pasta fruits du mer: Knoflook: veeeeel olie bakje fruits du mer bakje rivierkreeftjes ( gekookt) bakje gamba's ( gekookt en gepeld) spaghettie/tagliatella peterselie Pasta koken op normale wijze. Beetje al dente. Olie in een pannetje en daar heel langzaam de fijngehakte knoflook in laten koken/bakken tot t een beetje bruin wordt. De fruits du mer even aanbakken met een knoflookteentje en klein beetje olie. Pasta afgieten, de fruit du mer en andere schaaldiertjes in de pan erbij en dan de knoflookolie eroverheen. Alles goed door roeren en meteen opscheppen. Peterselie kun je nog meebakken met de schaaldiertjes e.d. koude pastasalade. Gewone ijsbergsla mais fusili of penne zilveruitjes augurkjes kleine blokjes salami sjalotje en de thousand island saus door alles heenroeren. Heerlijk!
pasta vrije keuze, welke je lekker vind 3 tenen knoflook uitpersen en fruiten blik tomatenblokjes (of zelf gesneden blokjes van ontvelde tomaten) erdoorheen. blikje ansjovis erdoor heen roeren tot de vis is opgelost. wat zeevruchten mee verwarmen/garen en beetje peper er door heen als laatste verse basillicum. erg lekker en heeel snel klaar
Hmmm ik hou van pasta!! Pasta met kip en cocktailgarnalen Twee a drie personen: 1 kipfilet 1 bakje cocktailgarnalen 1 zak bortelli pastasaus (wat je maar lekker vindt) 1 ui 1 klein flesje witte wijn 1 tot 1.5 bakjes creme fraiche peterselie kruiden penne pasta of pasta naar keuze 1. Kook de penne pasta. 2. In een bakje de garnalen en een laagje wijn en de helft van de peterselie laten marineren 3. Kip in blokjes in de pan 4. Ui in ringen bij de gare kip 5. Afblussen met wijn 6. Zak tomatensaus erbij 7. Als laatse: garnalen, peterselie en creme fraiche erbij. Lekker met parmazaanse kaas, verse stokbrood en rucola salade. Ook lekker: Pasta spinazie spinazie spekjes kookroom knoflook ui kruiden parmazaanse kaas pasta naar keuze 1. Kook de pasta 2. Ontdooi spinazie in de magnetron 3. Bak spekjes (even laten uitlekken op keukenpapier) 4. Uitjes zacht laten smoren met knoflook 5. Gooi de spek bij de uitjes en knoflook en de spinazie door elkaar 6. De kookroom, kruiden naar keuze (nootmuskaat, kruidenzout en peper) en wat parmazaanse kaas toevoegen 7. De pasta er door heen en voila. Lekker met parmazaanse kaas en stokbrood. En als laatste: Pasta kip - broccoli 3 a 4 personen: 2 Kipfilet 1 broccoli bosje lenteui 1 klein flesje witte wijn champignons kookroom verse pasta tagliatelle 1. Broccoli koken - water niet afgieten! Zitten bordevol vitamientjes! Gebruik op het einde voor de pasta! (verse pas op het laatst want dat hoeft maar 3 min) 2. Kip garen met knoflook 3. Lente ui en champginons lekker mee bakken paar min. 4. Alles met wijn afblussen 5. Kookroom toevoegen en kruiden 6. Broccoli erdoorheen of er apart bij doen 7. Pasta koken in broccoli water Alles afmaken met verse peterselie en parmakaas. Eet smakelijk!!
Ik heb deze net gemaakt (wel met een zak italiaanse wokgroente, want lui maar wel met verse tomaten), lekkere kaas erover, en inderdaad...heeeeeeerlijk!