Gisteren ben ik met een goede vriendin pizza wezen eten.Op mijn pizza zaten champignons die niet voorgebakken waren en rauw op de pizza zijn gedaan en in de oven is gezet. Nu heb ik de meeste champignons eraf gehaald omdat ik ze zo niet lekker vind om te eten.Nu maak ik me toch een beetje zorgen omdat ik er een aantal wel heb gegeten en me toch weer zorgen maak over toxoplasmose want die dingen komen toch uit de grond.Mijn man zegt dat dit helemaal niet kan omdat alles wat boven 65 graden wordt verhit vrij is van bacterien en parasieten.Nu was de pizza voor de rest gloeiend heet dus ik mag aannemen dat die lang genoeg heeft gestaan om een evt toxoplasmose parasiet te doden. Ik maak me tegenwoordig echt druk over vanalles en nog wat.Denk je veilig te gaan eten en dan krijg je dit weer pfff. Iemand een idee?. Gr.
nou echt dat kan geen kwaad ik heb eens met mn verloskundige erover gehad.. en die gaf zelfs aan alles omtrent t eten is gewoon meer een uit voorzorg genomen maatregel om de kans te verkleinen dat je iets krijgt eet je ALLES wat niet mag, is de kans nog maar klein dat het fout gaat omdat het eten allemaal vaak wel gewoon goed is alleen t probleem is dat met name met rauw vlees je iets kunt krijgen waar je niks van voelt of merkt en dat is het gevaar ik heb volgens mij bij de italiaan ook wel eens ee plakje rauwe ham gegeten... eigenlijk nooit bij stilgestaan, en hel soms ook een klin plakje gedroogde worst bijvoorbeeld mits alles in heel kleine proporties gaat kan t al geen eens kwaad.. en champignons enzo nou dar moet je je alles behalve zorge over maken hoor die zorgen over al die dingen zijn slechter voor jou en beeb dan soms iets nemen wat beter niet kan..
Daar zou ik me echt geen zorgen om maken. Als ze in de oven zijn geweest op een normale temperatuur (ik neem aan tussen 180-220 graden) zijn ze niet echt rauw te noemen
Die pizza is gebakken op ca. 200 graden; da's niet rauw meer hoor. Knappe bacterie die dat overleeft.
Hihi geen zorgen hoor, die pizza is goed doorbakken geweest Ik heb gewoon tot aan week 15 ofzo cervelaatworst gegeten, tot ik opeens hier las dat dit ook niet meer mag.....sja...te laat...maak ik me ook niet druk om. Nou moet ik zeggen dat ik al besmet geweest ben met toxoplasmose en dus het kindje is al beschermt hiertegen. Ik hou me wel netjes aan het lijstje wat wel en niet mag overiegns, uit voorzorg.
noucervelaat mag je gewoon eten hoor want het is niet rauw... salami achtigen zijn allemaal bewerkt en niet rauw
Hmmm heerlijk champignons. Kan geen kwaad meid, die zijn echt niet meer rauw na een ritje in de oven.
Thanx voor de reacties!!. Ben weer helemaal gerustgesteld. Ik kan me soms zo ontzettend druk maken over dit soort dingen.Zullen wel de hormomen zijn pff.
weet je wat t is als je gaat googelen en luistert naar wat eidereen zegt mag je niets meer... hou je gewoon aan de dingen van de verloskundige dus gee vacuum verpakte vis weinig leverproducten en geen rauw vlees... groenten en fruit voor t eten ff onder de kraan mikken want anders word het een hel en mag je echt niets meer hoor!!! net als mense mij wel s zeiden, moet dat wel? jaa want das pittig hoor!! ehh nou en? jaaaaah is dat wel goed voor de baby.. :S en overal is wel eits over te vinden ofzo dus echt iet TE moeilijk doen heeft mijn verloskundige op gegeven moment gezegd
Kan je gewoon eten, niks aan de hand. Leuk he die hormoontjes Tijdens mijn zwangerschap at ik zoveel champignons, nu nog steeds, ze gaan echt bijna overal in (lichte verslaving) Ik at ook elke dag een broodje (of 2) saksische leverworst Dronk heel veel cola light (ook lichte verslaving), zou volgens mijn schoonfamilie ook slecht zijn geweest en ik dronk gewoon koffie elke dag op mijn werk. Mijn zoontje is kerngezond geboren Gewoon houden aan wat je vk zegt en dan komt alles goed!
Seriously.... Enige wat hier niet gegeten wordt is rauw vlees (filet en biefstuk en weet ik wat nog meer), maar dat at ik sowieso al nooit. Enige vis wat ik eet is kibbeling, gebakken vis of vissticks, dus om de rest hoef ik me ook niet druk te maken. Verder maak ik de kattenbak niet schoon, maar dat vind ik dan weer niet zo erg Leverworst, leverpastei en pate eet ik nog wel 1-2 keer per week, maar ook weken niet. In ieder geval niet iedere dag. Verder.... Eet en doe ik gewoon alles! Heb hier al de meest belachelijke dingen voorbij zien komen op het forum. Pizza (ivm de mozarella), pesto, salami/snijworst, droge worst, brie.... Zoals hier boven ook al gezegd is, als je alles wat je op internet vindt gaat aanpassen, kun je gewoon niks meer eten.
ligt er wel aan welke droge worst groninger droge worst is gedroogd rauw vlees... en dat mag dus niet.. heb ik in t begin nog ff specifiek aan de verloskundige gevraagd dus... als het geboren is... pak ik bij thuiskomst uit de ziekenhuis,uit de bijkeuken eeeeerst een droge worst die daar al een tijdje mooi hangt te wachten ^^ jammmmm
Groninger droge worst eet ik gewoon.. Drentse ook trouwens. En van die dikkere droge worsten die ze soms hebben. Maar dan wel echt droog, dus moordwapen-droog. Als ze nog vers zijn vind ik ze niet te vreten
oke.. nouja met mn 39 weken moet ik het nog maar maximaal 3 weken laten... dus ach dan laat ik het maar.. des te lekkerder straks ^^