varkenshaas

Discussie in 'De lounge' gestart door pink99, 11 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    hoi

    ik heb voor vanavond lange varkenshaas maar hoelang moet je die laten sudderen zodat ze lekker mals zijn?
     
  2. Naomi86

    Naomi86 Bekend lid

    28 nov 2011
    805
    0
    16
    fulltime mama en huisvrouw
    gemeente Buren
    om en om bakken in de pan en daarna in de oven op 180 graden. ongeveer een minuut of 10 tot een kwartier.
     
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    een beetje lekkere varkenshaas is nog wat licht roze in het midden.
    Ik bak ze een minuut of 10 a 15 (weet ik niet, eigenlijk, ik doe het op gevoel), en dan leg ik ze op een bord met een alu-folie, zodat ze nog ff door kunnen garen ...
     
  4. petrabr

    petrabr VIP lid

    6 okt 2007
    8.000
    1
    0
    zuid holland
    niet te lang in elk geval, dat is zonde
     
  5. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Varkenshaas hoeft idd maar heel kort!! Heb je een vlees thermometer? Anders zou je die kunnen gebruiken
     
  6. cocko

    cocko Fanatiek lid

    21 apr 2011
    3.594
    19
    38
    Ergens in Nederland
    Heel even bruin bakken aan beide kanten en dan op zacht vuur om en om draaien, ongeveer 10-15 minuutjes. Let alleen goed op je vuur, dat het niet te hard gaat want dan is het niet lekker mals meer. Eet smakelijk!!
     
  7. Speentje

    Speentje Fanatiek lid

    13 jan 2008
    1.343
    2
    0
    Varkenshaas moet niet sudderen. Die hoef je maar even te bakken. Als je het te lang bakt of laat sudderen wordt het net kipfilet en dat zou toch zonde zijn van die lekkere varkenshaas :D
     
  8. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Even om en om bruin bakken en dan op 90 graden in de over voor 10/15 minuten. Daarna nog even laten rusten onder alu-folie.
     
  9. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    niet sudderen hoor. om en om even bakken en dan nog een minuut of 10-15
     
  10. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Ik doe zout en peper, dan boter heet laten worden, haasje erin, om en om bakken en niet te lang op 1 kant laten liggen aangezien de "korst" best hard kan worden.
    Dan op gevoel op zacht vuurtje doorbakken om en om zodat ie lekker gaart (10 min ofzo) en het lekkerst is ie als ie nog een beetje roze is van binnen.
    Ik die m trouwens ook in de aluminiumfolie een paar minuutjes.
    Oh en niet koud uit de koelkast in de pan, laat hem altijd een beetje op kamertemperatuur komen.
     
  11. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    ok harstikke bedankt. ik had ze gebakken en daarna even in de oven gedaan en ze waren heerlijk
     

Deel Deze Pagina