Zijn er meer mensen die zo denken als ik? Inmiddels zijn we bijna een jaar bezig en mijn cyclussen zijn niet erg regelmatig. Ik zou nu wel naar de huisarts willen, maar ik wacht tot januari. Als ik nu ga dan moet ik mijn eigen bijdrage van mijn zorgverzekering nog betalen. Wanneer ik wacht tot januari, dan kan ik (eventueel) het hele ziekenhuis traject betalen uit mijn eigen bijdrage van volgend jaar. Misschien erg zuinig, maar t gaat wel om 170 euro, wat ik nu kan besparen.
herkenbaar.. wij gaan het traject in vanwege herhaalde miskramen..ik zit inmiddels al lang aan m'n eigen bijdrage..maar m'n vriend heeft helemaal niets gehad dit jaar. Ook heeft hij omdat ie eigenlijk nooit naar de dokter gaat een verhoogd eigen risico.. we willen sowieso overstappen naar een andere verzekering en denk dat wij ook wachten met onderzoeken ed tot januari..
Voor januari ga ik ook uitzoeken welke verzekering het hele trajact het beste vergoed en kijk dan of ik een aanvullende of andere verzekering neem.... Of weet iemand dat toevallig al?
en dit is nou wat ik zo gevaarlijk vind aan het eigen bijdragen systeem mensen gaan niet meer naar de dokter . volgend jaar is de eigenbijdrage nog hoger he 225 euro . ik zou gewoon gaan hoe je het ook went of keert dat geld ben je toch kwijt
Ja dit vind ik ook gevaarlijk, maar goed het gaat nu niet meteen om een vreselijke ziekte. Ik ben mn geld niet zowiezo kwijt. Als ik nu ga betaal ik nu 170 en volgend jaar meteen 225. Als ik wacht betaal ik (als het binnen een jaar lukt) maar 1x 225 euro en kan ik die 170 van dit jaar in mn zak steken...
je kan wel al naar de dokter gaan hoor... huisarts valt niet onder eigen bijdrage. Dus dat kan gewoon. Als de huisarts je doorverwijst naar een gyn kan je gewoon een afspraak maken voor volgend jaar. Meestal duurt het toch een week of zes voor je terecht kan. Maar ik snap je gedachtegang!
Ik ben zo ver nog niet, maar geloof dat ik daar niet naar zou kijken. Maar goed, kan niet in andersmans portemonnee kijken, maar mijn wens zou te groot zijn om nog 2 maanden te wachten denk ik. Maar d eHA zelf valt niet onder bijdrage, dus dat kun je wel doen.
Jup, snap wat je bedoelt. Wij waren in augustus 2008 gestopt met de pil, augustus 2009 naar de huisarts, september 2009 1x naar de gyn, vanaf oktober 2009 naar de fertiliteitsarts. In januari 2010 ben ik zwanger geworden (begin feb positieve test). Paar maand later kreeg ik bericht dat ik eigen risico 2009 EN 2010 moest betalen (oftewel, werd een week na dat bericht van m'n rekening geschreven). Zijn nu weer bezig voor een kleine, dus ga dit jaar zeker weten overstappen, wil niet langer bij zilveren kruis blijven!
ja dat begon ik me dus net af te vragen, als een huisarts een onderzoek doet enz dan moet dat toch gewoon betaad worden? net als eventuele medicijnen enz? over zilverenkruis, wij wachten ook nog steeds op een rekening van een operatie van mijn man in februari.... ze schieten niet echt op daar!
ik ga juist nu nog snel even naar de gyn omdat ik mijn eigen bijdrage voor dit jaar al heb betaald. Ik denk er echt ook wel een beetje om (ook qua tandarts enz) Nou is het wel zo dat bij mijn verzekering ik aan kan geven op welke manier de eigen bijdrage geint gaat worden.. maar dit nieuwe zorgstelsel kost mij handen vol geld Eigen bijdrage, hogere premie en hiervoor de ambtenarenwet van toepassing, dus een tegemoedkoming ivm geen ziekenfond.. Al met al ben ik nu meer dan 1000 euro per jaar duurder uit dan voor deze wet.. niet best!
Huisartsbezoek en onderzoeken die de huisarts zelf doet, gaan niet van het eigen risico af, volgens mij, maar dat moet je huisarts je precies kunnen vertellen. Ziekenhuiszorg (dus behandeling bij de gynaecoloog) is een ander verhaal. Niet alle bezoeken (consulten en onderzoeken) worden apart gedeclareerd, maar als DBC (diagnose behandeling combinatie). Da's een zorgtraject, waarbij de ingangsdatum bepalend is. Dus als jij dit jaar met 1 zorgvraag bij de gyn komt, start hij nu de DBC en sluit pas als je met je behandeling klaar bent (mits dat binnen 1 jaar is). Dan declareert het ziekenhuis dat zorgtraject bij je verzekeraar waar jij op de begindatum verzekerd was. En als de begindatum in 2011 ligt en de einddatum 2012 kijkt de verzekeraar hoeveel eigen risico jij nog hebt over 2011. En aangezien het in 2012 weer stijgt, zou ik niet wachten. Het is wat ingewikkeld, maar google anders maar eens op DBC.
Wat hier volgens mij ook door elkaar heen gehaald wordt is je eigen risico en je eigen bijdrage. Dit zijn 2 verschillende dingen. Eigen bijdrage betaal je altijd, waar dat van toepassing is. Eigen risico is gewoon die eerst 170 pleuro (2011) die je zelf moet betalen bij zorggebruik. Bijvoorbeeld: Een consult bij de huisarts of verloskundige kent geen eigen bijdrage en valt niet onder het eigen risico. Een bloedonderzoek van de huisarts (maar bepaald door het ziekenhuis) valt wel onder eigen bijdrage. Kraamzorg kent -volgens mij- altijd een eigen bijdrage (weet niet hoeveel, zoveel per uur ) En als je naar de specialist ga heb je de max van je eigen risico volgens mij snel gehaald. Medicijnen voorgeschreven door de huisarts vallen dus ook onder het eigen risico (tot de max).
Ik kon dit jaar niet meer bij de gyn terecht, maar pas begin januari. Dus geen keus wat dat betreft. Mijn man had ook een eenvoudige verzekering, zonder aanvullend pakket en met het hoogste ER wat je kon nemen. Hij heeft nooit wat. Maar als hij een spermaonderzoek krijgt, gaat het wel van zijn rekening af. En volgens het ziekenhuis kost dat dit jaar op zich al EUR 170. Daarmee is dus gelijk al je wettelijke ER helemaal weg. Het ER wordt volgens jaar duurder, maar ik ga er vanuit dat het onderzoek niet ineens vreselijk veel goedkoper gaat worden. En bovendien weet je niet of er misschien nog eens iets moet gebeuren. Wat ik me dus alleen afvraag: zaad inleveren, opschonen en bij mij inbrengen (IUI)... voor wiens verzekering komt dat? Beide? Alleen die van mij? Want als het alleen een zaadonderzoekje is, dan zou je ngo wel een vrijwillig verhoogd ER kunnen nemen... win je per saldo nog steeds op je maandpremie. Maar ja, dat weet je niet he?
Huisarts zegt: hangt er vanaf hoe er gefactureerd wordt. Ziekenhuis zegt: er wordt ook een rekening voor de man aangemaakt (voor spermaonderzoek snap ik dat, voor samen naar een afspraak weet ik het niet) Verzekering zegt: wat van de man is komt voor rekening van de man. En qua IUI weet ik dan nog steeds niets volgens mij :-S Ik vroeg hier al een keer op het forum naar hoe dat in elkaar zat, maar ik geloof niet dat daar een reactie op is gekomen.