Wij zijn echte pastaliefhebbers. Helaas verschilt onze smaak nogal. Vriend eet het liefst spaghetti met gehakt, snijbonen en tomatensaus, en ik experimenteer graag. Vanavond heb ik pasta met kip, pesto en mangoschijfjes. Ik ben benieuwd of er iemand leuke variatie-ideeen heeft die niet te bewerkelijk zijn. Gewoon orginele ingredienten en combinaties.
Niks lekkerder dan een tagliatelle met versgemaakte pesto (Gewoon door de pasta roeren, eventueel vloeibaarder maken met meer olie) en geraspte parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten!
Gisteren had ik een nieuw recept uitgeprobeerd, was echt heerlijk! Pasta Halve Butternut pompoen Kip 3 teentjes knoflook Salie Parmasaanse kaas Olijfolie, zout en peper Ik had dit recept gebruikt maar wat minder knoflook en kip erbij: Butternut-Squash Pasta Sauce Recipe | Martha Stewart Was echt super lekker en heerlijk om een keer wat anders te hebben dan de standaard pasta saus.
Wat ik altijd heerlijk vind, en zo simpel is, pasta met vlees in een roomsaus. Gewoon vlees kruiden, varkenshaas met nootmuskaat, peper en zout, of kip met de karbonadekruiden van de lidl (de beste vind ik...) of gewoon met kipkruiden. Even aanbakken tot het gaar is, pakje room erbij, even laten koken tot hij wat dik is en voilà. Pasta koken een beetje grove zoals tagliatelle of penne en klaar. Lekker met een tomaten, mozarella salade met balsamico dressing en sesamzaad. Topper vind ik en binnen 30 min op tafel.
Jamie Oliver Spaghetti Met Garnalen recept | Smulweb.nl Dit recept van Jamie is erg lekker en makkelijk om te maken
Tagliatelle met ui, spinazie, zalm , Boursin en dille. Tagliatelle met ui, kipfilet, broccoli en Boursin Pasta met 5 kazensaus, prei gekruid met een beetje nootmuskaat
Goede vraag. Ik dacht dat het in Nederland ook gewoon in de winkel zou liggen maar ik weet het niet zeker. Misschien dat gewone pompoen bijna hetzelfde smaakt? Ik woon in Engeland en heb het daar gekocht. Hier is het een standaard groente om te eten. Ik heb even rondgekeken online en een andere naam voor butternut pompoen is flespompoen. Op de website van de Jumbo staat het product wel: Jumbo Pompoen Fles - Pompoen
Pasta met: broccoli,spekjes,boursin,geraspte oude kaas (lauwwarme)Pasta met: bladspinazie (koud),pesto,romaatjes,mozarella,pijnboompitten Pasta met: tonijn,prei,boursin,kappertjes Koude pasta met: Tonijn,appel,komkommer,cherry tomaatjes,ijsbergsla,olijven,rode ui,augurk,yoghurtmayo,peper en zout Pasta met: hamblokjes,champignons,prei en witte roomsaus
Die met tonijn klinkt lekker!! Kan je de kappertjes ook voor wat anders vervangen? Ik wil hem binnenkort uit proberen
Pasta + gekookte broccoli + gefruit uitje + gebakken salami + scheutje kookvocht (pasta) + sap van limoen + geraspte parmezaan. Pasta + gekookte broccoli + gebakken spekjes + chilipepertje + geraspte parmezaan. Pasta met gekarakteriseerde rode ui + blik tomatenblokjes + zwarte olijven. Alledrie supersimpel en de eerste twee ook nog eens supersnel te maken. Heb nog wel meer recepten maar daar dit zijn de eerste waar ik op kom.
Hier is favoriet: tagliatelle met geroerbakte spinazie met spekjes ricotta en zelfgemaakte pesto. Serveren met cherrytomaatjes uit de oven aangemaakt met peper zout en olijfolie.
Butternut pompoen heet in het Nederlands flespompoen. Ik haal 'm altijd om de markt. Hij is licht oranje, egaal, breed van onder en smal van boven. Mijn favoriete pastarecept: Gerookte zalm, spinazie, erwtjes, roomkaas, citroen en munt. Supersnel en makkelijk! Voor 4 p: Diepvriesspinazie ontdooien in een koekenpannetje. Als dat ontdooid is, flinke mok diepvrieserwtjes erbij. Roomkaas toevoegen (ik neem altijd een pakje zuivelspread naturel, philadelphia ofzo), geraspte schil en sap van 1 citroen toevoegen, royaal kleingesnipperde munt toevoegen en gerookte zalm. Klaar is kees. Lekker met tagliatelle. 10 min werk, SU-PER-lekker en dé manier om als zwangere toch gerookte zalm te eten.
Spaghetti of tagliatelle met bladspinazie, champignons, boursin en spekjes of gerookte zalm Tagliatelle met witte vis (koolvis, pangafilet), garnalen, champignons en room. Soms ook extra kerstomaatjes of sluimererwten Penne met spekjes, room, ui, champignons en paprika (en look). Manlief maakt hem meestal met ui, erwten, spekjes en room. Mijn zus maakt soms spaghetti met gehaktballen en tomatensaus.
weet ik niet,ze zorgen voor wat zout en pit. Dus misschien augurkjes of olijven? Er kunnen evt ook zongedroogde tomaatjes door.
Vroeger maakte ik thuis altijd spaghetti met rookworst en pastasaus (pap was niet zo'n fan van "konijnenvoer") Tegenwoordig gooi ik er kip of gehakt bij, en paprika, uitjes, champignons, courgette en een simpele saus overheen. Mijn vriend is meer van het experimenteren, en gooit erin wat ie vind dat er wel bij past
Mijn favoriet, echte Italiaanse spaghetti. Voor ongeveer 3-4 personen: - 250 gram spaghetti - 3 stengels bleekselderij - 1 ui - 2 of 3 tenen knoflook - 250 ml witte wijn - 2 eetlepels tomatenpuree - 5 eetlepels (goede!) olijfolie Doe de olijfolie in een hapjespan. Bleekselderij, ui en knoflook fijn snijden. Deze ongeveer 5 a 10 minuutjes bakken in de olijfolie. Gooi er dan de wijn bij en breng het aan de kook. Laat het dan ongeveer 20 minuten koken op matig vuur, zodat de wijn bijna is verdampt/weg gekookt is. (Ondertussen de spaghetti koken in heel zout water, afgieten en een flinke scheut olijfolie er overheen gooien.) Dan de tomatenpuree door het wijnmengsel roeren. Eventueel wat zout en peper er bij. De gekookte spaghetti er door roeren en klaar. Het is echt heerlijk! En het is geen saus a la bolognese bijvoorbeeld. Het hoort olie-achtig te zijn.