ik vraag me serieus af of de school volgens de regels werkt. dit kan toch niet? slagen of zakken hangt van je inzet af en niet van je portemonnee. groot gelijk dat je ze gaat bellen!
Ik heb niet alle reacties gelezen, dus misschien komt dit dubbel. Ik kan me goed voorstellen dat er wel een potje is voor mensen die dit niet kunnen betalen. Meestal is dit al bekend bij de school en anders kun je het alsnog aangeven. Dit weet ik uit ervaring omdat ik als kind mijn moeder eens gevraagd heb hoe ze voor de reisjes ed betaalde. Ze vertelde me toen dat de school haar bijsprong om wel mee te kunnen. In de brieven stond hierover nooit iets aangegeven. Misschien om te voorkomen dat kinderen hier vragen over stellen? Deze regeling geld natuurlijk niet voor iedere school, ,maar ik hoop van harte dat het er wel is
Helemaal mee eens... en ik snap de opmerking dat ze beter in engels worden (als ze naar Londen gaan) ook. Maar laten we eerlijk zijn, Prada is ook mooier/betere kwaliteit dan H&M. Maar als ik geen geld voor Prada heb, wordt het toch écht H&M. Kinderen kan je heel veel leren over kunst en cultuur en geschiedenis vanuit Nederland of dagtripjes die minder kosten. Teambuilding kan ook goedkoper, dat hoeft niet in het buitenland. Ik snap de voordelen van buitenlandreisjes echt wel, maar je kan niet van ouders verwachten dat ze verplicht 300 euro betalen. Niet terwijl het goedkoper kan. Dit ruikt voor meer naar een docent(enteam) dat weinig creatief kan zijn met zijn lesprogramma is en geen goedkopere alternatieve programma's kan bedenken om hetzelfde te bereiken.
wat vreemd zeg, de reis oke, maar daar een punt aan gaan hangen?! inderdaad zoals je zegt, dit kan helaas niet iedereen zomaar betalen. zou het echt aankaarten, eventueel bij geen gehoor bij de school dit ergens hogerop doen? of eens met wat andere ouders over hebben...
Als school het verplicht stelt om een vak te kunnen halen, is er doorgaans ook een regeling voor ouders die hiervoor geen geld hebben. De meeste scholen hebben een potje om tegemoet te komen in de kosten dan.
Ik denk dat dit meer te maken heeft met een jarenlange traditie dan met creativiteit. Vaak houden ze er zoiets ook in voor de leerlingen. Die kijken in de brugklas al uit naar een buitenlandreis. Jou zoon niet zeg je, maar zegt hij dat oprecht of omdat hij loyaal wil zijn aan jou omdat hij weet dat het veel geld kost? Neemt niet weg dat ik het belachelijk vind dat een leerling een onvoldoende krijgt als hij niet mee gaat. Goed dat je daar over gaat bellen.
Ik heb alleen je beginpost gelezen, maar ik vind het belachelijk. Eerder hoefde je niet mee, maar moest je dan gewoon naar school. Ze kunnen het je toch niet verplichten, ik zou het ook niet kunnen betalen hoor. Als ze zoiets verplichten, moeten ze het maar zelf betalen.
Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit nu pas bekend wordt. Bij de meeste scholen weet iedereen altijd prima te vertellen welke uitstapjes er de komende jaren gemaakt gaan worden, veel ouders nemen dit zelfs mee in hun overweging van schoolkeuze. Ik denk dan ook dat dit allang bekend was, maar dat ouders dit even vergeten zijn en nu opeens wakker geschud worden door de acceptgiro. Ik snap ook totaal niet wat voor meerwaarde dit heeft in het onderwijs, wat is er mis met een uitje in eigen land? Niet spectaculair genoeg waarschijnlijk in het rotfolio van de school. Tis trouwens ook belachelijk dat dit bestraft mag worden met een onvoldoende, want als ze weer terugkomen is het enige wat ze hebben onthouden hoeveel ze hebben gezopen.
ik vind het ook raar, ook al komt de school de ouders tegemoet daarmee. Een vriendin van mij kon dat makkelijk betalen, maar die kon gewoon geen 4 dagen van huis zijn, zonder haar ouders e.d. die was daar letterlijk doodziek van. Ik vind dat zoiets vrijwillig moet zijn en niet dat er een punt vanaf moet hangen.
Google maar eens op 'excursie verplicht stellen' dan vindt TS het antwoord dat ze nodig heeft en kan iedereen weer rustig zijn hartslag naar beneden brengen...
Op mijn werk (middelbare school) is het zo dat er een speciaal potje is om ouders financieel bij te springen. Er moet dan een gesprek worden aangevraagd en ik geloof dat er dan salarisstroken worden overlegd en er vervolgens een regeling wordt getroffen. De reden dat men aangeeft dat het verplicht is bij ons dat er dan minder gedoe is met ouders van bijvoorbeeld moslima's. Bij het inschrijven op school worden ouders ervan op de hoogte gesteld dat de excursies verplicht zijn en daar tekenen ze ook voor. Uiteindelijk is dit in de praktijk niet volledig waterdicht en komt het voor dat leerlingen soms niet meegaan. (Om een niet-financiele reden.) Zij krijgen dan op school een vervangende opdracht waarmee ze alsnog een voldoende kunnen horen. Misschien dat het op de school van je zoon ook zo gaat? Hoop dat je hier iets aan hebt.
Wat moeten kinderen van 14 jaar nu op excursie in parijs? Die zitten toch nog niet in hun eindexamenklas? Mijn dochter zou niet eens mee mogen, al hadden we het geld ervoor.
Dus je moet 295,- betalen en dan krijgt je kind een voldoende ? (wel heel kort door de bocht, ik weet het) Maar even alle gekheid op een stokje, dit heb je dus nu pas te horen gekregen. Ik stam nog uit het jaar 0 maar toen ik met de brugklas begon wisten mijn ouders al dat in het examenjaar een week naar Texel gepland stond en dus hadden ouders 4 jaar lang (en ach ik ben aardig geweest voor mijn ouders en heb er 5 jaar van gemaakt) de tijd om het bedrag bij elkaar te sparen.
Nou, mijn moeder zou dat dus niet betaald kunnen hebben en dan had ik mooi thuis met een onvoldoende achtergebleven? Of een vervangende opdracht... Ik vind dat ze dat niet kunnen maken! Als ik dit later op school tegen zou komen denk ik dat ik een klacht uit principe zou indienen.
wou net zeggen als ze dat idd aan begin van het jaar vast doorgeven kunnen de ouders die het krap hebben het over het jaar verspreiden dan is het al een iets minder groot probleem soms.. (nog veel geld daar niet van, zeker als je meer kids hebt pff) hoop toch niet dat ik dat ooit mee ga maken met onze dochter zeg.. bij ons was het ook altijd, of je ging mee of je bleef op school en dan volgde je lessen... maar geen onvoldoende omdat je niet mee kon.. zou wat zijn zeg... belachelijk!
Ik weet bijna wel zeker dat je een regeling of iets kan treffen met de school.. wanneer je het niet kan betalen. En ik vind het niet eens zo raar dat dat verplicht is. Op bijna alle scholen is een excursie verplicht (tenminste, HAVO/VWO wel) en dat is niet heel gek, vind ik. Wij gingen ook in de vierde klas een week naar Parijs.. Erg leerzaam..
Heb zelf niet alles gelezen, maar mijn oudste zoon zit ook in de derde en gaat in april ook met school naar parijs. Dit wisten wij al vanaf het moment dat we naar de open dag zijn geweest en toen hij eenmaal was aangemeld heeft dit ook in de schoolgids gestaan. Aan het begin van dit jaar hebben we weer bericht hierover gekregen, en twee weken terug toen het aanmeld formulier binnen kwam (hij had een keuze naar londen of parijs) hebben we verschillende formulieren binnen gekregen over deze reis. De reis is weliswaar verplicht, maar ook informatie gekregen dat als ouders/verzorgers dit niet kunnen betalen dat we dit bij een bepaalde stichting een tegemoetkoming kunnen krijgen. Hier op school wordt niks gezegt over een onvoldoende voor een vak.
Niet lullig bedoeld. Mijn kinderen zijn nog klein, maar horen zulke kosten niet gewoon bij een kind. Ik bedoel, als ze klein zijn zijn het de luiers die geld kosten, daarna clubjes e.d. ....Horen er niet bij iedere leeftijd kosten. Ze zeggen toch niet voor niets, kinderen kosten geld?! Dat het vervelend is als je krap zit of tegenslag hebt gehad geloof ik graag, maar ik zou alles op alles zetten om mijn kind toch mee te kunnen laten gaan.
onvoldoende omdat je het niet kan betalen lekker zeg! kinderen worden steeds bestraft door zulke onzins! ikweet wel dat het altijd de kinderen die niet naar schoolreisjes mee konden gewoon naar school moesten maar een onvoldoende?! jeetjeeee