Ik wil dit jaar een rollade maken voor kerst.Dit kun je makkelijk van te voren klaar maken en op de avond zelf in de oven zetten heb ik begrpen.Nu stonden er in de allerhande lekkere recepten voor rollade te maken in.Maar je hebt daar een braadslede voor nodig.En een braadpan.Ik heb alleen een bakpan en een ovenschotel.Zou het daarmee ook lukken??En hoe maken jullie je rollade het lekkerste klaar??
Mijn moeder deed het in een cakevorm. Geloof eerst aanbraden, dan in alu-folie, en dan nog de oven in. Hoelang weet ik niet precies. Hangt ook af van formaat en vleessoort.
Goh,dat zou ook een idee zijn.Ik denk dat ik dat maar ga doen.En dan eerst aanbakken in de pan denk ik.Ik hoop dat het gaat lukken.
Wij bakken rollade altijd aan in een braadpan, als hij mooi bruin rondom is, water er bij en deksel er op. Dan een flinke poos laten staan en af en toe draaien. We eten het altijd koud trouwens.
Hier net zo.....en dan tijdens het sudderen met regelmaat jus erover heen zodat de bovenkant ook nat blijft.....mjammie.
Ik braad m ook rondom in de pan, gewoon in een koekenpan trouwens. Daarna in de oven en daar ook af en toe wat jus er over heen gieten. Kruiden en alles doe ik een dag van te voren (wordt ie nog lekkerder van!!) Krijg er al zin in als ik er aan denk haha
In een ovenschaal, Hoe lang hangt er een beetje vanaf hoe groot het stuk rollade is natuurlijk. Wij aten er met 5 personen van, even uit mijn hoofd dacht ik dat ie er wel een uurtje in ging. Ik heb vorig jaar kerst deze rollade gemaakt uit de Allerhande van de AH. Was echt heerlijk!! Recept - Rollade met kruiden & knoflook - Albert Heijn
ik doe hem in de oven. Ik heb wel dat hij draait in de oven. Hoe noem je dat ook al weer. Ik zet hem aan op wat er op de verpakking staat en na zoveel minuten een heerlijk rollade. ik krijg er wel zin dan. ik kan je verder geen tips geven hoe en wat. suc6