jouw lekkerste doordeweekse recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Rosao, 6 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Jihaaaa, dit ga ik morgen maken. thanx!

    Ik neem aan dat Noor dit ook wel mag eten toch?
     
  2. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    lekker topic!
     
  3. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant
    Ja hoor, mijn zoontje eet het ook al een tijdje mee.
    Ik hoop dat het jullie ook smaakt!
     
  4. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    heb deze vanavond gemaakt, heerlijk!
    wel met wat eigen toevoegingen; italiaanse keukenkruiden en de pasta koken met 2 bouillonblokjes. als groenten courgette en een ui.
    thanks!
     
  5. willet

    willet Fanatiek lid

    2 nov 2009
    1.149
    0
    0
    Een Knorr wereld gerecht?
    Da breehk zo lekker de weehk ;)
    Nee even serieus...sommigen zijn best lekker!
     
  6. Fleuri

    Fleuri Fanatiek lid

    17 okt 2010
    1.097
    0
    36
    NULL
    NULL
    Lijkt me heerlijk. Begrijp ik nou goed dat je dus eerst wat feta mee laat sudderen en later nog feta bovenop in de ovenschaal doet?
     
  7. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.716
    2.519
    113
    gekookte aardappels, sperziebonen (met een klontje boter erover) en braadstuk (minimaal 3 uur gestoofd). Jammie jammie.
     
  8. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Ik ga vanavond de kip met ontbijtspek en courgette en tomaat proberen.:)
    Nu vind ik warme tomaat al erg snel overheersend en zit te denken wat ik erbij zou kunnen doen als extra toevoeging...
    zou gebakken spekjes wat zijn?
    En zouden die dan gewoon rauw dat halve uur erin kunnen?
    brocolli erbij of zo? en hoe? iemand?
     
  9. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik stuur straks mijn man er op uit om de ingrediënten te scoren.
    Heb even gekeken, maar geloof dat ik de rivierkreeftjes gewoon bij de ah kan halen toch?

    En is het pittig genoeg? Ben zo benieuwd.
     
  10. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    geen idee of dit al voorbij is gekomen, maar hier nog een mega mega mega snel en makkelijk recept.

    tagliatella koken.
    in een pan tomaat, uit en champignon aanbakken, slagroom of zo'n flesje finesse erbij... zout peper en eventueel andere kruiden eroverheen.
    saus beetje laten binden en smullen maar.

    heel eenvoudig en je kunt er alle varianten mee maken die je zelf wilt.
    staat hier vandaag weer op het menu....
     
  11. vlindertje27

    vlindertje27 Actief lid

    22 nov 2010
    257
    0
    0
    Noord-Brabant
    Wat n lekkers allemaal...mijn favoriete doordeweekse recept..een waar feestje!

    Penne met kip, zongedroogde tomaten en basilicum

    Nodig:
    Penne (koken volgens aanwijzingen zak), voeg een tuinkruiden bouilliontabletje en wat olijfolie toe voordat de penne de pan in gaat..

    Voor de saus (2 pers.)
    2 kipfilets; in blokjes gesneden en ongeveer10 minuten gemarineerd in olie (ongeveer 6 eetlepels) van zongedroogde tomaten.
    1 potje zongedroogde tomaten; in reepjes snijden.
    verse basilicum; blaadjes met de hand in reepjes scheuren.
    4 teentjes knoflook; geperst
    1 beker creme fraiche
    Pijnboompitjes

    De kip aanbraden (geen olie of boter toevoegen...genoeg 'marinade olie'), na 2 a 4 minuten 4 teentjes knoflook toevoegen. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Wanneer de kip gaar is zongedroogde tomaten en basilicum toevoegen...1 minuutje op middelhoog vuur meebakken, dan creme fraiche toevoegen, goed doorroeren...ff doorwarmen op laag vuur...pijnboompitjes (geroosterd) over saus strooien...jummie! Saus en penne apart serveren...lekker met parmezaanse of oude kaas...en een verse salade!
     
  12. lob

    lob Fanatiek lid

    27 nov 2007
    2.646
    0
    0
    brabant

    Ja ik doe altijd boodschappen bij de AH. Ze liggen in het verse vis schap.
    Ik vind het pittig genoeg, maar ik pak wel redelijk wat ui en knoflook.
     
  13. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik ga het nu maken. Laat uiteraard even weten hoe het was. :)
     
  14. Snoekems

    Snoekems Bekend lid

    18 jan 2009
    703
    2
    0
    Brabant
    Een absolute topper bij ons in huis: soep met zelfgemaakte mozzarella broodjes!

    Broodjes om af te bakken (maakt niet uit welke).
    Mozzarella
    Tomaten
    Basilicum
    Olijfolie
    Knoflook (aantal tenen is heel afhankelijk van je smaak!)

    Knoflook fijnhakken of persen en met een flinke scheut olijfolie in een bakje doen. Even laten trekken.

    Broodjes ongebakken door midden snijden en de helften bestrijken met de olijfolie-met-knoflook. Dan dungesneden plakjes mozzarella eroverheen leggen. Dit alles in de oven voor een minuut of 8.
    In de tussentijd de tomaten fijnsnijden en in een kom mixen met fijn gesneden basilicum. Op smaak brengen met zout en/of peper.

    Als de broodjes gebakken zijn, een flinke schep van de tomatenmix op het broodje leggen en meteen serveren!
    Wij eten het vaak in combi met een lekkere groentensoep.

    Eet smakelijk allemaal :)
     
  15. Skye

    Skye Niet meer actief


    Ik heb dit vanavond gegeten!!! MJAMMIE!!! Oh, dit was echt goddelijk. Dit gaat echt vaker op tafel komen!!!

    Mijn broer zag vanmiddag het recept liggen en die was ook gelijk helemaal verlekkerd hahaha. Die is het vanavond ook gaan maken. Hij eet nu op dit moment, dus ben benieuwd hoe hij het vind!

    Ik heb overigens wel tagliatelle gebruikt, omdat me dat net iets lekkerder leek!!! Maar die saus............echt heerlijk!!
     
  16. Chanel1984

    25 nov 2010
    25
    0
    0
    NULL
    NULL
    Aardappels en kippenpoten in de oven.. Heerlijk
     
  17. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Witlofstamppot
    Spekjes/kipblokjes of vegablokjes naar keuze bakken
    Fijngesneden witlof erbij en meebakken (wel knapperig houden).
    Aardappelstamppot maken met flinke hoeveelheid kaas erdoor en wat melk. Dit bij de witlof in de pan doen en omscheppen tot het verdeeld is.


    Pasta met gegrilde groenten

    Neem een gevulde pasta (ravioli/tortellini oid)
    Wanneer deze gaar is doe je er wat lepels rode pesto door, wat creme fraiche naar smaak en mozzarella in blokjes erdoor.

    Hiernaast serveer je de gegrilde groenten;
    ik doe altijd paprika, courgette, champignons, cherrytomaatjes in grove stukken gesneden.
    Knoflook, uitje en olijfolie erdoor en basilicum.
    Minuut of 20 op 200 graden in een ovenschaal.
     
  18. Migga

    Migga Fanatiek lid

    12 okt 2006
    1.005
    4
    38
    de rivierkreeftjes met pasta komt hier morgenavond ook op tafel! Ben nu wel HEEL erg nieuwsgierig geworden, haha!
    Ik zal ook laten weten hoe het gesmaakt heeft!
     
  19. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Dat recept met die rivierkreeftjes lijkt mij ook wel lekker, en heb nog een flesje kookroom wat op moet..... ben benieuwd....
    Daan, ben je al klaar met eten?? En....en....en??? :)
     
  20. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Heb vandaag kip kerrie met fruit gemaakt. Was echt heerlijk :) Vooral op een koude dag.
    Je bakt dan kipfiletstukjes gekruid met zout en kerrie, dan doe je wat extra boter erbij en dan wat meel. Dan wordt een beetje droge zooi :) en doe je er bouillon bij. Ik heb 500 ml bouillon op 50 gram boter en 45 gram meel gedaan. Goed roeren tot je een gladde saus krijgt en dan lekker kerrie naar smaak erbij. Ik heb er dan nog groente, ananas, rozijnen en op het laatst banaanplakjes erbij gedaan. Je kunt het met de ananassap naar keuze wat zoeter maken of met wat zout wat zouter. En dan gewoon eten met rijst.

    Ik krijg echt weer helemaal inspiratie van dit topic :)
     

Deel Deze Pagina