Jouw lekkerste pastarecept!

Discussie in 'De lounge' gestart door Mirro, 25 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chantalleke26

    Chantalleke26 Actief lid

    16 jun 2011
    312
    0
    0
    Student
    Gelderland
    Tricolore
    Room
    Ruculo
    Parmaham
     
  2. fontana

    fontana Fanatiek lid

    1 jan 2010
    1.288
    0
    0
    zoekende.. maatschappelijk werk of jongerenwerk.
    ergens in t Noorden.
    pasta fruits du mer:

    Knoflook: veeeeel
    olie
    bakje fruits du mer
    bakje rivierkreeftjes ( gekookt)
    bakje gamba's ( gekookt en gepeld)
    spaghettie/tagliatella
    peterselie


    Pasta koken op normale wijze. Beetje al dente.
    Olie in een pannetje en daar heel langzaam de fijngehakte knoflook in laten koken/bakken tot t een beetje bruin wordt.
    De fruits du mer even aanbakken met een knoflookteentje en klein beetje olie.
    Pasta afgieten, de fruit du mer en andere schaaldiertjes in de pan erbij en dan de knoflookolie eroverheen. Alles goed door roeren en meteen opscheppen. Peterselie kun je nog meebakken met de schaaldiertjes e.d.

    koude pastasalade.
    Gewone ijsbergsla
    mais
    fusili of penne
    zilveruitjes
    augurkjes
    kleine blokjes salami
    sjalotje
    en de thousand island saus door alles heenroeren. Heerlijk!
     
  3. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    pasta vrije keuze, welke je lekker vind

    3 tenen knoflook uitpersen en fruiten
    blik tomatenblokjes (of zelf gesneden blokjes van ontvelde tomaten) erdoorheen.
    blikje ansjovis erdoor heen roeren tot de vis is opgelost.
    wat zeevruchten mee verwarmen/garen en beetje peper er door heen
    als laatste verse basillicum.

    erg lekker en heeel snel klaar
     
  4. VioletRose

    VioletRose Niet meer actief

    Hmmm ik hou van pasta!!

    Pasta met kip en cocktailgarnalen

    Twee a drie personen:

    1 kipfilet
    1 bakje cocktailgarnalen
    1 zak bortelli pastasaus (wat je maar lekker vindt)
    1 ui
    1 klein flesje witte wijn
    1 tot 1.5 bakjes creme fraiche
    peterselie
    kruiden
    penne pasta of pasta naar keuze

    1. Kook de penne pasta.
    2. In een bakje de garnalen en een laagje wijn en de helft van de peterselie laten marineren
    3. Kip in blokjes in de pan
    4. Ui in ringen bij de gare kip
    5. Afblussen met wijn
    6. Zak tomatensaus erbij
    7. Als laatse: garnalen, peterselie en creme fraiche erbij.

    Lekker met parmazaanse kaas, verse stokbrood en rucola salade.

    Ook lekker:

    Pasta spinazie

    spinazie
    spekjes
    kookroom
    knoflook
    ui
    kruiden
    parmazaanse kaas
    pasta naar keuze

    1. Kook de pasta
    2. Ontdooi spinazie in de magnetron
    3. Bak spekjes (even laten uitlekken op keukenpapier)
    4. Uitjes zacht laten smoren met knoflook
    5. Gooi de spek bij de uitjes en knoflook en de spinazie door elkaar
    6. De kookroom, kruiden naar keuze (nootmuskaat, kruidenzout en peper) en wat parmazaanse kaas toevoegen
    7. De pasta er door heen en voila.

    Lekker met parmazaanse kaas en stokbrood.

    En als laatste:

    Pasta kip - broccoli

    3 a 4 personen:

    2 Kipfilet
    1 broccoli
    bosje lenteui
    1 klein flesje witte wijn
    champignons
    kookroom
    verse pasta tagliatelle

    1. Broccoli koken - water niet afgieten! Zitten bordevol vitamientjes! Gebruik op het einde voor de pasta! (verse pas op het laatst want dat hoeft maar 3 min)
    2. Kip garen met knoflook
    3. Lente ui en champginons lekker mee bakken paar min.
    4. Alles met wijn afblussen
    5. Kookroom toevoegen en kruiden
    6. Broccoli erdoorheen of er apart bij doen
    7. Pasta koken in broccoli water

    Alles afmaken met verse peterselie en parmakaas.

    Eet smakelijk!!
     
  5. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ik heb deze net gemaakt (wel met een zak italiaanse wokgroente, want lui :D maar wel met verse tomaten), lekkere kaas erover, en inderdaad...heeeeeeerlijk!
     

Deel Deze Pagina