Jullie favoriete "zo makkelijk maar zo lekker" recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Debbsy, 6 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Klinkt heerlijk!
    Deze is ook zomers, simpel en lekker:
    Ijsbergsla wassen en snijden, aardbeien halveren en mango in stukjes snijden. Mengen met de ijsbergsla, pijnboompitjes roosteren en er over heen strooien en als 'dressing' griekse yoghurt met honing mengen en een paar flinke lepels over de salade heen doen.
     
  2. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    8
    38
    Chilipeper, een mespuntje kaneel, paprikapoeder, uipoeder, knoflook.
    De kaneel klinkt heel gek, maar dat maakt het zo lekker. Gewoon zelf wat variëren en proeven.
     
  3. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Klinkt goed! Ga het zo eens maken. Heb alleen gewone kerriepoeder. Kan dat ook??
     
  4. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland

    Klinkt goed! Die gaan we straks eens proberen!
     
  5. nlovesn

    nlovesn Actief lid

    10 okt 2011
    437
    0
    16
    Heeft er iemand recepten van kleine turkse broodjes voor mij? Ik ben verslaafd aan turkse gevulde broodjes en pizza en alles jammmmmieeee!!! Als iemand makkelijke recepten heeft zou ik deze graag via pb krijgen!!
     
  6. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Idd, ik doe ook altijd een heel klein beetje kaneel door mijn niet-snelle-maar-o-zo-lekkere spaghettisaus. Als er dan iemand komt eten, kijken ze altijd even vreemd op, maar ze vinden het stuk voor stuk heerlijk.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  9. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.608
    113
    Hier
    Ik heb de bovenste gemaakt, maar dan met penne ipv tagliatelle.
    We hadden een verjaardag dus wist dat we later thuis zouden zijn dan normaal.

    Heerlijk gegeten vanavond. Snel en makkelijk klaar, dus ook ideaal om te maken na het werken.
     
  10. Tonks

    Tonks Bekend lid

    5 jul 2014
    517
    51
    28
    Wat ik wel makkelijk en lekker vind zijn die drumsticks van maggi braadstomen, ze moeten een uurtje in de oven maar je hoeft ze alleen in die zak te doen met de kruiden erbij, dan met wat gemengde sla met dressing opeten, of net wat je wilt natuurlijk. T kost echt bijna geen moeite:D
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Courgettepannenkoekjes:

    1 courgette (middelgroot) raspen en bestrooien met wat zout. In vergiet of zeef laten uitlekken voor ongeveer een uur.
    Daarna 3 eieren klutsen en het courgettemengsel erdoor, en wat bloem of meel erdoor tot het een wat dikker beslag is. Ook lekker met gedroogde munt.
    En dan bakken maar.
     
  12. kersenflap

    kersenflap Niet meer actief

    laatst een heerlijke snack op, je pakt een zaak tortilla chips gooit die in een bak
    een aparte pannetje of bordje en daar gooi je een pakje roomkaas op leeg, spuit er een flinke laag chilisaus op de milde vind ik lekkerder en snijd een bos bosuien in kleine stukjes en dan dippen maar, heerlijk.
     
  13. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    10.977
    4.638
    113
    "Groene pasta" is het lievelingseten van de meiden hier.

    Nodig:
    Pasta (ze hebben het liefst van die groene tortelloni, maar het kan vanalles zijn)
    Spinazie (vers of diepvries kan allebei)
    Pijnboompitten
    Tomaten
    Groene pesto (of zelf maken, heel makkelijk)
    Parmezaanse kaas

    Bereiden:
    Pijnboompitjes los roosteren
    Ui en knoflook fruiten
    spinazie erbij
    blokjes tomaat erbij
    pesto erbij
    Pijnboompitjes er op het laatst bij

    Serveer de saus bij de pasta, met parmezaanse kaas eroverheen. Heerlijk!


    Oh ja, vaak maken we de peso zelf:

    olijfolie, pijnboompitjes, knoflook, parmezaanse kaas en een handje basilicum samen in de vijzel. Klaar!
     
  14. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    36
    ik gebruik de hindoestaanse massala kerrie ik koop het bij de chinees in een grote doorzichtige zak met rode letters ;)
     
  15. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    36
    nee ik zou echt geen gewone kerriepoeder gebruiken die smaak komt totaal niet overeen met de massala kerrie
     
  16. mizz

    mizz Actief lid

    15 nov 2012
    342
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier is deze favoriet

    Gehakt rullen met half zakje tacokruiden
    Blikje refried beans erdoor (albert heijn, anders zelf een blikje kidneybonen met beetje knoflook pureren)
    Potje salsasaus erdoor roeren
    In een ovenschaal een klein bekertje creme fraiche verdelen over de bodem
    Mengsel erop
    Afdekken met cheddar kaas en in de oven tot de kaas gesmolten en beetje bruin is.

    Eten met taco (chips) of rijst.... heeeeerlijk!
     
  17. mizz

    mizz Actief lid

    15 nov 2012
    342
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ohja en daarbij eten we vaak een maissalade. Blikje mais met gekookt ei, stukjes kipfilet en gele paprika en evt. bosuitje.. lepeltje mayonaise en peper, zout en paprikapoeder..
     
  18. maranka

    maranka VIP lid

    27 mrt 2007
    10.842
    0
    36
    Couscous met champignonroerbakmix en kipfilet.

    Kipfilet in stukjes, gaar bakken, roerbakmix erbij.
    Twee bakjes boursin voor koken erbij of de goudkope variant roomkaas met kruiden van bijv. de Aldi.
    Couscous in een schaal of pan. Heet water erbij.

    Klaar!
     
  19. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Kleine kippenpootjes of kipstukjes, zakje krieltjes en zakje roerbak mix samen in een ovenschaal doen. Kruiden naar smaak en dan de oven in. Ik doe altijd maar wat, geloof 180 graden en dan een half uurtje (ik kijk en controleer tussendoor een keer). Echt zo makkelijk!
     
  20. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    1.514
    179
    63
    Rijst ook in de oven schaal erbij?!!
     

Deel Deze Pagina