Gister overlegd dat mijn schoonouders schoonbroer en de oma van mijn vriend bij ons blijven eten met kerst. Ik ga dus koken voor 6 man. Maar ik kan voor geen meter koken dat is dus nog een uitdaging haha Maar nu zat ik te denken, wat ik ga maken? Hebben jullie gerechten voor dummies? En is het leuk een 3 gangen diner te doen of leuk om meerdere soorten aardappels vlees groenten etc. te maken zodat iedereen voldoende keus heeft en die op tafel te zetten? Dat laatste lijkt mij namelijk het makkelijkst. Wie heeft tips hoe ik dit het beste kan aanpakken
voor 6 mensen is wel te doen. ik zou kiezen wat je wil. Echt een meergangen diner, buffet idee of een "gewonere" avondmaaltijd. buffet idee : Soep. Stokbrood, salades, wraps in rolletjes met verschillende vullingen, sate etc . diner: Soep, hoofdgerecht met kip ofzo uit oven? , nagerecht iets gekocht ijs met wafel ofzo. gewonere maaltijd : Rijst met bijv. Kip in ketjapsaus, zoetzure saus, sate.
Dankzij de AH hoef je eigenlijk niet meer te kunnen koken , ze hebben rond de kerstdagen altijd heerlijke stukken vlees welke je zo in de oven zet. Ook groente, aardappels en desserts zijn straks veelal "kant en klaar" te koop. Smaak is super en je hebt er geen kook skills voor nodig . En anders kan je ook altijd nog een teriyaki plaat op tafel zetten, allemaal lekkere stukjes vlees/vis en groente in bakjes. Wat salades erbij en iedereen kan zelf maken wat hij lekker vind. Succes!
voor een niet keukenprinses een uitdaging ik zou voor 3 gangen gaan - voorgerecht kan je een soepje maken of carpaccio soepje kan heel simpel zijn (uit blik/zak uit de winkel) of vers zoiets misschien ? Lichtgebonden vissoep met rivierkreeftjes - Recept - Allerhande - Albert Heijn of een lichte champignonnen soep Carpaccio is eigenlijk niets anders dan vlees leuk op een bord leggen - hoofdgerecht ja dat kan van alles zijn makkelijk is om vlees in de oven klaar te maken dat scheelt weer pannen op je fornuis je zou er dan voor kunnen kiezen om meerdere groentes te doen, een lekkere saus te maken en 2 soorten aardappeltjes te bereiden Moeilijk om hier concreet iets te noemen, ik weet niet waar jullie van houden. nagerecht: lekker simpel iets uit de winkel, ijs ofzo of tiramisu een lekker koffie na met wat bonbons probeer het simpel te houden, maak dingen die je kan maken liever simpel maar lekker dan iets moeilijkers wat niet te eten is en kijk ook of er dingen zijn die je van te voren al kan maken en dus alleen uit de koelkast hoeft te halen en op te warmen
Wij gaan dit jaar een buffet doen Rollade, nog een ander stuk vlees, zelfgemaakte kipsaté, stokbrood, salades, quiche Vorig jaar hadden we stamppotten gemaakt. Heel handig de dag ervoor de stamppotten al gemaakt, dit in een ovenschaal gedaan en de volgende dag de schalen in de oven. Hachee hadden we ook al gemaakt dus hoefden we ook alleen nog maar op te warmen net als de rookworsten.
Zou ook altijd 2 van iets maken, anders moet je al zeker weten dat iedereen alles lust. Hier neemt iedereen zelf 2 gerechtjes mee en dat stemmen we een beetje af. Zou het jezelf niet al te moeilijk maken. Het gaat meer om de gezelligheid dan om de hoogstaande gerechten. Bij de LIDL hebben ze overigens heerlijke rode krielen met kerriekruiden erbij. Even voorkoken, stukjes snijden, kruiden erop en in de oven. Qua vlees kun je inderdaad zo'n kant en klaar ovenschotel nemen. En mss een stukje zalm ofzo. Toetjes kunnen ook heel makkelijk zijn, ben daar echt fan van van de LIDL. Succes!
Ik zat gisteren toevallig door de allerhande heen te bladeren en zag ook hele simpele bijgerechten erin staan. Voordeel van de AH is idd dat ze ook lekkere stukken vlees hebben die zo hup in de oven kunnen, als je dan de bijgerechten van groenten (waren 3 verschillende salades) daar 1 van bij pakt, en dan nog iets van warme groente, en dan aardappeltorentjes dan heb je al een feestelijk en lekker hoofdgerecht. Voorgerecht kun je iets van pompoensoep ofzo maken (lekker en je kunt het n dag van te voren maken) of carpaccio. Tussengerecht, een overheerlijk spoom. nagerecht, een ijstaart ook uit de Allerhande, kun je minstens 1 dag van te voren maken. Zo heb je een compleet menu, en de helft bereid je n dag van te voren
Als je voor safe wilt gaan zou ik het volgende doen. Krielaardappeltjes uit de oven - voorgekookte kriel eerst even kort aanbakken met olijfolie, dan aardappelkruiden of zeezout/rozemarijn er over en een halfuurtje in een ovenschaal op 200 graden, tussendoor even husselen. Groenten: -Sperzienbonen met spek , eerst even kort koken, bundeltjes bonen en dan spek er om heen wikkelen, dit kan dan nog 15 minuten mee in de oven. -wortelrondjes koken met een paar schepjes suiker en peterselie Vlees:/vis : - lang leve de braadzak van maggi, je kunt hier een hele kip of poten/ drumsticks in doen. - zalm, kort aanbakken in de pan, dan doorgaren in de oven met alluminiumfolie er over. - pangafilet met cherrytomaatjes en brie uit de oven, 4 kantjes aluminium folie, hierin een half visje, 4 halve cherrytomaatjes en een stukje brie, dit dichtvouwen en de bovenkant dichtdraaien. 20 minuutjes in de oven. zo heb je kort bereidingstijd nodig, de oven doet de rest, toetje : Kleine appeltaartjes: bladerdeeg in een bakblik voor cupcakes, hierin een appelvulling met rozijn en kaneel. Het pakketje dichtvouwen, besmeren met losgeklopt ei en iets suiker er over. 20 minuten op 175 graden, kun je van te voren al maken en zo in de oven schuiven. -vanille of kaneelijs er bij. Of een lekker french koffie na met bonbons. Hoho merry christmas!!
Heb wel echt een kerstwaardig toetje die super simpel is om te maken! Panna cotta met witte chocolade en daarboven op rode vruchtjes.
Wat een goeie ideeën tips en recepten, daar kan ik wel wat mee! Mijn schoonfamilie is erg ehm.. Boers, wat een boer niet kent vreet ie niet zeg maar. Dus daarom dacht ik aan een buffet idee en gewoon van alles 3 op tafel uit te stallen. Is dat haalbaar? En ook een leuk idee? Wil ze graag verassen haha
buffet is leuk, doe ik ook vaak. Het handige is ook dat je vaak al dingen van te voren kunt klaarmaken. Altijd ook makkelijk en lekker, varkensmedaillons, boontjes met spek, aardappelkroketjes, sausje erbij (maak het zelf, maar uit een zakje is het nog weer iets simpeler).
Ik 'kook' ook deze kerst wel maar voor 4personen maar ml en vriendin van mijn pa eten meestal voor 2 dus grote porties. Ik maak zelf een soep (nog geen idee welke) als hoofdgerecht doen we vlees/vis gourmet (ik eet geen vis, pa eet geen vlees, dus nu neemt ieder wat ze zelf willen) met groentenschotel en koude patatjes en kleine broodjes. Als dessert maak ik waarschijnlijk terug een kerststronk, was vorig jaar een groot succes.