Kroten/Bietjes

Discussie in 'De lounge' gestart door MissPuma, 6 mei 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Ik werk sinds kort in een kleinschalige woning voor dementerende zorgvragers. Nu hoort bij mijn taken ook het koken voor deze mensen.
    Dinsdag heb ik een avonddienst en staat er op het menu: bieten/kroten, maar aangezien mijn man en ik dit niet lusten maak ik dit dus ook nooit klaar. Nu aan jullie de vraag hoe maak je bieten/kroten klaar? Het zijn hele voorverpakte. Moet je ze bijvoorbeel in plakjes snijden etc...
    Alvast bedankt!

    liefs, misspuma
     
  2. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Zijn het vacuüm verpakte bietjes?
     
  3. lkm

    lkm Actief lid

    3 apr 2007
    142
    0
    0
    ijmuiden
    zover ik weet (mijnn moeder maakte het altijd klaar)maalde mn moederze in de keukenmachine samen met een uitje en daarna werden ze gekookt
     
  4. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    Uhm...ja 4 in een pakje.

    liefs, misspuma
     
  5. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Dan doe ik ze altijd raspen zeg maar, je kunt ze wel in plakjes doen maar ik vind dat te groot.
    Dan doe je ze in een pannetje en dan warm je het op je kunt er een uitje bij doe en misschien voor de ouderen een heel klein schepje suiker.
     
  6. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    @ Channie: Bedankt, ik zal ze raspen (als ze een rasp hebben daar) en anders doe ik plakjes door de helft zeg maar. En een uitje is ook een goed idee. Schepjes suiker zullen ze ook wel niet erg vinden ;) .

    liefs, misspuma
     
  7. Chelsea

    Chelsea Bekend lid

    6 aug 2006
    526
    0
    0
    Keukenassistente
    Rotterdam
    Met een uitje is echt heerlijk :D
     
  8. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    Ik zal het eens gaan proberen.
    Bedankt meiden!
    Ik laat het wel weten of het gesmaakt heeft bij de bewoners!

    liefs, misspuma
     
  9. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    He misspuma,ik rasp ze ook altijd en dan warm maken met een klontje boter in een kopje een klein papje maken van azijn met maizena dit er ook doorroeren en dan een uitje er door.Succes met koken!

    Liefs,Claudia
     
  10. lover

    lover Bekend lid

    12 jun 2006
    851
    0
    0
    Plakje snijden of grof raspen ;)

    Je kan er een uitje in doen gesnippert of eitje ;)

    Succes
     
  11. JoyceD

    JoyceD Fanatiek lid

    6 jan 2006
    2.208
    0
    0
    administratief medewerkster
    Amsterdam
    Mijn moeder maakte altijd koude bieten salade :D

    Bietjes raspen
    Zilver uitjes halveren en er door doen
    Augurkje er door is ook lekker
    En dan slasaus er door .

    Heel simpel , maar wel lekker ;)

    Groetjes Joyce
     
  12. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    ik rasp de bietjes, beetje ui erdoorheen en dan als het warm is even aanmaken met een klein beetje melk met maizena..
    lekker hoor :D
     
  13. Monika

    Monika VIP lid

    12 aug 2005
    8.246
    72
    48
    Vrouw
    Thuishulp
    Landgraaf
    Nog een tip (weet niet of je het zowiezo moet doen?) maar doe handschoenen aan, anders heb je nog dagen last van rode vingers/handen
     
  14. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    Thanx :D !

    En iedereen bedankt voor de tips, ik zal ze gaan proberen!

    liefs, misspuma
     
  15. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    In combinatie met een speklapje.... mmmmmmmmmm!
     
  16. mel1977

    mel1977 Actief lid

    Ik ben een beetje laat, maar goed... Wij snijden ze altijd in kleine blokjes, uitje er doorheen en een paar scheppen piccalilly... heerlijk!

    Mel
     
  17. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    @ Anakin: Dat stond inderdaad ook op het menu een speklapje.

    @ mell1977: Je bent nog niet te laat het is voor een dinsdag :D

    liefs, misspuma
     
  18. Loltsje82

    Loltsje82 Fanatiek lid

    20 okt 2006
    3.624
    0
    0
    zorgcoordinator
    Friesland
    Wij eten ook wel eens van die voorverpakte rode bietjes. Ik snij ze in plakjes en dan nog es in 3en zeg maar. En dan een uitje snijden en erdoor. Dan een glas pakken en er 1/3 azijn in doen en 1/3 zonnebloemolie en 4 schepjes suiker en goed mengen. (lees heeeeel goed mengen) En dan over de bietjes strooien, mmmmm, smullen maar!

    Succes!
    Groetjes Miep
     
  19. MissPuma

    MissPuma Fanatiek lid

    29 dec 2005
    4.389
    0
    0
    Bedankt Loltjes82.

    Dat wordt straks nog inne minne mutte voor het lekkerste recept haha!

    liefs, misspuma
     
  20. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    ook lekker met stukjes appel erdoor! ;)
     

Deel Deze Pagina