Ik heb vandaag een kaastaart uitgeprobeerd nooit eerder gemaakt en weet ook niet juist hoe het moet heb dus gwn geëxperimenteerd Nu heb ik een aantal vraagjes voor diegene die er wel iets van kennen Is het normaal dat het beslag lopend is?? Tot waar mag ik mijn vorm vullen met het beslag? (Die ging bijna overlopen in de oven) En hoe komt het dat die breekt bovenaan (precies scheuren in) En inzakt? Ik hoop dat iemand mij kan helpen met goede tips voor een goede (mooie) kaastaart
Inzakken komt door het ei. Maar ben heel benieuwd wat voor beslag jij bedoeld? Hier is de bodem bladerdeeg en dan als vulling ei, kaas en ham of kipfilet. En nootmuskaat bovenop.
Bij gebakken cheesecake maar ook ongebakken hoort je vulling lopend te zijn. Dus voorzichtig verplaatsen Ook schuren en inzakken is niet gek! Doen de mijne meestal ook
Haha ik bedoel indd cheescake (=kaastaart ).. ik dacht al doen ze ookal ham? Haha Oké ik vond het raar dat het lopend was en had het weggegooid en opnieuw gemaakt.. suzzert hmm ik heb toch liever dat die goed vol is en niet zo veel inzakt.. ben benieuwd straks aar de smaak. Die zit in de koelkasten Zal er dan ineens een foto bij plaatsen
Hahaha die zag ik niet aankomen. Wij noemen een quiche lorainne een kaastaart vandaar. Maar succes met je cheesecake, geen ervaring.
ja idd. je moet hem in een bak water in de oven zetten. dan bakt ie gelijkmatig en minder kans op scheuren
Dus de bakvorm zelf in water of gwn daaronder Ik dacht dat ze dat enkel deden zodat het niet verbrand Hoe plaats ik een foto?
ja je foto staat er hoor. vind de scheuren nog wel meevallen eigenlijk. je moet je bakvorm heel goed inpakken zodat er geen water in kan en tot de helft sowieso geloof ik echt in het water zetten. als je zorgt dat het water al heet is voor je het in de oven zet scheelt weer tijd omdat je oven het dan niet hoeft op te warmen.
Dit is de laatste die ik heb gebakken. (Toevallig niet geschuurd) maar ook een stuk meer kleur dan die van jou.
Welk recept gebruik je suzzert? Kan je die mss eve plaatsen En cactusje vind je het meevallen? Haha ik vind die echt slecht.. mss moest die nog verder bakken.. En vond ze ook veel te dun?
Als er te vroeg koude lucht bij je taart komt, zakt het in. Moet dus echt goed gaar zijn. Is een algemene regel voor bakken dus weet niet hoe het zit bij cheesecake.
Het precieze recept staat in een boek. Maar deze lijkt er veel op Romige New York cheesecake - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Heb de oven tijdens het bakken geen enkele keer open gedaan.. alleen toen het klaar was had ik begrepen dat je die taart in de oven moet laten met de oven open? Dank je wel suzzert, had ik gisteren ook gevonden nldie New York cheescake.. volgende keer zal ik die eens proberen
je moet de oven eerst op een klein spleetje open zetten. niet meteen helemaal open trekken want dan koelt ie te snel en zakt ie in.. ik weet niet hoe gescheurd de laatst bij mij was.. had er een laag chocolade bovenop dus dan zie je het al niet..
Ja ik had die meteen open gezet.. de scheuren kan een kwaad die kan je in de bedekken haha met wat chocolade ofso