Vraag voor de ervaren taarten/cupcake makers

Discussie in 'De lounge' gestart door IngiePingie, 23 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. IngiePingie

    IngiePingie Niet meer actief

    Hoi meiden,
    Ik had even een vraag betreft het maken van cupcakes.
    Ik wil dit straks graag geven aan de visite ipv beschuit met muisjes.
    Nu weet ik dat ik het cakeje zelf sowieso wel in kan vriezen. Zeker aangezien ik ze maak op de zelfde basis als hoe wij sommige taarten op het werk maken en die blijven ook altijd erg lekker :D Dus daar zit ik niet zo over in..
    Maar wel over de decoratie....
    Kan ik ze ook gedecoreerd en al invriezen? Of is dat niet bevordelijk voor mn fondant en botercreme? Wat is jullie ervaring hier mee?
    Ik weet namelijk niet of ik het zie zitten om vlak na de bevalling nog eens mn cakejes te gaan decoreren haha..
     
  2. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ja kan wel.

    Invriezen met een plastic zak er omheen en ontdooien zonder zak (liefst in een kartonnen doos) in de koelkast. Voor taarten geldt 24u van tevoren eruit halen, cc's zal wel iets korter zijn.

    Wel opletten want tijdens het ontdooien gaat het zweten en moet je er afblijven anders gaan de kleuren doorlopen of gaat het gewoon kapot. (en geen dingen met tylose erdoor invriezen want dat wordt slap)
     
  3. IngiePingie

    IngiePingie Niet meer actief

    Thanks! Dan gaan we ze gewoon binnenkort maar even maken denk.. :D
     

Deel Deze Pagina