Kookvraag; Hoe reeds gebraden rosbief 's avonds verwarmen zonder dat hij doorslaat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ytest, 9 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    De titel zegt het al.. Ik heb vanochtend een perfect rosbiefje gebraden. Aan alle kanten dichtgeschroeid en toen 45 min lager in de jus laten sudderen.. Perfect! Maar hoe warm ik hem nou vanavond op zonder dat hij alsnog doorslaat? ;) (Hij is nog aan één stuk)
     
  2. carebear

    carebear Niet meer actief

    Die eet je toch koud met zout en peper?
    In dunne plakken.
    Of een peperroom saus warm erover.
    Over de dunne plakken.
    Krijg er trek door haha.
     
  3. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Misschien 30 minuten van te voren in de oven en dan op 50graden ofzo?
    Erg moeilijk want je wilt het rood houden van binnen, ik denk niet dat het echt mogelijk is om hem 2 keer op te warmen zonder dat hij te droog word.....
     
  4. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Als hij echt al gaar genoeg is zou ik hem koud eten. Ook erg lekker.
    Heb je nu niks aan mar voor de volgende keer: als je weet (of vermoed) dat je hem pas een dag later aan gaat snijden, gaar hem dan net iets korter (10 min ofzo). Dan kan je hem de volgende dag nog even bijgaren, zomder dat het veel tijd kost of tenkoste van de sappigheid gaat.
     
  5. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Mja echt dom ook weer.. Ik deed een vreugdedansje zo goed was ie. En toen dacht ik f*ck.. En nu vanavond? ;)

    Als ik er nou voor vanavond al wat mooie plakjes afsnijd, beetje jus erover en dan kort een shotje in de magnetron????
     
  6. BeebieBeeb

    BeebieBeeb Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    4.672
    591
    113
    Groningen
    Als ik een runder rollade maak (meestal met de kerst) voor als broodbeleg, braad ik hem een dag van te voren ook aan 1 stuk, om hem de volgende dag in plakjes te snijden. Ook even een telletje in de magnetron en het is warm. De plakjes zijn alleen niet meer zo mooi rose/rood, maar prima te doen.

    Ik zou zeggen, probeer het en als het iets te gaar is...jammer dan, of anders de rest koud eten. het is toch niet voor jezelf neem ik aan? :D
     
  7. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    niet in de magnetron daar word hij echt niet lekker van
    het best is hem geheel even in de oven te doen op n heel laag temp.
    ongeveer 50 graden maar koud eten is hij ook onwijs lekker
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Op lage temp in de oven opwarmen :)
     
  9. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Kheb heel eigenwijs wat plakken in de magnetron met de jus opgewarmd en ze waren rosé gebleven en manlief vrat z'n vingers erbij op dus vrouwtje is geslaagd :D..

    En nu de rest morgen op een wit bolletje met beetje peper..

    ..zucht.. Kmag niet :(:p
     
  10. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Als je het in de oven op 100 graden doet dan slaat hij ook niet door...
     
  11. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    De oven is een goeie tip voor de volgende keer :)
     
  12. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Herkenbaar. Voor mij gelukkig nog maar een paar weekjes, voor jounog een tijd te gaan.
    Zou dit soort lekkers maar even niet meer maken, dan mis je het ook minder. ( bij mij werkt dat wel zo tenminste)
     

Deel Deze Pagina