Bloemkoolvraagje

Discussie in 'De lounge' gestart door Lientje, 27 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Misschien vinden jullie het een rare vraag, maar kun je bloemkool van gisteren nog opwarmen om te eten?
     
  2. Lilya

    Lilya Fanatiek lid

    13 jul 2007
    1.135
    0
    0
    Volgens mij wel, maar vind je vraag zo vreemd dat ik begin te twijfelen :) Ik heb altijd gehoord dat je groene groentes niet mag heropwarmen...
     
  3. Niet meer actief

    bloemkool is wit haha en nee het gaat zich om groenten waar nitraten in zitten die je niet mag opwarmen (spinazie dus)

    overigens warmden wij vroeger altijd spinazie op en ja we leven nog, van roken loop je meer schade op ;)
     
  4. Niet meer actief

    of is het nou nitrieten ipv nitraten?
    ben niet wiskundig aangelegd :p
     
  5. busybusy

    busybusy Fanatiek lid

    17 feb 2007
    1.543
    0
    0
    bloemkool kun je gewoon nog een keer opwarmen hoor!
     
  6. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    3
    0
    Bloemkool kan je wel opwarmen, maar als het dan roze wordt moet je het niet eten (heb ik altijd van mijn moeder geleerd ;)) Blijft het gewoon wit, is het ok.
     
  7. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Oke, heb ik een makkie vanavond haha. Hier kan wel een slotje op dan.
     
  8. ruby28

    ruby28 Fanatiek lid

    10 mrt 2007
    3.609
    0
    0
    moeder !!!
    brabant
    volgens mij is het nitraten.
     
  9. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    3
    0
    Volgens mij was het zo dat nitraat wordt omgezet in nitriet, en dat is schadelijk. Niet direct, maar je lichaam breekt het zeg maar niet af, dus als je het veel binnen krijgt kan het op een gegeven moment fout gaan.
     
  10. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Volgens mij kan het wel idd. Maar persoonlijk vind ik het er dan niet lekkerder op worden.
     
  11. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Lekker roerbakken, dan smaakt het veel beter.
     
  12. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    ik heb vroeger altijd geleerd dat verse groene bladgroenten niet opgewarmd mogen worden. een uitzondering op de regel is verse rode bietjes.

    tegenwoordig is dat achterhaald en blijkt uit onderzoek dat de omzetting van nitraat naar nitriet bijna nihil is te noemen.

    dus kan je gerust alles opwarmen, ik doe het alleen nog steeds niet met spinazie, maar dat is meer omdat ik dat niet zo lekker meer vind dan.

    dit geld overigens niet voor de diepvries en blik/pot groenten want die hebben in de fabriek al een proces ondergaan dat de nitraat zo goed als niet meer aanwezig is.

    als ik bv. lasagne maak, dan doe ik daar altijd (diepvries) spinazie door. er blijft altijd wel een restje over wat de volgende dag weer opgewarmd word of ik vries het in voor later. dit doe ik al jaren en ik mankeer echt nog niks hoor!
     
  13. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
  14. droomwens79

    droomwens79 Niet meer actief

    volgens mij kun je het idd nog 1 keer opwarmen
     
  15. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    selam

    als er groente over blijft dan verwarm ik het weer, zelf spinazie. We leven nog steeds dus.
     
  16. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Was toevallig op tv, dat het een fabeltje is da je bv spinazie en andijvie niet nog een keer op mag warmen vanwege de nitraten (nitriet) dit schijnt nu achterhaalt te zijn.

    Bloemkool kun je gewoon nog een x opwarmen hoor...
     
  17. Mvj

    Mvj VIP lid

    22 mrt 2007
    8.623
    0
    0
    zuster
    zuid - holland
    lekker met kaas erover heel eben in de oven en jammie smullen maar !

    L.sybje
     

Deel Deze Pagina