Hoi hoi, Heb net op de markt 20+ boeren kruidenkaas gekocht. Heb van te voren wel gevraagd of het niet van rauwe melk is gemaakt (volgens mij wordt alle boerenkaas nl van rauwe melk gemaakt...) omdat dat niet mag. Nou is deze kaas wel gepasteuriseerd maar dan tot 60 graden... Zit nu opeens te twijfelen of dit wel of niet mag. ... Weet iemand dit?
Is pasteuriseren niet altijd tot 60 graden? Weet dat het in elk geval minder warm gebeurd dan steriliseren en dat is volgens mij 100 graden. Denk dat het goed is als het gepasteuriseerd is hoor. Bovendien geldt dat je harde rauwmelkse kazen wel mag eten (de bacterie heeft daarin geen voedingsbodem), jouw kaasje klinkt als een harde Groetjes Rosa
Bedankt voor je antwoord. Heb nog even gegoogled (voedingscentrum)en inderdaad las ik dat harde kazen wel mogen.. Ga lekker genieten van mijn kaasje!