ik kreeg vandaag mijn kerstpakket en nu zit er een doosje in met van die kleine puntjes kaas goudse en edammer staat erop. maar niet of ze gepasteuriseerd zijn. ze zijn houdbaar tot april. mag je deze gewoon eten?
Volgens mij mag je BIJNA alle kaas gewoon eten hoor. In nederland word bijna geen ongepasteuriseerde kaas verkocht.
ja zoiets, maar dan een andere verpakking. had een musical kerstpakket dus er staat een afbeelding van een of andere musical op. maar idd zon zelfde dossje als die koe. en ja paturain mag. dat weet ik dan weer. vooral de pepervariant! errug lekker
die kaaspuntjes met die koe erop,die mogen zoiezo dus ik denk dat deze ook mogen staat er geen webadres op de verpakking?zodat je het even kan nakijken op internet
ja heb idd op de website gekeken waar het kerstpakket vandaan komt en hun ook een mailtje gestuurd met de vraag. alleen hun zijn gewoon een bedrijf die die kerstpakketen maken en niet de kaas. maar goed. missschien weten ze het wel en anders eet ik ze na februari op. ze zijn goed tot april dus ( maar ja als ik ze wel mag eet ik ze liever eerder op!)
als ze helemaal tot juni houdbaar zijn, dan kun je er van uit gaan dat ze van gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk zijn gemaakt. Anders waren ze voor die tijd al lang gaan lopen van de schimmels. Is gewoon veilig hoor.
Goudse en Edammer zij harde kazen. Ze zijn gepasteurseerd, maar zelfs al waren ze dat niet mag je ze gewoon eten, want het gevaar voor listeria zit em alleen in zachte rauwmelkse kazen.
Meer dan je denkt hoor! Om een voorbeeld te noemen: bij de AH verkopen ze momenteel een kaasplankje met 4 kazen waarvan 50% rauwmelks. En ik weet niet of je vaak bij de kaasboer komt, maar de mijne verkoopt 75% rauwmelkse kaasjes (naast de gewone Hollandse harde kazen).
ik was gisteren bij de kaasboer,(ben gek van kaas,eet het nu liefst de hele dag door)maar ik had daar een heerlijke boeren (zachte)kaas geproefd,toen ik vroeg of het van rauwe melk gemaakt was zei hij dus ja!heel jammer, want hij was lekkerder als die ik nu heb haha!maar die moet ik helaas overslaan,dus altijd even checken zou ik zeggen!groetjes een kaasverslaafde!
Het blijft dus goed omdat het gepasteuriseerd is Je moet alleen uitkijken met bv "boeren"kaas of inderdaad zoals de andere zeiden kaas van de kaaswinkel. In nederland moet het er op staan als het au lait cru is, bij de voorverpakte kaas dan he. De kaasjes die je bedoeld zijn eigenlijk bijna een soort smeerkaas, dus ze zijn wel zacht, maar zacht betekend niet dat ze van rauwe melk gemaakt zijn. En inderdaad die kerstpakketten moeten lang houdbaar zijn, dus je kan ervan uit gaan dat het gepasteuriseerd is.
Deze lijken me inderdaad gewoon veilig. In een kertstpakket zie ik ze niet zo gauw kaas van rauwe melk stoppen. Maar dat bijna alle kazen in de supermarkt van gepasteuriseerde melk gemaakt zijn is niet waar! Dat dacht ik ook altijd, dus ik lette ook niet zo op eigenlijk.... Het zal ook wel aan de kerstperiode liggen dat er meer luxere kaasjes verkocht worden, maar mijn man had een kaasplankje bij de Super gekocht en van de 4 kaasjes waren er 3 van rauwe melk gemaakt. Ook had ik laatst een heerlijk stuk roquefort op (ik ben een echte kaasverslaafde) toen ik bij het weggooien van de verpakking zag dat hij van rauwe melk gemaakt was. Ook gewoon uit de Super. Toch even lezen dus, het staat er gelukkig altijd op.
Gewone Goudse en Edammer zijn harde kazen. Misschien voelen ze wel zacht, maar ze vallen onder de noemer "harde". Maar ik ken die puntjes niet. Boerenkaas is altijd gemaakt van rauwe melk, maar die mag je dus wel! Mijn kaasboer verkoopt "boeren Beierse" en die voelt wel zacht en is heel smeuig, maar het is een harde kaas en die mag je gewoon! Met zachte kaasjes worden echt de Franse kaasjes bedoelt, de bries en camemberts e.d.!
Klopt maar: HET IS IN NEDERLAND VERPLICHT OM OP DE VERPAKKING TE VERMELDEN OF HET RAUWMELKSE KAAS BETREFT (au lait cru)