Goede morgen allemaal! Morgen krijgen we bezoek; voor mij de kans eindelijk weer eens te kaasfondueen. Mijn man lust namelijk geen kaas. Een van de gasten morgen lust ook geen kaas, de rest allemaal wel. Nu ben ik dus druk aan het denken over wat ik dan voor hen zal maken. Ik had bedacht om de kaasfondue voor iedereen apart te serveren in een italiaanse bol. Wat zou ik voor de niet-kaaseters in die bol kunnen doen om groenten en stokbrood in te dippen? Om nou satehsaus te gebruiken vind ik ook zo wat... Of misschien wel totaal iets anders maken. Ook prima. Maar wat is dan leuk? Help, ik weet het even niet meer. Iemand leuke ideeen? Mijn man doet er vrij luchtig over: achjoh, kook gewoon wat (en dat terwijl Hij altijd kookt hier in huis...) Thnx alvast! Wil
Waarom doe je niet gewoon olie fonduen, kan je lekker stukjes vlees in doen en andere lekkere dingen, zo hoef je niet voor iedereen apparte kommetjes te maken ...
Omdat ik geen gewone fonduepan heb, en juist zo dol ben op kaasfondue wat ik eigenlijk nooit eet, omdat we met zijn 2en zijn en manlief geen kaas lust. Om het in een italiaanse bol te doen vind ik juist leuk en heb je geen geklooi met een pannetje....
Wilde ik ook net zeggen Chantal Of kaasfondue én gewone fondue? Dan heb je wel wat je zelf lekker vind maar ook wat hij lekker vind
En als je nou een kaas fondue maak, een chocolade fondue en een pindasaus fondue ?? Dan kan iedereen van alles een hapje nemen ...
Fijn dat jullie meedenken! Als ik voor die 2 gasten gewone fondue of bouillon fondue doe, moet er wel een pan op tafel. Dat kan op zich wel... Anders is het alleen een dipsaus in een bolletje.. da's misschien wat karig he.. Hmm... ben er nog niet uit
En op zich hoef je voor een chocolade fondue niet een pan te hebben maar om nou je groente in je chocolade te dippen
Ik heb wel een fonduepan met van die stokkies die ik over heb,..je woont vast niet in de buurt van Soest?
Ik heb zo 1, 2, 3 geen suggestie voor de niet kaaseters, maar vraag me wel iets anders af. Zou de kaas in de italiaanse bol niet heel snel hard worden als hij niet verwarmd wordt? Of heb je hier ervaring mee?
Zoals patat in de milkshake soppen? Dan kan een lekker worteltje met chocola niet zó slecht zijn, toch?
Nou, het lijkt me echt goor, maar ik zal het de volgende maal bij de Mac een keer proberen. Ben wel nieuwsgierig.
Een steengrill of gourmetstel neerzetten? Bij mn moeder doen we dat vaker zo...niet iedereen houdt idd van kaas. Dan zet ze gewoon kaasfondue neer voor de mensen die dat lusten (meestal bij ons de vrouwen) en gourmetten kan iedereen! Dan zou je dus wel pindasaus in die bol kunnen doen...als sausje voor bij het vlees! Of je doet verschillende...1 met pindasaus....1 met pepersaus....1 met knoflooksaus. en dan een die samen op een bordje...en dan die met kaas op een bordje voor degene die dat wel lusten! Houdt er wel rekening mee dat die kaas erg snel afkoelt en het dan een klont kan worden! Als je het in zo'n broodje doet koelt het natuurlik erg snel omdat het niet warm warm gehouden!