Goedemiddag allemaal, Ik zie in het wat eten we vandaag topic steeds meer gerechten die in de slowcooker bereid worden. Zo lekker allemaal Wat is jouw favo recept uit de slowcooker? De mijne is babi pangang van Ashley Willems.. https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-pangang-van-buikspek-uit-de-slowcooker/
Daar kan ik maar 1 ding op antwoorden, dat is Doen! Ik heb er spijt van dat ik m niet eerder gekocht heb.. Mocht je facebook hebben, dit is een pagina met echt heerlijke recepten.. https://www.facebook.com/groups/191990281185205/
Ja, Ashley Willems heeft fijne recepten! De pindakip van haar is hier een favoriet Daarnaast maak ik graag gehaktballen, spareribs en stoofpotjes uit de slowcooker. Tasty (de bekende Facebook pagina...) heeft ook heerlijke slowcooker recepten. Wat andere favorietjes bij ons thuis: https://www.eetspiratie.nl/ajam-nanas-kip-met-ananas-uit-de-slowcooker/ https://www.eefkooktzo.nl/spaghetti-met-balletjes-uit-de-slowcooker/ https://ashleywillems.nl/diner/pulled-chicken-met-champignonroomsaus/ Ook is de ‘Spaanse kip’ (oa kippendij, salami, champignons en kookroom) hier elke keer een groot succes. Die heb ik uit een Slowcooker-Facebook groep, recept kan ik wel uittypen als iemand interesse heeft
* Kippendijfilet (ik gebruik vaak zo’n 700gr) * 400gr champignons in plakjes * 2 uien gesnipperd * 3 tenen knoflook, geperst of fijn gesneden * halve salami worst in halve plakjes * 2 eetlepel paprikapoeder * 6-8 eetlepels Ketjap Manis * 4 eetlepels bruine basterdsuiker * 1 groot blikje tomatenpuree * 1 kippenbouillon blokje * 250ml kookroom * snufje chilivlokken Ik heb een Crockpot en doe het 4-4,5 uur op low. Wij eten hier ruim van met 2 volwassenen (gemiddelde eters) en 2 peuters (flinke eters). Heb altijd nog 3-4 porties voor de kinderen over om in te vriezen (handig voor als wij wat ongezonds laten bezorgen bijv )
Ik heb sinds kort ook eindelijk een slowcooker aangeschaft. Wilde het al lange tijd, maar stelde het uit. Nu 4 weken zonder keuken, dus slowcooker leek me erg handig. En dat is hij ook Gister stifado gemaakt om je vingers bij af te likken. Recept van smulweb; https://www.smulweb.nl/recepten/1310114/Stifado-voor-de-slowcooker-of-oven
https://www.mamsatwork.nl/tagliatelle-broccoli-slowcooker-pan/ Maar dan zonder champignons (lusten wij niet) en met rode pesto omdat onze supermarkt geen gegrilde groenten pesto heeft.
Ik ben vooral fan eetspiratie.nl Wat daarvan echt super lekker is: Zwarte peper kip Carnitas Indo pulled pork Indo pulled chicken Rendang Slavinken in kruidige tomatensaus (kan ook met rundervinken) Kruidige drumsticks Pulled bbq chicken volg ik mijn ‘eigen’ recept: kipfilet met cola, knoflook en ketchup in de slowcooker 4 uur op low. Daarna uit elkaar plukken en mengen met zelfgemaakt bbq-saus volgens recept van Julius Jaspers: https://www.heerlijkboek.nl/2017/01/31/klassieke-bbq-saus-uit-de-bbq-bijbel-van-julius-jaspers/ Lekker op ciabatta met rucola en peen julienne Deze soep is verrukkelijk: https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/ Sinaasappelworteltjes: Bospeen of andere wortel in de slowcooker met naar smaak sinaasappelmarmelade en wat honing. Paar uur op low (op prik even tussendoor wanneer het gaar is, en vergeet altijd te checken hoe lang het nou duurde). Bolognese saus van Matt Preston is zoooo lekker. En in de slowcooker wordt hij dus echt nog lekkerder. Daar laat ik alleen wel de bouillon weg en voeg alleen het bouillonblokje toe. En de tomatenblokjes vervang ik voor passata en hij gaat 8 uur op low. Ik heb het kookboek, maar hier kan je het recept ook vinden: https://www.firmamama.nl/pasta-zelfgemaakte-bolognese-saus/ Deze is ook nog lekker: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/vleesgerechten/kip-cashewnoten-slowcooker/ En nu ben ik vast nog dingen vergeten. Maar ik maak sowieso van alles wat een stoofgerecht is of kan zijn een slowcookergerecht. Zoals boeuf bourguignon, Limburgs zuurvlees, Massaman curry, rode curry, bepaalde soepen, etc.
Ooeeehhhhh ik ga ze allemaal lezen yoehoe nieuwe recepten Geen recept maar heerlijk uit de slowcooker, stoofpeertjes! Peertjes schillen, peertjes in parten snijden, kaneelstokje toevoegen, scheutje water. Ze komen rood en zoet uit de pan, heerlijk Spareribs, laagje ui, scheut ketjap, mini scheutje witte wijn azijn, beetje sambal, zout over de spareribs.8 uur op laag. In een ovenschaal onder de gril voor max 10 min (afhankelijk van de stand) Ook lekker met bbq saus.
ik vind stoofpeertjes altijd zo lekker klinken, ik vind het echt zo'n herfstdingetje.. jammer dat ik het niet lust.. je spareribs recept sla ik even op.. thnxx!
Ik lees even mee. Maar ik heb nog geen slowcooker . Welke bevelen jullie aan? Zijn thuis met 2 volwassenen & 2 kids.
ik zou zeggen de crock-pot.. https://www.bol.com/nl/p/crockpot-cr507-slowcooker-4-7-l-4-a-5-personen/9200000037358501/?Referrer=ADVNLGOO002028-G-62660406950-S-498142174446-9200000037358501&gclid=CjwKCAjwnMTqBRAzEiwAEF3ndqO260HFutr4bJo-9w3cdwdRJt4NHtRysKx6zJrEmT_lj5U-hB9YnRoCQ7YQAvD_BwE
Ik zou iig voor een 4,5 liter of groter gaan. Crockpot is een goed maar duur merk. Er zijn goedkopere merken die eigenlijk net zo goed zijn, zoals Russel Hobbs en Andrew James. Verder zou ik kijken naar een timer. Dan slaat hij automatisch op warmhoudstand en dat is heel praktisch als je de deur uit wilt, of het eten eerder klaar is dan etenstijd. Edit: ik heb een crockpot 5,7 liter met timer en een simpele Russell hobbs van 3,5 liter voor erbij (zonder timer dus)
De soep sla ik op, klinkt heerlijk! Ah ja, de slavinken, hoe kon ik die vergeten Houden wij hier normaal niet echt van maar heerlijk uit de slowcooker. Ik maak deze: https://www.eetspiratie.nl/slavinken-met-gesmoorde-spitskool-uit-de-slowcooker/