I.v.m. de verminderde zaadkwaliteit van mijn man komen wij in aanmerking voor ICSI. Nu heeft de arts ons gevraagd om mee te doen aan een onderzoek. De grens voor IVF of ICSI bij verminderde zaadkwaliteit blijkt namelijk willekeurig te zijn getrokken zonder dat er wetenschappelijk bewijs is dat het één of het ander beter werkt. Nu willen ze dit dus gaan onderzoeken. Komt er op neer dat als wij mee gaan doen, door loting bepaald wordt voor welke behandeling wij in aanmerking komen. Tja, nu moeten wij dus gaan overwegen of we dit willen.... Meer meiden die aan dit onderzoek mee doen of juist niet? Wat zouden overwegingen kunnen zijn om wel of niet mee te doen? Graag jullie tips of opmerkingen, zodat we er beter over na kunnen denken voor we een keuze maken.
Ik persoonlijk zou daar niet voor kiezen. Heb zelf meegemaakt dat de eicellen niet bevrucht raakte door middel van ivf en dan is je hele poging voor niks geweest. Gelukkig was dit bij mij met een MNC (eigen cyclus) ivf en ging er maar 1 eicel verloren. Met ICSI heb je een veel grotere kans op slagen van embryo's. Enige nadeel vind ik dat het toch met de menselijke hand wordt uitgemaakt welk zaadcelletje sterk is en niet de 'natuur' z'n weg gaat.
Als ik in jou schoenen zou staan zou ik denk ik even informeren bij je verzekering. Stel je wordt ingeloot voor de IVF, mag je daarna (zonodig) nog door met ICSI? Of stopt het dan. Wellicht dat dan op die manier de keuze makkelijker te maken is...
Ik weet niet of de kans op slagen groter is bij ICSI.... Dat is juist een de reden dat ze bezig zijn met dit onderzoek, om te kijken of het bij een slechte zaadkwaliteit uit maakt welke techniek je toepast. Op zich vind ik het voordeel inderdaad dat bij IVF de 'natuur' nog een beetje z'n werk doet. Mochten we ingeloot worden voor IVF en er ontstaat geen bevruchting, dan gaat dit niet ten koste van 1 van onze 3 pogingen, omdat in dit geval het ziekenhuis betaald. In dat geval wel natuurlijk een poging voor niks.... Maar ja, je weet toch van te voren niet of een poging wel of niet succesvol zal zijn.
Ik neem aan dat zij de poging dan ook betalen. Als ze dat niet doen dan zou ik hier niet aan meewerken en voor ICSI gaan.
Ik zou idd letten op wat de verzekering doet; zorg dat je een maximum aantal behandelingen vergoed krijgt. Sommigen vergoeden niks als je eenmaal ivf hebt gedaan; dan wil je dat als laatste middel hebben. Kijk verder naar hoe zwaar het traject lichamelijk en geestelijk zal zijn. Schat jezelf in en bepaal of dat uitmaakt.
Ik neem aan dat je dan een aanvullende verzekering moet hebben? Maar voorlopig ga ik er vanuit niet zoveel pogingen nodig te hebben Ben er nog niet over uit wat te doen... We hebben nog even bedenktijd gelukkig!
Maar betaalt het ziekenhuis je poging nou of niet? Want als zij bepalen wat het wordt vanwege een studie dan is het helemaal niet gek als zij de hele poging gewoon betalen. Want het is een studie. Als het wel gewoon van jouw verzekering af gaat zou ik geen reden kunnen bedenken waarom je dan mee zou doen met die studie. Dan ga je gewoon voor ICSI want dan heb je de meeste kans van slagen.
Zkh betaalt bij geen bevruchtingen, anders is t wel een poging. Dat icsi meer kans geeft is nog niet wetenschappelijk bewezen, vandaar dus dit onderzoek.
Hhhmm dat maakt het idd moeilijk. Op zich wel heel netjes dat als er geen bevruchting is het risico voor hen is.
Je hebt het over verminderde zaadkwaliteit. Heb je hiervoor iui gehad? Ik zou namelijk ook dat mee laten tellen. De willekeurige grens is 1 miljoen geloof ik. Zit je rond de 8ton of rond de 3ton dan is dat ook nog iets om mee te nemen denk ik
Ik zou er niet aan meedoen, ongeacht of het ziekenhuis betaalt of niet. Ik vond het al zo'n stressvolle tijd, had het er echt niet bij willen hebben en wil de hoogst mogelijke kans op een zwangerschap.