste pan zit. (Zout in de onderste pan zal dan weinig zin hebben, vermoed ik.)
Jaaa, Smac, te smerig en volgens mij bestaat dat nog steeds. Mijn moeder gooit dat altijd door een recept met rösti, iets wat ik nooit meer wens te eten En mijn jongste dochter vertelde me laatst dat ze dat heerlijk vind. Had ze dus ergens anders te eten gekregen, de horror
Mijn vader had dat ooit op vakantie meegenomen, was handig zei hij. 1x pasta meegemaakt en dat vonden we allemaal te vies. Daarna nooit meer hoeven eten gelukkig!
Of het hier thuis hoort of in het niet zo populaire mening topic...smac is HEERLIJK met macaroni, ui en uitgebakken spek. 1 van de weinige dingen die mijn vader lekker kon maken na het overlijden van mijn moeder. At het dus best erg vaak als tiener
Oooh smac! Zo maakte mijn oma macaroni haha. Elleboogjesmacaroni, zure tomatenpuree, suiker en smac Mijn moeder zei eens dat toen mijn vader en zij pas samenwoonden, zij macaroni maakte (nog steeds best Hollands maar wel met verse groenten en kruiden), hij nogal klaagde dat zijn moeder de macaroni anders maakte...
Het enige dat er hier echt vrij vlot doorheen gaat uit een doosje zijn maggi blokjes. Ik kook vrij veel waar dat ik "moet" volgens de recepten. Als ik bij de toko ben gaat daar vaak een grote doos van mee. Ze hebben daar ook meer soorten maggi blokjes. O.a geit ook. Vind je in de gewone supermarkt niet volgens mij. En blik tomaten (blokjes, passata, puree) gebruik ik regelmatig.
Haha, ik maak ook nog steeds Macaroni (Stroganoff, die van Honig uit een pakje, haha) met Smac. Echt zoo lekker. De kinderen vinden het ook heerlijk, mijn man gruwelt van Smac en en bakt zelf een eitje die avonden dat wij dat eten. Echt van huis uit zo meegekregen, alleen doe ik er ook nog enorm veel groenten bij, mijn moeder deed alleen wat ui.
Dat staat ook wel bekend als de maggiplant. Is een kruid waarvan het aroma lijkt op maggi, waardoor het in de volksmond ook maggiplant wordt genoemd. Is heel lekker in kruidenmixen.
Maggikruid, een plantje wat familie is van venkel en peterselie maar wat qua aroma erg lijkt op maggi.
Verdorie, @Adje: nou heb ik zin in een zelfgemaakte Kaassouffle. Jouw schuld. Maar goed, wij koken vaak vers, maar voor de handig hebben we ook wel enkele dingen die we ook lekker vinden uit een pakje of zakje: -boboti -Conimex had een hele tijd geleden ook pakjes kruiden voor kip tandori. Hoefde je alleen nog kokosmelk aan toe te voegen. Die vond ik echt zoveel lekkerder dan die van knor. Moet zeggen dat er echt wel stevig gevloekt werd toen die uit het assortiment verdween. -hetzelfde gold voor de flesjes tandori saus van calve. Dat at ik echt overal bij -taco's -lasagna. Alleen als ik echt veel tijd heb (en zin) maak ik liters basis tomatensaus Voor in de vriezer, en dan kopen we de wereldgerechten ook een tijd niet. -de pakjes soep waarbij je anderhalve liter water toe moet voegen vinden we ook wel lekker trouwens. Dan gooi ik er nog wel van alles in.