kaastaart probleempje(s)

Discussie in 'De lounge' gestart door oumYahya, 29 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ik heb vandaag een kaastaart uitgeprobeerd
    nooit eerder gemaakt en weet ook niet juist hoe het moet heb dus gwn geëxperimenteerd

    Nu heb ik een aantal vraagjes voor diegene die er wel iets van kennen

    Is het normaal dat het beslag lopend is??
    Tot waar mag ik mijn vorm vullen met het beslag? (Die ging bijna overlopen in de oven)

    En hoe komt het dat die breekt bovenaan (precies scheuren in)
    En inzakt?

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen met goede tips voor een goede (mooie) kaastaart
     
  2. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
    Inzakken komt door het ei. Maar ben heel benieuwd wat voor beslag jij bedoeld?

    Hier is de bodem bladerdeeg en dan als vulling ei, kaas en ham of kipfilet. En nootmuskaat bovenop.
     
  3. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik denk dat ze een cheesecake bedoelt, en en geen quiche :cool:
    Klopt dat TS?
     
  4. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Bij gebakken cheesecake maar ook ongebakken hoort je vulling lopend te zijn. Dus voorzichtig verplaatsen ;)


    Ook schuren en inzakken is niet gek! Doen de mijne meestal ook
     
  5. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Hihi jij hebt het over quiche :D

    Ik denk ook dat ts cheesecake bedoeld.
     
  6. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Haha ik bedoel indd cheescake (=kaastaart ).. ik dacht al doen ze ookal ham? Haha

    Oké ik vond het raar dat het lopend was en had het weggegooid en opnieuw gemaakt..

    suzzert hmm ik heb toch liever dat die goed vol is en niet zo veel inzakt..
    ben benieuwd straks aar de smaak. Die zit in de koelkasten

    Zal er dan ineens een foto bij plaatsen
     
  7. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
    Hahaha die zag ik niet aankomen. Wij noemen een quiche lorainne een kaastaart vandaar. Maar succes met je cheesecake, geen ervaring.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Volgens mij kan je een cheesecake het beste au bain marie bakken.
     
  9. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    ja idd.
    je moet hem in een bak water in de oven zetten.
    dan bakt ie gelijkmatig en minder kans op scheuren
     
  10. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Dus de bakvorm zelf in water of gwn daaronder
    Ik dacht dat ze dat enkel deden zodat het niet verbrand

    Hoe plaats ik een foto?
     
  11. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ik denk dat het er staat nu?
     
  12. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    ja je foto staat er hoor.
    vind de scheuren nog wel meevallen eigenlijk.
    je moet je bakvorm heel goed inpakken zodat er geen water in kan en tot de helft sowieso geloof ik echt in het water zetten.
    als je zorgt dat het water al heet is voor je het in de oven zet scheelt weer tijd omdat je oven het dan niet hoeft op te warmen.
     
  13. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Dit is de laatste die ik heb gebakken. (Toevallig niet geschuurd) maar ook een stuk meer kleur dan die van jou.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      30,6 KB
      Weergaven:
      5
  14. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Welk recept gebruik je suzzert? Kan je die mss eve plaatsen

    En cactusje vind je het meevallen? Haha ik vind die echt slecht..
    mss moest die nog verder bakken.. En vond ze ook veel te dun?
     
  15. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    Ja, recept is wel handig, want hij is wel erg ingezakt.
     
  16. sieppie

    sieppie Niet meer actief

    Als er te vroeg koude lucht bij je taart komt, zakt het in. Moet dus echt goed gaar zijn. Is een algemene regel voor bakken dus weet niet hoe het zit bij cheesecake.
     
  17. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
  18. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Heb de oven tijdens het bakken geen enkele keer open gedaan..
    alleen toen het klaar was had ik begrepen dat je die taart in de oven moet laten met de oven open?

    Dank je wel suzzert, had ik gisteren ook gevonden nldie New York cheescake..
    volgende keer zal ik die eens proberen
     
  19. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    je moet de oven eerst op een klein spleetje open zetten.
    niet meteen helemaal open trekken want dan koelt ie te snel en zakt ie in..
    ik weet niet hoe gescheurd de laatst bij mij was..
    had er een laag chocolade bovenop dus dan zie je het al niet..
     
  20. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ja ik had die meteen open gezet..
    de scheuren kan een kwaad die kan je in de bedekken haha met wat chocolade ofso
     

Deel Deze Pagina